Etikettallmänt
Läst 1729 ggr
Moast
2017-04-14, 10:38

Twix och Freddies bildtråd

Förhandsgranskning av bild 1 av 5
Förhandsgranskning av bild 2 av 5
Förhandsgranskning av bild 3 av 5
Förhandsgranskning av bild 4 av 5
Förhandsgranskning av bild 5 av 5

Hej Tänkte starta en bildtråd till våra kaninungar Twix är en viltgrå dvärgvädur på 12 veckor, och Freddie är en rysstecknad zobelblå lejonhuvadkanin på 9 veckor. Twix kommer från kaninbacken och Freddie kommer från Tufsenskaniner. Båda är väldigt gosiga och snälla, förutom att Twix kan nafsa på en ganska ofta särskillt om man håller i henne för att klippa klor eller om man sitter lite ivägen för henne. Så vi skulle jättegärna ta emot lite tips? på hur man kan bli av med det här nafsandet. Annars är hon en jättesocial kanin som alltid hoppar upp i knät för att tigga godis, vilket också funkar. Freddie är en lite mer försiktig kille som inte riktigt har vant sig med hunden än, därför tror vi Twix ett bra stöd för honom då hon är mycket modigare. Tanken är att dem ska bo tillsammans i samma bur, efter att dem kastrerats. Just nu är vi på vårt landställe och kaninerna får hoppa fritt på nedervåningen tillsammans och det funkar jättebra!

Moast
2017-04-14, 13:15
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#1

Lite miljöträning, dem tyckte det var helt okej att sitta och äta såhär nära henne. Först fram var såklart Twix!

[EM L]
2017-04-14, 14:14
#2

Tass!

Så söta!

Moast
2017-04-18, 19:20
#3

Moast
2017-04-19, 16:08
Förhandsgranskning av bild 1 av 4
Förhandsgranskning av bild 2 av 4
Förhandsgranskning av bild 3 av 4
Förhandsgranskning av bild 4 av 4
#4

Första gången uppe i köket, det var bara Freddie som fick komma upp då de bråkade lite igår.

Moast
2017-05-10, 12:37
Förhandsgranskning av bild 1 av 8
Förhandsgranskning av bild 2 av 8
Förhandsgranskning av bild 3 av 8
Förhandsgranskning av bild 4 av 8
Förhandsgranskning av bild 5 av 8
Förhandsgranskning av bild 6 av 8
Förhandsgranskning av bild 7 av 8
Förhandsgranskning av bild 8 av 8
#5

Nu tänkte jag uppdatera lite om hur det går. 

För några veckor sedan funkade Twix och Freddie jättebra tillsammans. Men när vi kom hem efter en dag i skolan så hade Twix bitit Freddie rätt så mycket. 

Han fick flera sår som vi fick tvätta rent och han är nu återställd. 

Men tyvärr har vi varit tvugna att sära på de för ett tag, tanken är att Twix ska kastreras vid 6 månaders ålder och vi sedan ska försöka sätta ihop de igen. 

Twix känns ganska nöjd med att ha allt för sig själv som hon har just nu, kanske är det så att hon inte kommer vilja ha en kompis.. Men vi ska iallfall försöka.

Freddie har blivit mycket modigare men är fortfarande väldigt försiktig och lite blyg. Men han är väldigt mysig och vill pussas hela tiden. 

Här kommer lite bilder ifrån när de fortfarande funkade ihop.

Moast
2017-07-25, 13:35
Förhandsgranskning av bild 1 av 3
Förhandsgranskning av bild 2 av 3
Förhandsgranskning av bild 3 av 3
#6

Nu har det gått ett tag sedan jag uppdaterade, Freddie och Twix befinner sig just nu på Gotland och har gjort det sen ibörjan av Juni. Vi har landställe där och tanken är att de ska få vara där med oss under somrarna. Vi har byggt en utebur till de som är avdelad på mitten så att de ska kunna tillbringa dagarna ute i gräset. Men vi tar in dem på kvällarna och dem får så vara i sina inneburar under nätterna. Båda har lärt sig gå i sele och är duktiga. Imorgon ska jag försöka få tag på lite kaninhinder. Tycker att det verkar vara roligt med Kaninhoppning och vill se om dem tycker det är kul. Isåfall skulle jag gärna fortsätta lite med det.

Upp till toppen