Annons:
Etikettbeteende-hälsa-och-skötsel
Läst 2390 ggr
Klaranm99
3/17/16, 11:01 AM

Utekanin till innekanin

Min kanin är nu 4år och har bott ute i vårt stall. Men jag skulle vilja ha han inne nu ist eftersom jag tycker att det vore mer mysigt. Kan man få en utekanin att bli en innekanin på något sätt? Att vänja den eller något?

Annons:
Maleficum
3/17/16, 11:11 AM
#1

Nu när det blir varmare kommer han fälla vinterpälsen och när han gjort det är det inga problem att göra honom till inne kanin. Däremot om du vill ha honom ute igen nästa vinter måste han få komma ut och vänja sig igen innan det börjar bli för kallt ute.

Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu

Klaranm99
3/17/16, 11:19 AM
#2

Men det går att ta in han på heltid så fort han har blivit av med vinterpälsen då? :)

Maleficum
3/17/16, 11:24 AM
#3

Ja det är inga problem. Så fort han fått mer sommarpäls så är han redo för varmare miljö. Man kan ta in redan när de har vinterpäls (då kommer den starta fällningen) men personligen tycker jag det blir för varmt för dem om man inte har något ställe som är svalare. Däremot kan man inte ta ut en inne kanin på vintern för det tar längre tid att sätta vinterpäls så då måste de vänja sig gradvis.

Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu

Klaranm99
3/17/16, 11:51 AM
#4

Bra  då vet jag, tack för hjälpen! :)

Lillekitte
3/23/16, 9:31 PM
#5

Hej! Vi adopterade 2 vuxna kaniner i augusti. Båda var 3-4 år. Honan hade alltid levt ute, hanen i ett stall (säkert kallt). Vi flyttade in dom direkt, eftersom dom då hade sommarpäls, och vi inte ville att dom skulle börja få vinterpäls igen. Vi ville ha dom inne för att barnen skulle kunna vara med dom, mer än vad som skulle bli fallet om dom skulle bo ute. I början lät vi dom vara ute en stund varje dag, ut över hösten mer och mer sällan. Det har gått jättebra med dom, dom verkar trivas!

Upp till toppen
Annons: