Etikettproduktion
Läst 3302 ggr
Liisa89
2016-03-07, 12:43

(X) Kurs i skinnberedning och skinnsömnad

Kursen kommer hålla på under en helg (fredag em till söndag fm, middag någon gång). Max antal deltagare är 10 st och det är först till kvarn som gäller. Man är inte anmäld fören anmälningsavgiften är betald (denna återfås ej vid avbokning).

Kostnad för kursen är 1300 kr (anmälningsavgiften 400 kr).

I Priset ingår allt kursmaterial som ni behöver till era skinn samt kurshäften. Alla verktyg som ni behöver till att garva och sy med får ni sedan ta med er hem efter avslutad kurs. Även kurshäften får ni med er så att ni sedan kommer ihåg hur ni har gjort sen när ni kommer hem.

Mat som ingår i priset under helgen:
Lördag- frukost, lunch, middag.
Söndag- frukost
(Det finns en butik 10 min gångväg från kursen ifall någon skulle behöva handla något).

Om ni har långt att åka och inte kan ordna boende själva så finns det möjlighet att få övernatta här för ett begränsat antal personer. Dock ska man vara medveten om att kursen hålls i hemmamiljö och att man då får vara beredd på att vi kommer vara här samt andra kursmedlemmar. Soffa finns för någon resterande får ta med madrass. Hund och katt finns i hemmet.
Det finns plats för att ställa upp husvagn, husbil tält eller liknade för de som vill.
Andra alternativ är tex att boka boende på:
www.ulkerodsgard.se
www.kynnefjall.com
Hittar man andra ställen i tex Munkedal eller Dingle så är det ca 20-25 min körväg till Hedekas.

Under kursen kommer varje kursmedlem få alungarva 1-3 skinn var (man väljer själv om man vill göra 1,2 eller 3 skinn). Om någon vill kan vi även uringarva något utav skinnen. Meddela detta i anmälan i så fall. Vi kommer även prata om andra garvningsmetoder under kursen som fettgarvning och barkgarvning.
De råa skinnen tar man med sig själv till kursen. Har man inga egna skinn så kan man köpa utav oss för 50kr/st. Meddela om ni vill köpa skinn i anmälan samt hur många ni vill köpa. Alla andra verktyg ni behöver samt alun och kurshäfte får ni på kursen. Detta får ni även ta mer er hem efter att kursen är slut.

Vi kommer att ha sömnad under kursen där vi lär oss olika stygn och metoder i hur ni sedan kan göra saker utav era skinn. Alla verktyg ni behöver får ni på kursen och även detta får ni ta med er hem sen. I detta kittet ingår mindre skinnbitar som ni använder när ni lär er de olika sömmarna men om ni vill sy större saker så får ni ha med er egna färgigarvade skinn till detta (kan finnas ett begränsat antal färdiga skinn att köpa om någon skulle behöva).
Det kommer att finnas mängder utav olika mönster som ni kan sy och dessa är det fritt fram att rita av för att ta med sig hem.

Växtfärgning utav skinn. De som har vita skinn med sig som de ska garva kan färga dessa under garvningsprocessen. Då färgas både lädret och pälsen. (det går givetvis att färga skinn med andra färger med men de blir ju inte lika färgade på pälsen som de vita). De som vill och inte har vita skinn kan färga bara skinnsidan. Då får man ha med något färdigt skinn eller om man hinner garva färdigt något utav sina andra skinn i tid så att vi hinner färga skinnsidan på dessa innan ni åker hem.

Mönster tryck på skinn kan man också göra under kursen om man vill. Detta behöver man ju såklart göra på skinn som redan är garvade. Så antingen får man ha med sig färdiga skinn att trycka mönster på eller om man trycker på de skinn som man har med för satt sy på. Det finns ju även ett begränsat antal färdiggarvade skinn att köpa men dessa kostar 300 kr/st. Stämplar får man låna på kursen men dessa får man inte med sig hem.

Att ta med sig till kursen:
1-3 råa skinn
Badhandduk/frottehandduk (kommer att användas till skinnen).
Frivilligt antal färdiga skinn till sömnad, färgning(av bara skinnsida) och/eller mönstetryck.
Gummihandskar (om du har kännsliga händer, man kan bli lite torr).
Sängkläder, madrass om du skall sova inne i huset.

Man väljer själv om man vill delta på alla moment under kursen eller om man bara vill göra några/något av dem och lägga mer tid på dessa.

Anmälan görs genom att maila eller ringa mig samt betala anmälningsavgiften:

mail: liisa_89_@hotmail.com
tel: 0735603817

I anmälan vill jag veta om du behöver köpa råa eller färdiggarvade skinn och i så fall hur många.
Om du är intresserad utav att uringarva ett skinn.
Om du har några matallergier eller dieter.
Om du behöver övernatta i huset.
Vilka moment du vill delta i (då vi behöver veta hur mycket verktyg mm som behövs).

Anmälningsavgiften betalas in i samband med anmälan på:
Swedbank, Clering nr: 8105-9 Konto nr: 903 395 263-2

De som anmält sig till kursen kommer vi att skapa en sluten grupp för där det är fritt fram för att ställa frågor som kommer upp innan kursen samt mer info. Gruppen kan även användas till att ställa frågor som vi har sen efter kursen eller om ni behöver hjälp med något när ni garvar osv på egen hand. Eller bara för att dela med sig av det ni skapar när ni kommer hem mellan er kursmedlemmar.

Välkomna!
Mvh Lisa och Barbro

-Cissi-
2016-03-07, 15:47
#1

Synd att jag bodde lite för långt bort. Lägg gärna in det på lantraskaniner i fokus med :) tror du får lite bättre respons där.

Medarbetare på Chinesecrested ifokus. What is it that love does to a woman? Without she only sleeps: with it alone, she lives .
Upp till toppen