Annons:
Etikettbeteende-hälsa-och-skötsel
Läst 1574 ggr
[Marsvinspluttochkaninsele]

Lagligt att ha filt sen gräv låda till kanin?

Vi fick skäll pga vi använde stor säck och la i spånet som var använt och ställde ner. Får en hyresvärd ens klaga på sådant ? Men kan man använda flecce till kanin och handduk under så det suger upp sen även ha kattlåda så Mona kan gräva i ? Hur löser vi problemet annars ? Gärna förslag förutom spån funkar kattpappers spån ? Eller något liknande som inte skräpar heller ?

Annons:
emms
6/2/15, 1:36 PM
#1

Lagen säger: Botten i en kaninbur ska vara täckt med lämpligt strömedel. Nätgolv är bara tillåtet om djuren hålls utomhus i betesbur.

När jag bodde hemma och hade spån så körde vi iväg det till tippen. Använd annars små påsar och släng i brännbart. Då syns det inte lika tydligt. Folk som har katt får ju slänga i brännbart och kaniners avföring är ju "renare" då dom inte äter kött.

Toa-lätt funkar bra tycker jag. Jag har fleece, antingen dubbelvikt eller med något under så det blir mjukare och toa-lätt i toalådan. Mina kissar enbart på låda.

Emma

[Marsvinspluttochkaninsele]
#2

Bra då kan vi ha det då men än får vi köra med spån tyvärr har vi tre balar hemma :/ Aa ok bra då kör vi så kul för min sambo som får fixa ordning dessa påsar med spån nu skulle skämmas i hjäl ;)

[Marsvinspluttochkaninsele]
#3

Sen blir det mer ekonomisk för spånet till en stor bokhylla kostar plus hennes bur då :) har som sagt marsvin med

[Marsvinspluttochkaninsele]
#4

Sen blir det mer ekonomisk för spånet till en stor bokhylla kostar plus hennes bur då :) har som sagt marsvin med

[Marsvinspluttochkaninsele]
#5

Vi bor i hyreslägenhet så det var lättare när man bodde hemma för då tog vi stora sopsäckar och dom slängde det på tipen

emms
6/2/15, 1:56 PM
#6

#5 Har ni tillgång till bil kan ni fortfarande göra så.

Emma

Annons:
[Marsvinspluttochkaninsele]
#7

Nä tyvärr inte :/ Mamma och hennes gubbe bor inte i samma stad tyvärr :/ Annars hade vi gjort så ja :D

sannadetejag
6/2/15, 4:53 PM
#8

Jag bor oxå i hyreslägenhet, när jag städar så använder jag en typ en sådan påsen från ica lägger halmen och spånet i och slänger i vanliga soporna, det funkar utmärkt. Det är aldrig någon som ser vad som är i påsen då.

pernillaoscarsson
6/2/15, 5:41 PM
#9

Jag bor i hyreslägenhet och slänger alltid allt spån i typ Ica-kassar för att sedan genast gå och slänga i brännbart. Har gjort så hela livet och aldrig fått klagomål för det. Förstår hyresvärden då stora säckar med spån som kanske placeras utanför ett soprum (?) lätt kan gå sönder av fåglar som vill i. Spån sprids ju ganska lätt och det ser ju inte helt fräscht ut med spån överallt. Sedan kan det ju även säkert lukta en aning och dra till sig flugor ifall ni kanske har säcken i trädgården? Inte kul för grannarna.

Släng skiten i mindre påsar och släng direkt så blir det bra.

Upp till toppen
Annons: