Bur och aktivering

Behöver snabba råd om kaniner, då vi får de första imorgon...

2020-06-28 08:02 #0 av: Alwaysandforever

Hej,

Jag behöver kanin råd.. Och snabbt ????????????.

Tanken var att vi skulle börja kolla på kaniner för att eventuellt ge barnen deras första husdjur I augusti. Ist blev det att vi storm fastna för 2st som var klara inom 2v. På denna tid har vi redan haft fullt upp men ska också lyckas lära oss allt om kaniner och skaffa allt till dom. Inkl burbygge.

I torsdags fick vi även reda på stt de var klara tidigare. Redan nu på måndag.

Så snälla hjälp. Vad har jag glömt och tips tack.

Vi bygger en 2 våning bur av osb. Ja det finns bättre och då dyrare material. Men får bli så. Måtten är godkända osv.

Buren ska stå ute på altanen so. Är täckt av 2 husväggar och 2 öppna håll så att säga.

.lige frågor.

1. Vad har ni er toaletthörna och varför och var får man tag i det?

2. Samma gråf fast runt om i buren.

3. Finns det något man kan lägga i botten på buren, som kan va säkrtt från dom, för att skydda botten och förenkla vid städning om de eventuellt missar toaletten ???? måste fixas snarast.

4. Vad är bäst o h varför med drickandet. En flaska som hänger eller keramik skål? Speciellt då de ska stå ute på vintern med.

5. Vad har ni målt er bur med och varför och var köpte ni den? Dyr å

6. Har ni några gnagleksaker?

Hmm vad har jag glömt.. Hmm

Anmäl
2020-06-28 08:49 #1 av: dixieQ

Det är viktigt att burens står skyddad ifrån  vind,regn o sol ,de blir lätt överhettade o är känsliga för drag etc..De måste ha ett ordentligt skydd emot alla typer av väderslag.,man kan ex.vis inte ta en kanin som varit innomhus o göra den till utekanin på vintertid el höst el vår utan enbart på sommaren.botten i buren ska ha ett lager spån,o färskt hö måste alltid finnas,då kaniner behöver det för matsmältningen,o även att ligga på.

kaninerna själva väljer vart de vill kissa o bajsa,ofta väljer de ett hörn.

De ska ha vattenflaska,helst en stor,då de dricker mycket o vattnet ska bytas varje dag. Kaniner ska inte ha "gnagleksaker"utan deras tänder blir underhållna av hö,men oxå vissa grenar ifrån träd(färska),såsom äppelträd.Var försiktig med grenar ifrån björk(iaf den smala delen som innehåller "björksocker"som kaninen inte tål).ge ALDRIG vitkål(de har känsliga magar)en pyttebit någongång ibland kan gå bra dock.ge lagom med frukt el grönsaker(små mängder då o då). En bra gnagarblandning ska de ha varje dag...Ang bur så är väl det bästa att den är så stor som möjligt.,minst 2 meter lång o 60-70 hör,ju större kaniner o desto fler,desto större bur.kaniner gillar att hoppa o springa så är ju bra om de slipper sitta i buren 24/7..är egentligen emot folk som skaffar djur utan att vara ordentligt pålästa,för många djur dör just pga felskötsel el fel utfodring..man behöver läsa på om sjukdomar etc mm så man kan se när djuret ev är sjukt o behöver vetrinärsvård,kaniner är känsliga o behöver komma under vård snabbt om de insjuknar..De är oxå känsliga för smutsig luft,såsom rök o andra dofter..(luftföroreningar etc..) Lycka till!

Anmäl
2020-06-28 09:00 #2 av: dixieQ

Och köp 2kaniner av samma kön om ni ska ha dem i samma bur,annars kommer de bli stressade när de är könsmogna vilket de blir ganska tidigt,hanen mer el mindre våldtar honan gång på gång o sen föds en massa kaniner...inte bra..

Anmäl
2020-06-28 20:44 #3 av: cola.benji.brie

Det är bättre att ha skål än flaska då det är mer naturligt för kaniner. Och om ni ska ha två kaniner ska ni inte ha två hanar tillsammans. Hona och hona går jättebra, men två hanar kan bli problem (även kastrerade).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.