Beteende, hälsa och skötsel

Honor bråkar efter kastering, hjälp!

2020-06-05 19:40 #0 av: Finafisken09

Kort: Två honkaniner som alltid bott tillsammans (systrar) hade lite problem, en var aggressiv och en skengra id ofta, så vi kastrerade dem. Den har vart isär en vecka och nu när vi satte ihop dem på stor yta, bråkar dem väldigt intensivt. Hur intruducerar vi dem igen?

Vi har haft 2 honor tillsammans sen dem föddes (från uppfödare). De hade börjat att bråka på senaste tiden och vi valde då att kastrera dem, gick fint och såren läker bra. Vi blev rekomdenderade att hade dem isär under sårläkningen, typ en vecka. Nu idag försökte vi sätta ihop dem(på väldigt stor yta). Den ena var tidigare undergiven men båda bråkar nu och dem var väldigt aggressiva, hur ska vi göra? Vill helst ha tips på hur man kan sätta ihop dem för vi har inte möjlighet att ha dem isär. Tack!

Anmäl
2020-06-05 20:07 #1 av: Karties

Har det bara gått en vecka är det för liten tid, vänta minst 8 veckar. Detta är för att vänta tills hormonerna lugnar ner sig. En kanin pumpad med hormoner kan leda till bråk :)

Anmäl
2020-06-05 20:27 #2 av: Finafisken09

8 veckor? Men dem har gått tillsammans sen dem föddes, går det inte att sätta ihop dem? Dem är väl vana vid varandra?

Anmäl
2020-06-05 20:54 #3 av: Karties

#2 en av mina kaniner efter sin kastrering var aggressiv han lugnade först ner sig efter hans hormoner var ute ur hans system och var tillbaks till normal. Så du bör verkligen vänta ett tag till och det tar längre tid än 1 vecka för honors sår att läka. Samt de kommer vara helt pumpade med hormoner.

Så du bör vänta tills de har lugnat ner sig, 6-8 veckor är en bra tid att vänta och vara helt säker inga hormoner är i systemet. Så dina honor inte fortsätter slåss och skadar varandra medan de fortfarande läker.

Anmäl
2020-06-06 17:24 #4 av: Finafisken09

Tack för svaret! Karties

Tips är varmt välkomna från alla om hur vi kan göra under denna tiden!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.