Beteende, hälsa och skötsel

Erfarenhet av ”läkta” sår?

2020-03-25 08:14 #0 av: Kakanskaniner

Hej, min kanin fick ett bett för ca 4 veckor sedan så det övre hudlagret blev som ett lock. Vi kontaktade veterinären som sa att man kunde bara lägga tillbaka huden och tvätta med koksaltlösning.

Det har inte blivit nått problem med infektioner osv. MEN det är som en hård kaka av huden som var lös, och det finns inga tecken på att den skulle lossna som en sårskorpa. Jag är lite orolig att hon ska fastna men den och rycka upp det som läkt så fint. Tar det lång tid för den att lossna eller gör den aldrig det, eller ska jag ta henne till veterinären för att försöka ta bort det hårda?

Anmäl
2020-03-27 08:24 #1 av: Kakanskaniner

Ingen som vet hur kaniners sår ”brukar” läka?

Anmäl
2020-03-27 10:16 #2 av: Karties

Ta en bild så andra kan se hur såret ser ut, men sår brukar ofta bilda en hårdskorpa som sedan faller av när allting har läkt sig ^^

Anmäl
2020-03-29 12:32 #3 av: felicia_floppsi

Jag har en kanin som blev biten i sina öron ett flertal gånger, om det inte blir infekterat så låt det bara vara. Efter ett tag så kommer den hårda biten över att lossna och kvar kanske ett ärr kommer vara men det är inget att oroa sig över.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.