Beteende, hälsa och skötsel

Underviktig och energilös kaninunge

2020-02-06 12:37 #0 av: BergmanTheBabyBunny

Hej!Skrattar

Våran kanin fick 2 kullar för ett tag sedan och alla såg ut att vara friska och fina. Men nu har en ifrån den senaste kullen blivit väldigt spetig, energilös och kall. Vi har försökt att få lilla Bergman att äta mera och tar upp den ofta för att värma den. Vi tror att den blir ivägjagad av sina syskon och sin pappa när de får sina pellets. Vi vet bara inte om det finns något mer vi kan göra än att ge den extra mat och värma den. 

Kan man kanske ge den honungsvatten eller extra frukt?

Tacksam för svar!Glad

Anmäl
2020-02-06 13:03 #1 av: Maleficum

Såg i ditt andra inlägg att de är brokiga och pappan är brokig och mamman vit, finns det möjlighet att mamman bär/är brokad också? Isåfall skulle man kunna misstänka att ungen som har problem är "vitscheck" och kan ha drabbats av megacolon (tarmproblem med ofta dödlig utgång).

Har den mycket eller lite fläckar?

Hur ser dess bajs ut?

Jag hade separerat den från de andra så man kan ha bättre koll på hur den äter och hur avföringen ser ut. (Sen är det bättre att ge tex Critical care eller liknande produkter).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-02-06 13:17 #2 av: BergmanTheBabyBunny

Tack för svaret, Maleficum.

Bergman har ljusbruna öron med lite sotgrå fläckar, sotgrå runt ögonen och ljusbrun nos med en liten sotgrå prick på. Pluttarna ser normala ut. 

Den har minst 4 bitmärken på pannan så därför misstänker vi att den blir mobbad av en del större kaniner.

Vi ska separera den ifrån de andra och hålla koll på den och titta närmare på sådana produkter du rekommenderade!

Tack igen för svaret!Skämtar

Anmäl
2020-02-06 13:26 #3 av: Maleficum

Kan finnas risk för vitscheck eftersom han har så lite färg på sig (dock ingen garanti) så skulle hålla extra koll på att magen funkar som den ska! (Tyvärr har vitscheckar större risk att dö inom första levnadsåret).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.