Kaninungar och avel

Är min hon kanin färdig betäckt?

2020-01-13 22:47 #0 av: Ika Ahlex

Jag har försökt att para min hona och min hane in en vecka snart. När hanen kommer fram och luktar på honan går han sedan iväg istället för att hoppa upp och rida på henne. Är de ett täcken på att hon är betäckt eller vad kan de bero på?:)

Anmäl
2020-01-31 08:33 #1 av: Yoru_Gacha

Din kanin kan nog vara dräktig. Men de brukar vilja para sig då ändå, om hon inte är gravid på båda sina sidor. Kaninhonor har nämligen två livmödrar. Men du borde se efter en vecka, efter att de har varit tillsammans, ifall hon har blivit lite tjockare eller har börjat lägga sig ned på sidan mer. Är hon lång-hårig så kan det vara svårt att se om hon kommer få småkaniner eller inte. Men är hon kort-hårig borde du se efter ungefär två veckor. :)

Hoppas dina kaniner mår jätte-bra! Vi har nämligen 15 kaniner där hemma just för våran lila hane älskar barn och sin fru xD
Och de kan få väldigt många på bara en kull, så du ska kunna se vid den här tiden annars kanske de bara inte känner något för varandra. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.