Bilder

Äntligen! Ordningen är återställd :-)

2020-01-11 15:42 #0 av: Chinesecrestedlover

Jag är äntligen kaninägare igen! Gapskrattar

Detta efter ett uppehåll sedan 2016 då mina senaste kaniner försvann spårlöst från sin bur/hage. Innan dess hade jag haft kaniner sedan 1990 (= sedan jag var sex år) och jag trodde aldrig att jag skulle vara utan. 

Att ha varit utan kaniner i flera år har känts väldigt märkligt och tomt, men nu har det "kaninformade" hålet som funnits i mitt hjärta sedan 2016 äntligen fyllts; av en oerhört gullig engelsk vädurs kille. 

Välkommen fina "lilla" Dumbo (aka. Sillen), du är otroligt efterlängtadHjärta.  Kunde ju inte annat än att kalla honom Dumbo, haha. 

Denna grabb behövde ett nytt hem för att hans förra ägare inte hade tid för honom längre m.m. och jag fick den stora äran att bli hans nya matte. Han är ca ett halvår gammal och väldigt mysig. 

Planen är att kastrera honom och skaffa en till kanin så han får en kompis.  

Hans förra ägare körde honom hela vägen hem till mig (vilket jag är väldigt tacksam för) och han kom hit för ungefär två timmar sedan. 

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2020-01-11 17:49 #1 av: Maleficum

Vad skönt transport läste sig och han har fått komma hem till dig nu :)

Lycka till och hoppas du hittar en passande kompis till honom!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-01-12 01:57 #2 av: Chinesecrestedlover

#1 Ja, och det är så mysigt med en "långöra" hemma igenGlad Tack, det hoppas jag också, vill inte att han ska behöva vara ensam för länge. Innan han får träffa någon på riktigt så måste han ju kastreras, men det betyder ju inte att jag inte kan ta hem en kanin till om jag hittar en passande sötnos (och då får de ju i alla fall känna lukten av varandra och vet att det finns en till i närheten). 

Anmäl
2020-01-12 02:51 #3 av: Chinesecrestedlover

Min nya familjemedlem är en riktig "liten" odågaGapskrattar Han har gjort precis allt som han inte ska, haha. 

Jag har honom just nu mest i en inhägnad i mitt kök, så han ska kunna vänja sig vid hundarna/de ska vänja sig vid honom på lite avstånd; samt så han ska lära sig att bli rumsren snabbare. Senare kommer han bara stängas in då jag inte är hemma (och hundarna lämnas ensamma), i alla fall tills jag vet hur hundarna och han fungerar ihop. 

Detta visade sig vara en ännu bättre idé än jag trodde... för denna kille är en "gangster" Skämtar Jag gjorde i ordning inhägnaden med mjuk botten/golv (sängskydd med filt på) och två fleecemadrasser/kuddar samt andra grejer så han skulle känna sig hemma och ha det mysigt. 

Så här såg det ut när det var klart (innan han hade fått flytta in):

OBS! Bilden är tagen innan jag hade fyllt på strö i lådan samt lagt in hö i golvnivå. Det ligger en fleecemadrass/kudde i kartonghuset också.
Toalådan (en kaninbursbotten...något liten för det...minst sagt) med strö i och en liten hög med hö i golvnivå; så han kan välja hur han vill äta, men samtidigt alltid ha hö som ej blivit trampat på

Sen gick det x-antal timmar och så hör jag något märkligt ljud från köket som även hundarna reagerar på och vad får man se när man tittar dit? En kanin uppe på köksbänken! Trodde i min enfald att han inte skulle kunna hoppa upp dit...tänkte att han skulle vara i alla fall något klumpigare än en dvärgkanin...I guess not, haha. 

Jag hade (korkskalleLooser) ställt en kartong (som fått bli kaninhus) mot diskbänken = superbra om man vill ta ett skutt upp och utforska. Mindre bra för en panikslagen matte som insåg att hon inte kaninsäkrat där = låg en härlig "hacka-grönsaker-kniv-grej" som man har i en typ. av "hack-maskin" (jag är bäst på att förklara, haha...en sån med flera knivblad...) och en vanlig kniv i diskstället!Förskräckt Sen var det ju mitt lilla tillfälliga köksakvarium också = sladd till pumpen (där jag ännu inte hunnit fixa sladdskydd)! 

Fick ner honom därifrån och insåg då till min stora glädje (inte) att han kissat på "botten" samt på båda madrasserna/kuddarna...och just det jag på den lilla sängen och tunneln också...eller ja, han sprätte kiss på tunneln när jag var där inne och städade (han hade till och med kissat några droppar på min kökshandduk som låg på diskbänkenKräks). Detta ledde till att inhägnaden nu ser ut såhär i stället...allt måste ju ut och bli rengjort. Att lägga filt över hela golvet/botten igen kändes inte så smart...men vet inte vad jag ska ha istället (tills han slutar kissa överallt och lär sig gå på lådan)...eh...någon som har tips på mjukt (för söta kanintassar) men gärna avtorkningsbart underlag till golv (helst som inte kostar en miljon heller speciellt eftersom jag vill byta till någon fin matta senare)? 

Efter att "odågan" kissat ner allt i sin inhägnad ser det ut såhär just nu...inte riktigt lika mysigt och ombonat precis...men måste skura rent allt osv. innan han kan få tillbaka sängen och tunneln. 

Vattenskål har han förresten naturligtvis, den syns bara inte i bild.

Så summa summarum; jag har nu en nyfiken och rejält duktig hoppare (trots sin storlek och enorma öron), som inte är rumsren (varken gällande kisset eller bajset) och som dessutom sprätter kiss...Han bor inomhus och tanken är att ha honom frigående (med vardagsrumsmöbler med fast klädsel)...perfekt, hahaha.  Å...just det ja...jag har ingen egen tvättmaskin, så nu måste jag lyckas hitta en passande tvätt-tid (vilket inte alltid är det lättaste tyvärr)...hankanin-kiss luktar ju inte hallon precis, haha. 

En underbar start på min nystart som kaninägare helt enkelt Skämtar Han är otroligt mysig och kommer gärna fram och kollar vad jag sysslar med. Underbar men kanske lite mer av en "odåga" än jag hade räknat med...men vad gör det...ja menar kolla på honomKär

Anmäl
2020-01-12 20:21 #4 av: Maleficum

Är han könsmogen?

Min förra hane betedde sig som en kastrerad kanin, hade aldrig problem med skvättande eller något sånt men min nuvarande, Kenzie, har alltid varit bossig och "högrankad" och han älskade Fjant (hunden som bodde hos mig) och markerade gärna honom som sin (alltså skvätte kiss på honom), försvann som tur är efter kastreringen.

Jag är väl lite ovanlig som faktiskt kan sakna doften av okastrerad han kanin (betydligt bättre än hanhunds kiss doft iaf).

I början med Kenzie hade jag flera "toalådor" (gamla kaninbursbottnar och de tilltänkta toalådan) och sen allt eftersom så tog jag bort en i taget tills han bara hade den tilltänkta lådan kvar och bara använde den.

Sen har jag märkt att jag kan inte ha en allt för mjuk eller fluffig matta i närheten av hans toalåda för då kissar han gärna där, vet inte om det beror på hans blindhet eller om han gjort det ändå.

Nu har jag någon billig avlång dörrmatta från IKEA vid toalådan som är väldigt enkel att tvätta bort kisset från om en olycka skulle vara framme.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-01-12 21:05 #5 av: Chinesecrestedlover

#4 Ja, rätt säker på att han är könsmogen ja. Luktar hane ordentligt och sprätter som sagt kiss (och bollarna är tydligaSkämtar, haha) och så är han ju runt ett halvår eller lite äldre. 

Han luktar som och sprätter kiss som min allra första kanin gjorde och någon "hanigare" kanin får man nog leta efter. Han var fertil (blev 11,5 år) och han var en riktig "tjejtjusare" och markerade allt och alla. Brukade springa runt mig i cirklar och sprätta kiss som en tok, haha. Blev dessutom pappa till sju ungar då han var tio år. 

Vet t.o.m. hur kaninkiss smakar p.g.a. honom (hett tips; skratta inte med öppen mun när du är nära din "sprätt-kanin", haha)...spoiler, det är inte gottGapskrattarDen kaninen bet sig även fast i min arm vid ett tillfälle och ehm...använde min arm/hand i brist på en hona...Kräks

Men han var också universums mysigaste kanin, kunde gå lös på tomten, lyssnade till sitt namn och var allmänt mer som en hundHjärta

Ok, tack för tips om mattor och grejer ska undvika något för mysigt nära toan då. 

Anmäl
2020-01-12 21:16 #6 av: Maleficum

#5 Jag slapp iaf få kiss på mig men fick ju tvätta Fjants päls dagligen om han inte skulle behöva gå runt med intorkade kissfläckar på sig Lipar Som tur är brydde han sig inte.

Antar kastrering är inplanerad inom en snar framtid?

Ska bli skoj att följa vad mer bus han kommer hitta på Skämtar

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-01-14 22:32 #7 av: Chinesecrestedlover

#6 Ja, ska kastrera så snart som möjligt. 

Bus...ja...vad sägs om att han ungefär konstant försöker ta sig ur sin hage...

Han håller på att driva mig till vansinne eller möjligen att jag får en hjärtinfarkt innan dess, som han dundrar och farGalen. Han tog sig nyss över till min stora förvåning! Denna klumpiga (till utseendet) kanin tog sig just ut ur sin hage, han tog sig på nåt sätt över ett kompostgaller (på högkant då alltså). 

Det är officiellt, han är galenGapskrattar

Inte jättebra att han kan ta sig över själv med tanke på att han och hundarna inte precis är vana vid varandra ännu. De är nyfikna på varandra men jag vill verkligen inte att de ska vara tillsammans när jag inte är hemma/inte kan ha uppsikt...vi är inte ens i närheten av där ännu...men han har visat sig svårare att hålla på plats än jag trodde. 

Läste lite tidigare idag någonting i likhet med "...de är inte så aktiva och har svårare än andra kaniner att röra sig p.g.a. sina öron..." vete tusan om jag håller med, haha. 

Denna galning har ju redan varit uppe på diskbänken och tagit sig över sin hage...är han verkligen hindrad av sina öron, skulle inte tro det. Det enda som de ställer till med (i alla fall hittills) är att de skvätter ut allt vatten ur vattenskålen (för att han liksom skopar upp vatten med sina öron) när han dricker, haha. Mer som att han badar än drickerSkämtar

Anmäl
2020-01-15 00:18 #8 av: Maleficum

#7 Sötnos! Hjärta

När jag skulle passa kompisens kaniner blev det en del förändringar jag fick gör här hemma (så bortskämd med mitt lilla blindstyre som på äldre dagar lämnat det mesta buset bakom sig). Harry (Holländaren) är okej (passat honom vid flera tidigare tillfällen utan problem) men kompisens nya kanin Zerelda (Fransk vädur/Belgisk jätte/Engelsk vädur korsning) är ju stor och busig till max (men så är hon under året också så fortfarande bebis)! Hon tog sig över kompostgallret jag har till mitt jordgubbsland vilket innebar att hon tog sig in i nät och humle härvan på grannens tomt och fastna (som tur är hitta jag henne innan grannhunden blev utsläppt) så fick höja upp det staketet.

Sen hoppar hon upp och lyckas ha ner Kenzies mat och godis skålar (den i porslin gick sönder) så fick flytta allt sånt till barbordet. Hon lyckades även få tag på och dra ner en stor kruka med porslinsblomma i (som stod uppe på en garderob) så det blev krukskärvor och jord överallt (som tur är var jag hemma så jag han städa upp det innan kaninerna han sätta i sig hela plantan och skära sönder sig på skärvorna).

Sen hoppa hon upp på fönsterblecket (på utsidan av fönstret vid altanen) för hon försökte nå äppelgrenarna som jag fick förvara uppe på min fågel voljär.

Hon höll mig verkligen på tårna under dem veckor jag passade dem! Blev såklart tomt och tråkigt när de åkte hem igen men samtidigt var det rätt skönt också (tyckte nog både jag och Kenzie).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.