Bilder

Äntligen! Ordningen är återställd :-)

2020-01-11 15:42 #0 av: Chinesecrestedlover

Jag är äntligen kaninägare igen! Gapskrattar

Detta efter ett uppehåll sedan 2016 då mina senaste kaniner försvann spårlöst från sin bur/hage. Innan dess hade jag haft kaniner sedan 1990 (= sedan jag var sex år) och jag trodde aldrig att jag skulle vara utan. 

Att ha varit utan kaniner i flera år har känts väldigt märkligt och tomt, men nu har det "kaninformade" hålet som funnits i mitt hjärta sedan 2016 äntligen fyllts; av en oerhört gullig engelsk vädurs kille. 

Välkommen fina "lilla" Dumbo (aka. Sillen), du är otroligt efterlängtadHjärta.  Kunde ju inte annat än att kalla honom Dumbo, haha. 

Denna grabb behövde ett nytt hem för att hans förra ägare inte hade tid för honom längre m.m. och jag fick den stora äran att bli hans nya matte. Han är ca ett halvår gammal och väldigt mysig. 

Planen är att kastrera honom och skaffa en till kanin så han får en kompis.  

Hans förra ägare körde honom hela vägen hem till mig (vilket jag är väldigt tacksam för) och han kom hit för ungefär två timmar sedan. 

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2020-01-11 17:49 #1 av: Maleficum

Vad skönt transport läste sig och han har fått komma hem till dig nu :)

Lycka till och hoppas du hittar en passande kompis till honom!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-01-12 01:57 #2 av: Chinesecrestedlover

#1 Ja, och det är så mysigt med en "långöra" hemma igenGlad Tack, det hoppas jag också, vill inte att han ska behöva vara ensam för länge. Innan han får träffa någon på riktigt så måste han ju kastreras, men det betyder ju inte att jag inte kan ta hem en kanin till om jag hittar en passande sötnos (och då får de ju i alla fall känna lukten av varandra och vet att det finns en till i närheten). 

Anmäl
2020-01-12 02:51 #3 av: Chinesecrestedlover

Min nya familjemedlem är en riktig "liten" odågaGapskrattar Han har gjort precis allt som han inte ska, haha. 

Jag har honom just nu mest i en inhägnad i mitt kök, så han ska kunna vänja sig vid hundarna/de ska vänja sig vid honom på lite avstånd; samt så han ska lära sig att bli rumsren snabbare. Senare kommer han bara stängas in då jag inte är hemma (och hundarna lämnas ensamma), i alla fall tills jag vet hur hundarna och han fungerar ihop. 

Detta visade sig vara en ännu bättre idé än jag trodde... för denna kille är en "gangster" Skämtar Jag gjorde i ordning inhägnaden med mjuk botten/golv (sängskydd med filt på) och två fleecemadrasser/kuddar samt andra grejer så han skulle känna sig hemma och ha det mysigt. 

Så här såg det ut när det var klart (innan han hade fått flytta in):

OBS! Bilden är tagen innan jag hade fyllt på strö i lådan samt lagt in hö i golvnivå. Det ligger en fleecemadrass/kudde i kartonghuset också.
Toalådan (en kaninbursbotten...något liten för det...minst sagt) med strö i och en liten hög med hö i golvnivå; så han kan välja hur han vill äta, men samtidigt alltid ha hö som ej blivit trampat på

Sen gick det x-antal timmar och så hör jag något märkligt ljud från köket som även hundarna reagerar på och vad får man se när man tittar dit? En kanin uppe på köksbänken! Trodde i min enfald att han inte skulle kunna hoppa upp dit...tänkte att han skulle vara i alla fall något klumpigare än en dvärgkanin...I guess not, haha. 

Jag hade (korkskalleLooser) ställt en kartong (som fått bli kaninhus) mot diskbänken = superbra om man vill ta ett skutt upp och utforska. Mindre bra för en panikslagen matte som insåg att hon inte kaninsäkrat där = låg en härlig "hacka-grönsaker-kniv-grej" som man har i en typ. av "hack-maskin" (jag är bäst på att förklara, haha...en sån med flera knivblad...) och en vanlig kniv i diskstället!Förskräckt Sen var det ju mitt lilla tillfälliga köksakvarium också = sladd till pumpen (där jag ännu inte hunnit fixa sladdskydd)! 

Fick ner honom därifrån och insåg då till min stora glädje (inte) att han kissat på "botten" samt på båda madrasserna/kuddarna...och just det jag på den lilla sängen och tunneln också...eller ja, han sprätte kiss på tunneln när jag var där inne och städade (han hade till och med kissat några droppar på min kökshandduk som låg på diskbänkenKräks). Detta ledde till att inhägnaden nu ser ut såhär i stället...allt måste ju ut och bli rengjort. Att lägga filt över hela golvet/botten igen kändes inte så smart...men vet inte vad jag ska ha istället (tills han slutar kissa överallt och lär sig gå på lådan)...eh...någon som har tips på mjukt (för söta kanintassar) men gärna avtorkningsbart underlag till golv (helst som inte kostar en miljon heller speciellt eftersom jag vill byta till någon fin matta senare)? 

Efter att "odågan" kissat ner allt i sin inhägnad ser det ut såhär just nu...inte riktigt lika mysigt och ombonat precis...men måste skura rent allt osv. innan han kan få tillbaka sängen och tunneln. 

Vattenskål har han förresten naturligtvis, den syns bara inte i bild.

Så summa summarum; jag har nu en nyfiken och rejält duktig hoppare (trots sin storlek och enorma öron), som inte är rumsren (varken gällande kisset eller bajset) och som dessutom sprätter kiss...Han bor inomhus och tanken är att ha honom frigående (med vardagsrumsmöbler med fast klädsel)...perfekt, hahaha.  Å...just det ja...jag har ingen egen tvättmaskin, så nu måste jag lyckas hitta en passande tvätt-tid (vilket inte alltid är det lättaste tyvärr)...hankanin-kiss luktar ju inte hallon precis, haha. 

En underbar start på min nystart som kaninägare helt enkelt Skämtar Han är otroligt mysig och kommer gärna fram och kollar vad jag sysslar med. Underbar men kanske lite mer av en "odåga" än jag hade räknat med...men vad gör det...ja menar kolla på honomKär

Anmäl
2020-01-12 20:21 #4 av: Maleficum

Är han könsmogen?

Min förra hane betedde sig som en kastrerad kanin, hade aldrig problem med skvättande eller något sånt men min nuvarande, Kenzie, har alltid varit bossig och "högrankad" och han älskade Fjant (hunden som bodde hos mig) och markerade gärna honom som sin (alltså skvätte kiss på honom), försvann som tur är efter kastreringen.

Jag är väl lite ovanlig som faktiskt kan sakna doften av okastrerad han kanin (betydligt bättre än hanhunds kiss doft iaf).

I början med Kenzie hade jag flera "toalådor" (gamla kaninbursbottnar och de tilltänkta toalådan) och sen allt eftersom så tog jag bort en i taget tills han bara hade den tilltänkta lådan kvar och bara använde den.

Sen har jag märkt att jag kan inte ha en allt för mjuk eller fluffig matta i närheten av hans toalåda för då kissar han gärna där, vet inte om det beror på hans blindhet eller om han gjort det ändå.

Nu har jag någon billig avlång dörrmatta från IKEA vid toalådan som är väldigt enkel att tvätta bort kisset från om en olycka skulle vara framme.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-01-12 21:05 #5 av: Chinesecrestedlover

#4 Ja, rätt säker på att han är könsmogen ja. Luktar hane ordentligt och sprätter som sagt kiss (och bollarna är tydligaSkämtar, haha) och så är han ju runt ett halvår eller lite äldre. 

Han luktar som och sprätter kiss som min allra första kanin gjorde och någon "hanigare" kanin får man nog leta efter. Han var fertil (blev 11,5 år) och han var en riktig "tjejtjusare" och markerade allt och alla. Brukade springa runt mig i cirklar och sprätta kiss som en tok, haha. Blev dessutom pappa till sju ungar då han var tio år. 

Vet t.o.m. hur kaninkiss smakar p.g.a. honom (hett tips; skratta inte med öppen mun när du är nära din "sprätt-kanin", haha)...spoiler, det är inte gottGapskrattarDen kaninen bet sig även fast i min arm vid ett tillfälle och ehm...använde min arm/hand i brist på en hona...Kräks

Men han var också universums mysigaste kanin, kunde gå lös på tomten, lyssnade till sitt namn och var allmänt mer som en hundHjärta

Ok, tack för tips om mattor och grejer ska undvika något för mysigt nära toan då. 

Anmäl
2020-01-12 21:16 #6 av: Maleficum

#5 Jag slapp iaf få kiss på mig men fick ju tvätta Fjants päls dagligen om han inte skulle behöva gå runt med intorkade kissfläckar på sig Lipar Som tur är brydde han sig inte.

Antar kastrering är inplanerad inom en snar framtid?

Ska bli skoj att följa vad mer bus han kommer hitta på Skämtar

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-01-14 22:32 #7 av: Chinesecrestedlover

#6 Ja, ska kastrera så snart som möjligt. 

Bus...ja...vad sägs om att han ungefär konstant försöker ta sig ur sin hage...

Han håller på att driva mig till vansinne eller möjligen att jag får en hjärtinfarkt innan dess, som han dundrar och farGalen. Han tog sig nyss över till min stora förvåning! Denna klumpiga (till utseendet) kanin tog sig just ut ur sin hage, han tog sig på nåt sätt över ett kompostgaller (på högkant då alltså). 

Det är officiellt, han är galenGapskrattar

Inte jättebra att han kan ta sig över själv med tanke på att han och hundarna inte precis är vana vid varandra ännu. De är nyfikna på varandra men jag vill verkligen inte att de ska vara tillsammans när jag inte är hemma/inte kan ha uppsikt...vi är inte ens i närheten av där ännu...men han har visat sig svårare att hålla på plats än jag trodde. 

Läste lite tidigare idag någonting i likhet med "...de är inte så aktiva och har svårare än andra kaniner att röra sig p.g.a. sina öron..." vete tusan om jag håller med, haha. 

Denna galning har ju redan varit uppe på diskbänken och tagit sig över sin hage...är han verkligen hindrad av sina öron, skulle inte tro det. Det enda som de ställer till med (i alla fall hittills) är att de skvätter ut allt vatten ur vattenskålen (för att han liksom skopar upp vatten med sina öron) när han dricker, haha. Mer som att han badar än drickerSkämtar

Anmäl
2020-01-15 00:18 #8 av: Maleficum

#7 Sötnos! Hjärta

När jag skulle passa kompisens kaniner blev det en del förändringar jag fick gör här hemma (så bortskämd med mitt lilla blindstyre som på äldre dagar lämnat det mesta buset bakom sig). Harry (Holländaren) är okej (passat honom vid flera tidigare tillfällen utan problem) men kompisens nya kanin Zerelda (Fransk vädur/Belgisk jätte/Engelsk vädur korsning) är ju stor och busig till max (men så är hon under året också så fortfarande bebis)! Hon tog sig över kompostgallret jag har till mitt jordgubbsland vilket innebar att hon tog sig in i nät och humle härvan på grannens tomt och fastna (som tur är hitta jag henne innan grannhunden blev utsläppt) så fick höja upp det staketet.

Sen hoppar hon upp och lyckas ha ner Kenzies mat och godis skålar (den i porslin gick sönder) så fick flytta allt sånt till barbordet. Hon lyckades även få tag på och dra ner en stor kruka med porslinsblomma i (som stod uppe på en garderob) så det blev krukskärvor och jord överallt (som tur är var jag hemma så jag han städa upp det innan kaninerna han sätta i sig hela plantan och skära sönder sig på skärvorna).

Sen hoppa hon upp på fönsterblecket (på utsidan av fönstret vid altanen) för hon försökte nå äppelgrenarna som jag fick förvara uppe på min fågel voljär.

Hon höll mig verkligen på tårna under dem veckor jag passade dem! Blev såklart tomt och tråkigt när de åkte hem igen men samtidigt var det rätt skönt också (tyckte nog både jag och Kenzie).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-01-16 22:41 #9 av: Chinesecrestedlover

Varit hemifrån under eftermiddagen och kvällen, kom nyss hem och vad får man se...jo, den långörade odågan liggandes på golvet i vardagsrummet...det var inte där jag lämnade honomGalen. Som tur var så hade jag hundarna med mig.

Till saken hör att jag inte är klar med att "säkra" lägenheten ännu. Mina gojor har jag ju under uppsikt och sen är de är ju instängda när jag lämnar hemmet, så därmed har det inte känts superviktigt att fixa med "sladd-skydd" och liknande... (även om jag tänkt göra det ändå; ta det säkra före det osäkra och det där). Försökt hitta en bra och smidig lösning som inte kräver att allt sitter längs en vägg eller hur man ska säga (så det passar mindre "prydnadslampor" och liknande). Tror jag kommit på en bra lösning nu...men har inte hunnit ordna med det ännu (köpte nyss materialet för det) = panik då min galning vägrar hålla sig i sin hage.  

Fick lite panik som sagt...men han verkar inte ha kissat på något eller gnagt sönder något i alla fall, huvudsaken är ju såklart att odågan mår bra. Han låg helt avslappnat mitt på golvet den "lilla" Djävlas

Anmäl
2020-02-01 00:54 #10 av: Chinesecrestedlover

Men mysigt grabbenKräkshaha. Min kära Dumbo, så otroligt glad jag är att du snart ska kastreras. Du är underbar, rolig, nyfiken, påhittig, fullständigt tokig och så himla social, kelig och go...men...

Skulle laga mat och min grabb var i vägen (ville inte ha honom i ugnen...jag är ju veganSkämtar) så puttade undan honom försiktigt med ena foten ("petade" bara lite så han skulle hoppa framåt), när jag samtidigt skulle öppna ugnsluckan och ställa in min mat. 

Vad gör min herre då samtidigt som jag puttar iväg honom...jo, sprätter ner min fot och ben m.m. med kiss, mycket trevligt Gapskrattar Glad att han inte kissade i min mat i alla fall, haha. 

Anmäl
2020-02-01 17:10 #11 av: Chinesecrestedlover

Dumbo tycker inte att jag är något att ha idag, hahaSkrattar

Han har nämligen kastrerats och är fortfarande lite groggy och dessutom får han enligt veterinärens order inte hoppa och röra sig så mycket de första dagarna = han är instängd i en liten "bur" (tillfällig lösning med kompostgaller med tak, annars hoppar token säkerligen över så fort han slutat känna sig groggy). 

Han har inget hus/kartong att hoppa upp och ner på som en idiot och en liten "toa" med låg kant så han slipper "hoppa" när han ska äta eller/och gå på toa. 

Undrar hur många sekunder det tar (efter att han piggnat till) innan han känner sig fullständigt uttråkad och gör allt för att visa sitt missnöje (han verkligen hatar att vara instängd, haha). 

Så skönt att äntligen "klippa bollarna" (misstänker dock att Dumbo inte håller med, hehe)Skämtar Förhoppningsvis innebär det att han snart slutar med den "härliga" vanan att sprätta kiss och "stinka hane" och sen så...om några veckor så är han redo för en kompis. Tror han kommer bli väldigt glad över att få en kompis, han är så galet social. 

Han skötte sig i det närmaste exemplariskt när vi åkte buss. Han reste i en sportbag (såklart inte stängd) och låg och halvsov mest hela tiden. Jag klappade på honom och vi hade en mysigt stund...ja, tills han insåg varför vi åkt iväg dåGapskrattar

Hemma, fortfarande groggy och instängd i sin tillfälliga "kastrerings-bur"
Dumbo i sin tillfälliga "kastrerings-bur"
Anmäl
2020-02-01 19:30 #12 av: Maleficum

Lilla plutten!

Kenzie blev ju kastrerad hemma på mitt barbord (eftersom han nyligen blivit blind var det skönt jag hade det valet så han slapp åka till en främmande miljö med främmande dofter när han aldrig suttit i en transport eller åkt någonstans efter han blev blind), eftersom han var så lugn och avslappnad innan behövdes inte en full dos sömnmedel men efteråt så ville han heller inte riktigt vakna för han låg i mitt knä och blev klappad så jag blev tillsagd att faktiskt sluta pilla på honom tills han vaknade :P Han var lite vinglig först så fick plocka fram en transport bur åt honom att ligga i tills han piggnat på sig och försökte snabba på det lite genom att mata med hans groddar ("fodder" som han åt på den tiden) men han låg i princip och åt i sömnen! När han väl piggnat till så var han ju sig själv ganska snart.

Kenzie slutade markeringskissa på Fjant ganska snart efter kastreringen också så det var väldigt skönt (för en del verkar det ju dröja ett tag innan hormonerna verkar gått ur helt).

Hoppas du lyckas hitta en passande kompis sen också! Önskar ibland att Kenzie hade varit lite mer road att ha en kaninkompis, speciellt när man ser en sötnos man gärna skulle vilja flyttar in ;)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-02-02 03:31 #13 av: Chinesecrestedlover

#12 Men gulle  då, äta i sömnen, hahaKär.  

Jag klappade mest på Dumbo på ditvägen så han skulle slappna av (vilket knappt verkade behövas, han var tydligen även lugn och inte stressad alls hos veterinären) på hemvägen höll jag mest bara en hand på honom (i fall han plötsligt skulle hoppa till, så han inte skulle riskera att ramla ur väskan...som sagt så var han "lite" groggy). 

Sedan vi kom hem (eller han fick lite pellets under resan hem också) så har han ätit  lite pellets (sin vanliga och Pro Fibre eftersom han är lite dålig i magen), en liten bit morot, en liten bit äpple och lite hö (inte i närheten av vad jag skulle önska i hömängd, men lite har han ändå tuggat i sig). Han har även fått Critical Care vid några tillfällen, just för att han inte äter så mycket hö som jag skulle önska. 

Han verkar trött och vill mest bara vila...men har ändå visat sitt missnöje med att vara instängd ett par gånger (gnagt på gallret). Denna "bur" kan han ju dock inte hoppa ur, så förhoppningsvis håller han sig förhållandevis lugn under de närmsta dagarna så han får läka ordentligt. Innan han fortsätter med sina galna upptåg...(häromdagen satt han t.ex. plötsligt på min sekretär, hade inte stängt den så han satt på själva skrivytanFörskräckt och höll på att ha ner lite prydnadssaker som står ovanpå...trodde inte dessa var inom "kanin-marodör-område" men tydligenSkämtar). 

Först hittade jag en kanin som jag jättegärna ville ha...men hon såldes till någon annan, eftersom jag inte kunde hämta kaninen personligen (de bodde långt ifrån mig och ägaren ville inte sälja henne utan att träffa mig tyvärr). Det var vad jag förstår en av Dumbo´s systrar. 

Sen tipsade Dumbo´s uppfödare mig om en annan syster till salu och...jag vill inte ropa "HeyVinkar" ännu...men...jag har därmed (om transporten löser sig, vilket den borde eftersom vi inte bor allt för långt ifrån varandra) hittat en kompis Partajar. En social, hundvan och vad jag förstår i det närmaste lika energisk dam som min galning och som ser likadan ut (nästan) som Dumbo = extremt söt naturligtvisSkämtar

En ur personalen i zoobutiken (butiken ligger vägg i vägg med djurkliniken och man betalar även veterinärbesök i butiken osv. så jag väntade där på att min grabb skulle "bli klar") frågade mig hur gammal han var eftersom hans öron var så långa, hehe, hon trodde nog att han var en "vanlig vädur" (gissningsvis fransk med tanke på storleken) som inte vuxit i sina öron. Berättade såklart att han var en Engelsk vädur och det är därför hans öron är så extrema. Det är ju inte en så vanlig ras så om man inte är en "kaninfreak" (som jag t.ex.) så är det ju kanske inte så vanligt att man känner till rasen. Hon tyckte hur som helst att han var väldigt gullig...och det är ju förståeligt; jag som alltid "tittat lite snett" på rasen blev ju helt galen i dessa långöron när jag såg en bild på honomHjärta

Öronen är i vägen i bland (han kan råka kliva på sina "lurar") och hamnar lite i oordning emellanåt (två öron på en sidaKär), men inte alls så mycket som jag trodde tidigare. Han snubblar liksom inte på öronen var och varannan minut...men jag har dock varit nära att trampa på hans öron, han vill ju vara precis vid fötterna hela tiden, haha. 

Liknande saker har dock även hänt med andra kaniner jag haft (så det är inte rasbundet, haha) som t.ex. när jag råkade "sparka iväg" (eller alltså liksom "skopade upp henne" med foten, inte sparkade på riktigt...jag gick bara framåt som vanligt) min ena dvärgvädur då hon inte syntes i snön (hon  var albino och det var mörkt), hon såg lite förvånad ut när hon plötsligt hamnade en liten bit från var hon satt från börjanGapskrattar

Kunde inte ha önskat mig en mysigare och roligare kanin än Dumbo (även om min allra första kanin slår alla kaniner jag någonsin haft...men så handmatades han av mina föräldrar från det att han bara var några veckor, hittekanin) och från vad jag fått berättat för mig, så är hans syster lik honom (alltså även då det gäller temperamentet, inte bara för att hon har samma färg/teckning) så förhoppningsvis har jag snart två underbara långöron här hemma. 

Min gullunge <3
Anmäl
2020-02-02 12:59 #14 av: Maleficum

Håller tummarna systern får flytta in!

Att dem tar sig upp överallt är inte förvånande. När jag hade kaninungar (de gick fritt i vardagsrummet där jag bodde då) så var dem gärna upp i fönstret och även upp på mitt datorbord och tugga sudd och sladdar :P

Men sen var ju fönsterplatsen en av mamma kanins (Dafne) favoritplatser!

Speciellt med min första angorakanin var det många som undra vad det var för något, om det var en hund eller katt eller till och med nån som undra om det var ett litet får! Dock känns det efter internets framgång så har nog många sett angorakaniner på bild för får inte alls dem frågorna längre.

Att råka gå in i eller snubbla på kaninerna är ju inget nytt! Speciellt i början när Kenzie blivit blind så sprang vi ofta in i varandra (även han och hunden sprang in i varandra speciellt när jag öppna altandörren och båda skulle vara först ut).

Kenzie lärde sig dock ganska snabbt och hoppa och sätta sig i hundbäddarna när han hörde mig komma och ville ha uppmärksamhet så vi slapp snubbla på varandra (han gör det fortfarande även om vi båda är bättre på att navigera runt varandra nu). Men såklart kan han ju blir riktigt ivrig (när det vankas supergottis) och då ska han ju hoppa slalom runt mina ben så då är det lätt att råka snubbla på honom även om jag försöker gå försiktigt för han är så kvick! Och värre är det när jag passar kompisens kaniner för då har man tre stycken som slingrar sig runt fötterna!

Även om jag såklart älskat alla mina kaniner jag haft så är det ju vissa individer som bara borrar sig fast i hjärtat lite extra mycket!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-02-03 06:20 #15 av: Chinesecrestedlover

Fick precis ett mail från Dumbo´s systers ägare...hon har blivit såld till någon annan. Hade ingen aning om att det fanns flera intresserade och trodde vi kommit överens om att jag skulle få henne så fort vi löst transporten. Fick t.o.m. frågan när jag skulle kunna ta emot henne häromdagen...men tydligen innebar det inte att det var säkert att hon skulle få flytta hitGråter. Att hitta en passande kompis har visat sig svårare än jag kunnat tro men sökandet fortsätter, Dumbo ska få en kompis. 

Anmäl
2020-02-03 12:34 #16 av: Maleficum

#15 Usch vad tråkigt :( Hoppas du kan hitta en annan passande kompis! Finns ju, tyvärr kanske man får säga, många kaniner som behöver nya (och bättre) hem!

Du hade försökt kika på omplaceringshem? (Något som inte ville adoptera ut hane till redan befintlig hane? Om du vill får du gärna PMa mig vilket det var).

Har han försökt ta sig ut ur sitt tillfälliga "fängelse" än? Lipar

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-02-03 13:27 #17 av: Chinesecrestedlover

#16 Ja, väldigt tråkigtLedsen. Jag trodde ju att det bara var en fråga om att hitta en transportlösning och plötsligt får jag det mailet...jag var inte alls beredd på det. Ägaren lät så positiv innan. 

Dessutom kontaktade ägaren mig på eget bevåg. Jag bad uppfödaren att vidarebefordra min information till ägaren (efter att uppfödaren tipsat om den kaninen) och så fick ägaren själv besluta om kontakt. Detta gjorde att jag trodde att det inte fanns andra intresserade eller i alla fall inga bra alternativ...men det var tydligen fel. 

Jag hade redan sett framför mig dessa båda söta syskon tillsammans...men nu vet jag varken ut eller in. Jag har ju i det närmaste blivit helt fast i tanken på en engelsk vädur till nu, efter att ha försökt få köpa mamman och hans två systrar...utan vidare framgång men ändåBrustet hjärta. Detta är en väldigt ovanlig ras så jag tror knappast att jag kommer hitta en till till salu...ännu mindre chans för att hitta en till omplacering (som ju är vad jag helst vill ha). 

Så...tillbaka till "ritbordet"...dvs. jag måste återigen försöka klura ut vilka andra raser/rasmixar jag kan tänka mig och sedan hitta en passande, vad gäller storlek, temperament osv. Som du skriver så finns det ju många kaniner som behöver hem...dock är de allra flesta dvärgkaniner (och det blir ju lite väl litet i sammanhanget) och nu när mamman och systrarna hittat nya hem så lär ingen vara en engelsk vädur så...vad ska jag nu skaffa?

Han har inte försökt bryta sig ut "på allvar". Han är betydligt lugnare än jag trodde han skulle vara...han gnager på gallret ibland dock (inte kul) och sen har han ju såklart haft ner hökorgen några gånger, flyttat runt "toan" (så den har jag fått fästa i gallret), grävt ur tolådan m.m. Det har därmed varit betydligt mer sopande av strö och hö m.m. men han har hållit sig lugn för att vara DumboSkämtar Han har fått lite extra gott att mumsa på som t.ex. någon slags torkade "dillpinnar"  för att hålla sig lite mer sysselsatt...verkar dock som att det är roligare att gräva ur all strö ur toalådan, haha. 

Ps. Du har PM (angående omplaceringshemmet). ds.

Anmäl
2020-02-03 17:43 #18 av: Maleficum

Kan förstå det verkligen blir en besvikelse när dem inte ens nämnt det funnits andra potentiella hem väntandes.

Extra jobbigt när man verkligen hunnit ställa in sig på en sak också och så blir det inte. Kan förstå det blir jobbigt att tänka om då också med ras (när det handlar om ovanliga raser så är det ju inte ens lätt att få tag på en unge direkt från uppfödare heller, än mindre en omplacering).

Själv har jag bara haft angorakaniner (med undantag från min allra första som jag fick överta av mina kusiner, han var dvärgvädur) och har varit lite i fundering på om man ska testa någon annan ras som nästa kanin men det slutar säkerligen med en angora i alla fall om jag känner mig själv rätt.

Skönt han håller sig lite lugn. Hoppas han inte hinner bli för vild och uttråkad innan han får röra mer på sig igen!  Kenzie kändes som en manisk dåre de tre dagarna efter att jag rakade honom, förföljde mig hela tiden och skulle ha godsaker hela tiden (man skulle kunna trott han höll på att svälta ihjäl som han betedde sig). Idag däremot är en "jag vill vara ifred" dag.

Alltid lite lustigt när man ena dagen knappt kan röra sig utan att snubbla på honom för han ska vara nära till att nästa dag knapp se honom alls och man verkligen måste leta efter honom.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-02-03 23:35 #19 av: Chinesecrestedlover

#18 Ja, det kom ju lite som av en chock att få reda på att hon var såld (speciellt eftersom det bara var någon dag eller så efter att vi senast haft kontakt kring när jag kunde ta över henne). Berättade för uppfödaren som ska hålla utkik efter potentiella kompisar från sitt håll också. 

Funderar på om jag ska göra en "helomvändning" och skaffa en kanin som är totalt olik Dumbo (men lika galenSkämtar)...men samtidigt så var jag ju som sagt så inställd på en till engelsk vädur...så... Brustet hjärta Kan ju dock inte vänta i en evighet på att hitta en till engelsk vädur, det vore ju inte rätt mot honom, han förtjänar en vän snarast ju...varför ska det vara så svårt att hitta rätt? 

Ja, än så länge har han ju inte rivit sin "bur" så det är ju bra Skrattar

Anmäl
2020-02-17 18:48 #20 av: Chinesecrestedlover

Dags för en liten Dumbo uppdatering. Jag har för bara någon vecka sedan äntligen (efter lååång tid av sökande) hittat en ”höleverantör” som var vänlig nog att leverera några småbalar av bra hö hem till mig. Innan har jag tvingats köpa (löjligt) dyrt hö i zoobutiken (och därmed tvingats kämpa med flera stora hösäckar på bussen, flera byten osv.) eller via Zooplus (där jag senaste gången fick extremt finhackat hö…vilket gjorde att väldigt mycket gick till spillo). Jag är så glad för detta speciellt med tanke på att jag numera även har min stora pojke Dumbo (och snart en till stor kanin), förutom marsvinen = det går åt ganska mycket hö här hemma.

Jag har förutom detta även (äntligen!) hittat en passande (känns det som i alla fall) kaninkompis till Dumbo nu (ska ”bara” lyckas få hem denna kanin, men vi bor inte så jättelångt ifrån varandra så det borde gå att lösa). Det är en blandras mellan fransk och engelsk vädur, så blir en till stor gosseKär. Naturligtvis kommer även denna kastreras så snart jag fått hem honom och veterinären har en passande tid. Denna kanin är ”tingad” och jag har betalat en ”bokningsavgift”, så denna gång hoppas och tror jag att det är säkert, bestämt och klart och att jag kommer få hem denna sötnos. Han är verkligen otroligt söt med vitt ansikte...kunde inte släppa tanken på honom då jag sett annonsen med honom och han kommer bli minSkrattar 

Dumbo har läkt fint och har redan lugnat sig/bättrat sig med sina ”könsmognadsrelaterade” hyss. Han har inte sprätt kiss eller kissat på något mjukt på ett ganska bra tag nu och det är ju väldigt skönt såklart. Känns lugnare rent allmänt också (även om han visar tydligt att han hatar att bli instängd då han är i sin hage = biter på gallret).

Dumbo fick sitta den första tiden (så han kunde läka ordentligt) i sin ”kastreringsbur” men nu har vi återgått till den ”vanliga inhägnaden”. Han har som sagt inte sprätt kiss på länge och inte kissat på något mjukt på ett tag… så snart vågar jag nog ha honom mer frigående som tanken ju är att han ska vara (utan att riskera att hela vardagsrumsmöblemanget börjar stinka kiss… kanon med fast klädsel, haha). Jag kommer inte låta honom vara frigående då jag lämnar hundarna hemma dock (vi är inte där ännu i alla fall…speciellt ena hunden är skeptiskt till honom, jag tror hon känner sig lite osäker då han är så stor och hon inte kan ”läsa av honom”).

Han är så underbar Hjärta

Till Dumbos tidigare ägare som jag vet tittar in här ibland: Vinkar Tack för denna underbara kille, han är så mysig, kunde inte vara mer nöjd med honom om jag försökte. Fick stamtavlan i brevlådan häromdagen, tack för det också 😊. 

Anmäl
2020-02-17 19:53 #21 av: Chinesecrestedlover
Min fina grabb sover djuuuupt <3 ovanpå sitt "kartonghus", numera utrustat med en matta. Så söt, han märkte inte ens att jag fotade osv..


Anmäl
2020-02-17 20:13 #22 av: MEML

Tass! Vilken sötis till kanin och jag hopoas att allt går bra med trandport och den nya kaninen! Ser framemot bilder!

I am that I am

I will never give up my Pride


Anmäl
2020-02-17 21:14 #23 av: Chinesecrestedlover

#22 Ja, han är en riktig "liten" gullungeSkrattar Ja, det hoppas jag med, det har varit en del "nästan" fått tag i en kompis så hoppas verkligen att jag snart får hem denna numera "bokade" raring snart...så jag kan sluta söka efter kompis och bara njuta av att vara kaninägare igen. Sen kommer det ju även ta ett tag innan de kan träffas... (den andra måste ju också kastreras och så ska det gå en tid efter det) så ju fortare jag får hem kompisen desto bättre. 

Anmäl
2020-04-05 11:27 #24 av: Chinesecrestedlover

Jag har fortfarande inte lyckats få hem min tingade kanin och i och med läget som är nu så...känns så jobbigt att inte få ha honom här, men samtidigt så vill jag ju såklart inte riskera något (har t.ex. nära anhöriga i riskgrupper). 

Känns rätt hopplöst i nuläget...Dumbo är fortfarande ensam och lär förbli så ett ganska bra tag framöver...om inte ett mirakel skerStorgråter 

Jag hade tankar på att hämta honom själv (eftersom det visade sig väldigt svårt att hitta transporthjälp) och försökte finna en dag för att möta upp ägaren en bit närmare mig än där de bor...men det hann inte ordnas innan allt gick åt h...vete i världen...och nu kommer jag absolut inte ge mig ut på en buss+tågresa. 

Anmäl
2020-04-05 11:45 #25 av: Maleficum

Vad tråkigt du inte lyckats få hem honom än :( Kan förstå det känns jobbigt! (Jag tyckte det var jobbigt att "bara" behöva vänta typ en vecka från att jag träffa Kenzie första gången tills jag fick hem honom!

Nu blir det väl tyvärr ännu svårare med transporthjälp när man ju inte ska resa i onödan!

Själv har jag och Kenzie haft sällskap av min kompis kaniner de senaste två veckorna (Zerelda kastrerades så hon har varit här på "rehab" så Kenzie fick hålla Harry sällskap under de första dagarna) men dem ska åka hem idag.

Hur går det med Dumbo och hundarna nu då? Har dem börjat vänja sig vid varandra? Eftersom Kenzie växte upp med hund så föredrar han ju sällskapet av hundar framför kaniner :P Men vår nya valp är lite väl intresserad av att försöka leka med Kenzie så sist hon var här fick hon gå med koppel på sig (hade tänkt öva mer under påsken då planen var att åka till landstället men med rådande läge blir vi ju kvar hemma så det får tyvärr vänta).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-04-24 09:45 #26 av: Chinesecrestedlover

#25 Ja, det känns väldigt jobbigt Ledsen Ännu jobbigare har det blivit de senaste dagarna...jag har hittat en person som skulle kunna hjälpa till med transporten om uppfödaren kan lämna av kaninen till denna person. Transporten skulle i så fall ske i eftermiddag...men jag får inget svar från uppfödaren. 

Jag har skickat flera e-mail (även tidigare utan att få svar) och ej heller då jag efter att ha googlat mig blå (ok, inte riktigtSkämtar) hittat dennes telefonnummer (troligtvis i alla fall, allt verkar stämma). Skickade  ett sms, men har ej fått svar där heller...visst skulle kunna ringa...men känns lite konstigt med tanke på att jag inte är 100% på att det är rätt person...kanske gör det ändå lite senare om jag inte får något svar.  

Förstår att man kan vara upptagen...men att hinna svara när det faktiskt handlar om att lösa transporten man försökt ordna med under lång tid...det borde man väl hinna med oavsett...börjar nästan undra om jag blivit lurad eller nåt Ledsen. Hoppas verkligen inte det, vill så gärna få hem min "lilla" grabb som jag ju faktiskt t.o.m. betalat halva summan för i och med att jag tingade honom...har ju såklart sett honom som min sedan dess och har även döpt honom...Ledsen

Jodå, det går ganska bra i alla fall, för det mesta, haha. Dock mådde Dumbo lite dåligt under några dagar för ett tag sedan, så då fick han vara i sin hage för att få vara i fred och för att inte bajsa ner hela hemmet (hans rumsrenhet lämnar tyvärr lite att önska och då han blev dålig så var den som bortblåst). 

Han fick nämligen väldigt lös mage till min stora förvåning. Han hade då inte fått någonting jag tycker han skulle reagera på (hö såklart och så lite pellets ibland). Blev nästan lite orolig där...och jag är inte så hönsig när det gäller kaniner, har ju liksom varit med om både det ena och det andra genom åren. 

Han mår dock bättre och det har inte återkommit. Han blev dålig i magen och sedan bra någon dag och så dålig igen (trots att han då naturligtvis inte fick annat än hö efter första "omgången" med lös mage). Eller jo han fick en sak till som jag upptäckt är extremt bra att ha när man har kanin (och marsvin); Pro Fibre Rabbit, dyrt som f...men verkar faktiskt göra underverk (han har fått det även tidigare dvs. efter kastreringen, just in case...och har inte reagerat negativt då, så tror absolut inte att det var den som satte igång det hela). 

Vet inte om han kanske inte tål sin pellets...men då borde han ju inte blivit dålig igen då han bara fick hö (och Pro Fibre)...aldrig haft denna pelletssort innan...vad jag vet i alla fall (han fick med sig Rabbfor från tidigare ägaren)?Funderar Eller han kanske smakade av sin toaströ, har börjat med en ny variant för att se om jag gillar den bättre än "toalätt", har blandat halmpellets och spånpellets (och lite lättströ) i lådan nu...det ser ju lite ut som pellets...så det kanske såg gott ut? 

Eller så kanske jag bara har lyckats få en kanin som är lite som ena hunden...dvs. extra känslig i magen (hunden är det dock allvarligare med, då han har kroniska problem och måste äta kortison konstant)? 

Anmäl
2020-04-24 16:12 #27 av: Chinesecrestedlover

Fortfarande inte fått tag i uppfödaren, så min tingade raring kommer inte komma hit idag heller tyvärr Storgråter Kanske aldrig om det fortsätter såhär...för att kunna lösa detta så krävs ju att det går att få kontakt med uppfödaren. 

Känns hopplöst som det är nu...denna möjlighet lär inte komma igen på ett bra tag, inte så många som reser nu ju (vilket ju såklart är bra när det gäller att hindra smittspridningen). 

Jag som hade hoppats på att äntligen få hem Dumbos blivande kamrat...Brustet hjärta

Anmäl
2020-04-24 19:55 #28 av: Maleficum

Vad trist du inte får tag på uppfödaren :( Hoppas du får svar snart ändå (så du som sagt inte blivit lurad).

Usch vad jobbigt med dålig mage :/ Aldrig varit med om lös mage faktiskt hos kanin (mer än för mycket "nattbajs" när de fått för mycket godsaker). Hoppas han blir bra fort så det inte är något allvarligt (eller bestående)

Min lilla Kenzie har alltid varit lite kinkig i magen, superkänslig för lågt fibrer innehåll och höet jag köpte sist tycker inte han så mycket om så nu är han mest ute och äter gräs bara (och vägrar äta av höet) och det märks på pluttarna för dem är pluttesmå och stenhårda (magen rör sig iaf på honom och det är samma sak varje år så fort godare saker ute dyker upp). Känns så irriterande med en kräsmagad kanin, har två balar av detta hö så har ju egentligen ingen lust att behöva åka iväg och köpa nytt hö men vad ska man göra? Har försökt med alla möjliga trix för att få höet smakligare men det går inte att lura min fluffboll...

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-05-02 17:33 #29 av: Chinesecrestedlover

#28 Ja, hoppas verkligen det. Vill ju liksom ha just honom...så känns väldigt sorgligt om så inte blir falletBrustet hjärta

Ja, var ju inte jättekul men han har tack och lov mått bra sedan de dagarna (tillfällig sinnesförvirringSkämtar?) och han har fått både pellets och gräs (och en pytteliten bit äpple) utan problem efter det...så fattar inte vad som triggade igång det då. Lite mjukt har jag ju varit med om att kaniner fått om (precis som du säger) de fått för mycket av det goda...men inte på det sättet som han fick. Det var riktigt löst sen normalt och sen riktigt löst igen och sen har det varit bra sedan dess...skumt...men glad att han mår bra nu.  

Va jobbigt att han är kinkig med höet. Glad att Dumbo (och marsvinen) inte bryr sig om vilket hö de får (inte hittills i alla fall). De blir glada bara de får hö (som är fräscht naturligtvis...så ingen får för sig något annat, hehe). 

Anmäl
2020-05-02 18:00 #30 av: Maleficum

#29 Efter att ha blivit väckt supertidigt på mornarna (nätterna :P) för att Kenzie ville ut och äta gräs så gav jag med mig och åkte och köpte nytt hö åt honom så nu har jag äntligen fått lugna och ro igen!

Skönt det gått över och hoppas det inte kommer tillbaka igen!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-05-02 18:16 #31 av: Chinesecrestedlover

#30 Haha, gullekaninen då Kär Ja, får hoppas att det inte återkommer. 

Anmäl
2020-05-06 19:28 #32 av: Chinesecrestedlover

Tycker märkligt nog att han kliver sig mer på öronen nu än då han kom hitSkrattarinte för att han verkar bry sig eller så och han skadar ju sig inte (klippta klor är speciellt viktigt med rasen) . Undrar om hans öron blivit ännu längre eller om han bara är klumpigare, haha. 

Uppdatering kring hur det går osv. med långörat och hundar här hemma:

Dumbo är numera i det närmaste helt frigående precis som planen ju var från början (dock ännu ej i sovrummet, håller på att rensa/omorganisera osv. så det tjänar som någon slags "var tusan gör jag med denna så länge då?" ställe Skämtarsamt så har jag ännu inte tagit tag i att säkra för sladdar osv. där inne ännu).  

Han blir dock fortfarande instängd i sin inhägnad (som utökats och inte längre bara innefattar köket utan även under/runt matbordet m.m.) när jag behöver lämna hundarna hemma själva. Vågar inte lita på att de håller sams när jag inte är hemma ännu. Speciellt Sookie (minsta hunden, på 2 kg) kan "muttra" en del om han t.ex. hoppar upp i soffan och hon redan ligger där och eh...om han sätter sig på henne (hon ligger ofta under en filt eller så och då tror ju inte han att det är någon där), haha. Han väger nog nära det dubbla mot henne så kan ju förstå hennes reaktion där Skrattar

Här kommer lite nya bilder på världens mysigaste långöra Kär

Så underbart söt, jag höll på att dö när jag såg honom ligga så här <3 Han sitter ofta lite speciellt, med ena framtassen på baktassen men har inte lyckats få en bild på det ännu (han ska alltid undersöka kameran nääääära så man får smyga lite för att kunna ta några bilder alls, hehe).
Dumbo i soffan
Så fin min "lilla" Dumbo <3
Sötnos i bädd :-)
Dumbo med "stora" (4 kg) hunden, Ianto <3
Anmäl
2020-05-06 20:54 #33 av: Maleficum

Härligt det går bra :D Var så skönt med Gletta och Fjant för dem kunde man lite 200% på tillsammans med både kaninerna och fåglarna! Hoppas på att Mira kan bli pålitlig i framtiden också (än är hon lite väl intresserad av att försöka leka med Kenzie och fåglarna).

Han är verkligen en sötnos! Men själv har jag alltid känts så konstigt att ha hundar som är mindre än kaninerna (passar ju ibland en chihuahua och en phalène och speciellt chihuahuan är ju plutteliten i jämförelse med Kenzie).

Kenzie har ju också en förmåga att råka hoppa på hundarna (eftersom han inte ser dem) och tyvärr var det förödande när jag hade en omplaceringshund på prov som attackerade (han attackera även Kenzie helt oprovocerat så han fick flytta) så han är ju lite mer nervös inför nya hundar nu än vad han var innan tyvärr.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-05-07 12:19 #34 av: Chinesecrestedlover

Skickade för några dagar sedan ytterligare ett e-mail till uppfödaren av min tingade kanin. Denna gång var jag lite "hårdare i tonen". 

Jag skrev att jag börjar tro att någonting hänt honom (att han blivit sjuk, dött eller såld till någon annan) men att uppfödaren inte vill tala om det för mig. Detta skrev jag för att jag varit med om sådant förr med andra djur (dock var dessa djur inte tingade i och för sig)...säljaren vågade då inte vara ärlig och stå för att den plötsligt sålt till någon annan.  

Skrev även att det känns som att så fort pengar var betalda (tingningsavgiften) så blev det omöjligt att få kontakt. 

Förklarade också att pengarna inte är det viktiga, utan att jag ju vill ha just den kaninen som jag sedan jag betalade (hälften av köpesumman) har sett som min (men att jag inte uppskattar att bli lurad på pengar heller såklart). 

Förutom detta så skrev jag också att det ju krävs kontakt för att kunna lösa transporten och att jag varken fått svar när uppfödaren föreslagit en lösning som jag svarat på (dvs. jag skrev att det skulle kunna fungera men att jag behövde veta mer i detalj kring dag/tid osv.) eller när jag hittade en lösning som kunde ha fungerat om uppfödaren bara hade svarat. 

Trots detta mer "rakt på sak" mail så har jag inte hört ett dyft. Jag har försökt få kontakt sedan jag hörde ifrån uppfödaren sist vilket var i början på mars...så ca två månader av total tystnad. Då skrev uppfödaren till mig och sa att transporten behöver ordnas snart...men har sedan inte svarat på mina många kontaktförsök... 

Jag börjar verkligen tappa hoppet nuStorgråter. Jag tror inte längre att jag kommer få hem "min" kanin...en liten liten del av mig hoppas fortfarande, men tyvärr tror jag att uppfödaren av någon anledning bestämt sig för att strunta i mig. Kanske för att kaninen sålts trots att jag redan betalat hälften, kanske för att kaninen dött eller vad vet jag...men jag misstänker att jag aldrig kommer att få vetaBrustet hjärta

Jag sörjer denna kanin, kanske låter det jättemärkligt, men jag har som sagt sett honom som min under flera månader och nu känns det som att jag förlorat honom. Jag sörjer för att jag (troligtvis) aldrig kommer få hit honom och för att Dumbo fortfarande är utan vän. Dumbo kunde haft en vän, om jag bara vetat tidigare att det inte skulle bli något med denna kanin. Det har funnits flera kaniner som jag tackat nej till, eftersom jag ju hittat denna som jag skulle få hem. Det var ju aldrig meningen att Dumbo skulle behöva vara ensam så här länge och det känns rent ut sagt förDjävlas-ligt. 

Anmäl
2020-05-07 13:30 #35 av: Chinesecrestedlover

Men alltså va f...Gapskrattar Dumbo verkar ha något emot mig idag, haha. Han har (nyss) kommit fram till mig (två gånger!) och nafsat mig i armen. Han har aldrig gjort något liknande innan. Jag bara satt här i soffan och så...aj...weirdo Galen

Anmäl
2020-05-09 21:28 #36 av: Chinesecrestedlover

Då har jag återigen tingat (och betalat halva köpesumman) en kanin. Nu hoppas jag på att det går betydligt bättre denna gång och att jag får hem min nya älskling. 

Denna gång föll valet tillslut på en angorakanin och därmed får jag (om allt går vägen) hem en av mina drömraser. Tanken har funnits där sedan jag var barn...någon gång ska jag ha en angora...och nu har jag tingat enSkrattar

Det är en otroligt söt svart hane på lite drygt ett årKär

Anmäl
2020-05-09 22:19 #37 av: Chinesecrestedlover

Dumbo är en riktig tokstolle, hahaGapskrattar. Han har idag återigen kommit fram och nafsat mig i armen. Jag börjar tro att det är en protest mot att jag sagt till honom (= plockat bort honom från en plats han inte ska vara) innan. Idag har han t.ex. försökt äta några av mina fuskväxter (dvs. tyg/plastblommor) = jag tycker att det verkar vara olämplig föda men han håller inte med. 

Anmäl
2020-05-09 22:30 #38 av: Maleficum

Haha, dem vet hur dem ska protestera! Fuskblommor är nog inte så lämpligt, borde ju inte ens smaka gott kan man ju tycka. När jag bodde i Skåne kunde jag inte ha något i fönsterna för kaninerna lyckades alltid hoppa upp i dem och äta upp (eller ha ner) allt som stod där.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-05-09 22:45 #39 av: Chinesecrestedlover

#38 Näe, man tycker ju inte att det borde vara så gott...men han slet av ett blad från (fusk)rosorna och började tugga, haha. Inte hade jag trott att han skulle vilja bry sig om fuskväxterna (mer orolig att gojorna ska ha sönder sånt) men tydligen verkade det lockande. Kanske Dumbo inte är den skarpaste kniven i lådan...men han är väldigt sötGapskrattar Han har inte varit upp i fönsterna ännu...men det kanske bara är en tidsfråga, han ska ju upp på allt annat så. Dessa växter står på golvet i en stor vas...men kanske får tänka om kring den placeringenSkrattar

Anmäl
2020-05-09 23:07 #40 av: Maleficum

Hade ju också satsat på fåglarna snarare än kaninen i det läget!

Man märker verkligen snabbt vart man får omplacera sina prylar, har också saker som fått flytta på sig så de inte blivit helt förstörda. Speciellt med Nymphadora när hon bodde inne fick man passa sig för hon leta verkligen saker som hade konsistensen av sånt hon gilla att tugga på (tex sladdar, suddgummin och liknande). Som tur är har Kenzie varit väldigt snäll på den fronten  och har inte förstört så mycket saker.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-05-12 17:04 #41 av: Chinesecrestedlover

Uppdatering kring läget på den sedan länge tingade kaninen (inte angoran alltså): 

Idag fick jag plötsligt svar från universums mest oseriösa uppfödare som har låtit kaninen tingas av en annan. Det är alltså officiellt nu, jag kommer aldrig få hem kaninen jag betalade för, kaninen jag sett som min sedan flera månader kommer aldrig komma hitBrustet hjärta.  

Alltså detta handlade om lättförtjänta pengar och allt annat är en lögn. 

"Uppfödaren" (lögnhalsen) påstår att jag inte svarat på kontaktförsök (att jag varit onåbar under fem veckor) och att jag fått mail om att den tingats av en annan. Allt detta är lögn, jag har varken fått svar via e-mail eller via en viss annonssajt (börjar på B) där annonsen låg uppe (eller då jag skickade sms). På denna annonssajt syns det dessutom om personen i fråga sett om man skickat något = läst det man skrivit och det har "uppfödaren" gjort. 

Jag vet att man inte bör hänga ut folk (och har ingen lust att bli anklagad för förtal)...men gud vad det kliar i mina fingrar att skriva ut vem denna extremt oseriösa lögnaktiga så kallade uppfödare är, så att ingen annan hamnar i samma situation som mig. 

Jag ville verkligen ha denna kanin men börjar t.o.m. tvivla på att han ens någonsin fanns till salu...jag menar varför denna tystnad, varför gör man allt detta för några hundralappar? 

Denna "uppfödare" har vad jag fått fram då jag googlat runt t.o.m. ett stamnamn osv. Allt ser seriöst ut på "pappret" men verkligheten är en helt annan. Efter allt detta och efter att ha sökt denna person under flera månader så har denna mage att skriva och förklara vad tingningsavgiften är till för (som säkerhet)...jo, visst men det ska ju också vara en säkerhet från köparens sida, han skulle ju ha blivit min...annars hade jag ju aldrig betalat! 

Alltså, kontentan av allt detta är att "uppfödaren" som slutade svara på alla mina kontaktförsök för flera månader sedan, gick iväg från detta med lite extra pengar på fickan och kan fortsätta sin "verksamhet"...medan jag förlorat en kanin som jag döpt, sett som min och som jag nu sörjer som om han dött. Dumbo har alltså suttit ensam hela denna tid helt i onödan, hade jag vetat om detta så hade jag ju letat upp en annan kanin för flera månader sedan. 

Jag är chockad...jag har aldrig varit med om något liknande, att stöta på en så extremt oseriös människa som har mage att ta mina pengar och sedan förklara att det var rätt gjort och enligt vad tingningsavgiften är till för? Helt galet. 

Anmäl
2020-05-12 17:20 #42 av: Maleficum

#41 Är verkligen ledsen för din skull! Är hemskt att det ska finnas oseriösa människor!

Tingningsavgiften är ju som sagt till för att båda parterna ska vara säkra på att man är seriös!

När jag sålde mina ungar tog jag inte ut någon avgift men hade ändå några som ville betala en liten avgift för att vara helt säkra på att de skulle få just den unge de ville ha!

Hoppas verkligen det går betydligt bättre med lilla fluffbollen!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-05-12 17:33 #43 av: Chinesecrestedlover

#42 Ja, det känns förDjävlasligt verkligen. Jag ville (vill) ju ha just honom. Det är ju det jobbigaste i detta, att "min" kanin inte blir min...arg över att bli bestulen också naturligtvis. 

Extremt märkligt beteende från "uppfödarens" sida att först inte svara på hur många kontaktförsök som helst och sedan plötsligt försöka lägga över det på mig och påstå att det är p.g.a. mig som detta gick åt pipan. Jag har ju mailen kvar så vem försöker du lura liksom (har dessutom kollat skräppost osv. konstant för att inte råka missa något)? Härligt att liksom försöka lägga över att det på något sätt skulle vara mitt fel att jag blev lurad och bestulen...

Ja, jag hoppas och tror att denna uppfödare är mycket mer seriös. 

Anmäl
2020-05-12 19:01 #44 av: Chinesecrestedlover

Mer kring tidigare tingade kaninen (ej angoran): 

Herregud, här kommer det nu plötsligt mail titt som tätt. Nu går det tydligen bra att svara. Att anklaga mig för en massa går bra, men att svara på alla försök till att lösa transporten går inte att svara på. 

Dessutom fått reda på att denna "uppfödare" fött upp i många år...undrar hur många som lurats och sedan blivit anklagade för att bråka (jag gillar inte att bli bestulen och lurad...märkligt)  osv. efteråt. 

Denna person har nu inte bara visat sig vara väldigt oseriös och oärlig, men också väldigt omogen. Att lägga över ansvar för sina egna tillkortakommanden och fel på andra ser illa ut i mina ögon. 

Anmäl
2020-05-12 20:28 #45 av: NinniH

#41: Men hjälp, vilket beteende från den "uppfödaren"! Självklart ska tingningsavgiften vara en säkerhet även för köparens del. Tingningsavgift enligt mig ska vara till för att minska risken att köparen ångrar sig i sista stund och man som uppfödare står där med en osåld kanin, men likväl en garanti för att uppfödaren inte säljer iväg kaninen till någon annan.

Kram Ninni
♥•*¨*•.¸¸♥ BirkenBalder's ♥ ¸¸.•*¨*•♥

Anmäl
2020-05-12 21:14 #46 av: Chinesecrestedlover

#45 Ja, precis, det är ju menat som en säkerhet för BÅDA och det innebär ju inte att "uppfödaren" kan strunta i att svara (trots upprepade försök till kontakt från mig) och sedan påstå vad som helst och på så sätt ursäkta sitt eget bedrägliga beteende. 

Jag vill inget hellre än att få hem denna grabb (han är MIN i mittHjärta) och har försökt lösa det...men för det krävs ju liksom att man kan kommunicera med varandra. Jag är så otroligt ledsen och besviken över att det slutade såhär och att jag inte kommer få hem MIN älskling; världens sötaste "lilla" fransk vädur/engelsk vädursblandningBrustet hjärta

Anmäl
2020-05-24 15:51 #47 av: Chinesecrestedlover

Då så...nu har det blivit dax att strypa Dumbo Galen Den lilla Sk#t ungen som aldrig tidigare bitit sönder något, inte ens sina "leksaker"....suckArg

Jag gick in i akvarie-/terrarierummet och när jag för en sekund hade vänt ryggen åt dörren (som jag såklart inte tänkte på att stänga när jag bara skulle fixa en sak snabbt); kom odågan in och bet sönder min (precis uppackade, haft den ett tag men ej använt den innan) tryckspruta, som jag tänkt använda för att spraya terrarier med. Han bet såklart små hål i slangen...så nu är den ju tämligen värdelös. 

WTF! Han har aldrig brytt sig om att bita på något annat (eller jo han har bitit bort lite av gummit i nederkanten av min frys också...så bra går det att frosta av frysen med en Dumbo i närheten). 

Jag som precis (igår, faktiskt) fått hem ett större terrarium (och en underbart söt ögonfransgeckoKär...då jag nyss förlorat min förraBrustet hjärta) och därmed skulle behövt sprutan jag köpte tidigare (just för detta ändamål - alltså större terrarium). Innan har den inte känts nödvändig eftersom terrarierna jag har förutom detta nya är förhållandevis små. 

Dumbo...din lilla Djävlas...varför??? Kan ju knappast varit gott att tugga på. 

Tyckte det räckte med att han försöker äta mina tyg/plastväxter så fort han får chansen...

Dessutom så höll han på att rymma hemifrån igår. Jag hade efter vad som kändes som en evighet äntligen lyckats få mitt (ovan nämnda) terrarium på plats och hade lämnat dörren till uteplatsen öppen (utan att stänga min "grind" i dörrhålet = kompostgaller). 

Plötsligt ser jag att det sitter något svartvitt på uteplatsen och där satt galningen i gräset utan att jag hade någon aning. Jösses va glad jag är att jag märkte det fort! 

Uteplatsen är inhägnad...men vill han så kan han lätt hoppa över staketet och dra...därmed vill jag inte att han ska vara där utan uppsikt (ska försöka komma på något som gör det mindre enkelt att hoppa över, men har inte löst det ännu). Denna grabb må se osmidig ut och kan vara riktigt klumpig...men hoppa kan han och det ganska högt faktiskt. 

Nu skulle jag föredra om du kära Dumbo slutar med dina bus för en sekund så jag kan andas lite, tack... och gärna om du inte biter sönder fler saker jag behöver som jag inte ens hunnit använda en enda gång...grr... 

Tur att den Djävlasär söt i alla fall, haha. 

Anmäl
2020-05-24 18:42 #48 av: Maleficum

Skrattar

Känner med dig!

Fick ju hem kompisens kaniner för några dagar sen och första morgonen jag gick upp möttes jag av en mindre skoj syn :P

Zerelda hade lyckats få ner mitt absoluta favorit paradisträd! Som tur är verka dem tycka den är äcklig för det var enbart nån enstaka tugga tagen ur stammen och rötterna på den. Några grenar blev avbrutna och krukan var ju vara att slänga men annars har den klarat sig bra! (Min kompis säger titt som tätt att hon vill göra tofflor av Zerelda när hon hittat på något bus).

Man får verkligen passa sig vad man lämnar framme och vad man lämnar öppet och tillgängligt för dem är verkligen kvicka!

Var det en del som är utbytbar han bet sönder?

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-05-24 21:13 #49 av: Chinesecrestedlover

#48 Haha...göra tofflor av henne. Det är ju tur att de är söta när de hittar på en massa "inte så lämpliga saker att göra". Hoppas växten klarar "misshandeln" och återhämtar sig. 

Jag har googlat och jag tror lyckligtvis att det går att hitta en ny slang att köpa...trodde först att jag skulle få köpa en helt ny spruta. Jag kommer dock inte lämna dörren öppen igen...odåga, haha. 

Min miss kommer kosta mig minst typ. 100 kr + frakt för en ny slang (om jag inte kan hitta en i butikerna i närheten). Det är ju ingen jättesumma...men en väldigt onödig sådan och den var ju helt ny innan han fick tag i den och ett ögonblick senare...behövs en ny slangGalen

Jag hann inte ens fylla den med vatten, jag monterade den (fäste munstycket och slangen på själva sprutan) och sen förstörde Dumbo den direkt efteråt... ibland är det kul med djur...Gapskrattar

Anmäl
2020-05-24 21:50 #50 av: Maleficum

#49 Visst är det tur dem är söta!

Vågar inte ens räkna ut vad mina kaninungar kostade (speciellt Nymphadora) i skador :P Tugga upp två av min (dåvarande) sambos spelmöss och sladdar till hörlurar bara för att nämna några saker (som tur är så är pappa och brorsan bra på att laga sladdar så de flesta av mina av tuggade saker tex laddkablar har gått att laga).

Tur det går att få tag på ny slang! Även om det är lite surt såklart. Dem livar ju helt klart upp tillvaron!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-05-24 22:27 #51 av: Chinesecrestedlover

#50 Ja, det är ju svårare att vara irriterad på en sötnos som kommer och vill gosa eller som gör "glädjeskutt" så de extremt långa öronen flyger än om det varit en riktig fuling, hahaSkämtar

Ouch...hade råttgrabbar för en massa år sedan som lyckades ta sig ut ur buren och tugga sönder lite allt möjligt som bland annat hörlurar, verkar vara en delikatess hos djuren, haha. De välte även ner diverse saker osv. på sin upptäcktsfärd i rummet. 

De råttorna drog även in ett lakan i buren och finfördelade delar av det...det visade sig i efterhand vara ett av min ena systers favoritlakan...som jag bara lånat...eh...ojdåSkäms, haha.  

Den värsta marodören jag haft är dock helt klart min tik som valp. Hon tuggade sönder hela köket, stolsben, lister, knoppar och även socklar...som tur var skulle mina föräldrar renovera köket...så de väntade tills hon hade gnagt färdigtGapskrattar Jag försökte avleda, ge henne annat att tugga på och strök även på ättika osv. som skulle smaka illa...men hon gnagde vidare i godan ro, haha. 

Jag hade såklart hört om hundar som gnagde sönder saker som valpar (min första hund hade dock inte gnagt sönder något)...men förväntade mig inte att en valp på ca ett kilo skulle kunna förstöra ett helt kökFörskräckt. Damen väger som vuxen runt två kilo och har knappt några tänder (hon har bara mjölktänder så de går lätt av och ramlar lätt ut)...men gnaga kan hon, haha. 

Anmäl
2020-05-25 10:49 #52 av: Maleficum

#51 Vår nya pudelvalp är en riktig tuggare också (dock inte lika extrem som din verkar ha varit), tuggat lite tapet och lister men främst gillar hon att tugga på dörrmattorna och vardagsrumsbordet! Stor skillnad från vår labbe som typ enbart tugga sönder två skosnören (vi behövde aldrig ställa undan skor och sånt) och en nätverkskabel (som min kanin först fick skulden för) som valp och förövrigt hade stenkoll på vad som var hennes och vad som var vårat.

Kommer bli lite lagande och nya mattor och vardagsrumsbord för mamma och pappa sen, vilket de iof ändå planerat att byta ut men var smarta nog att inte göra innan vi skaffa hund igen.

Just nu håller Zerelda på att tugga sönder Kenzie kartong (nyss var Kenzie i den och tuggade). Är glad Kenzie (och Harry och för det mesta Zerelda) håller sig till att tugga kartonger och pinnar och låter bli mina möbler och sladdar.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-06-10 02:44 #53 av: Chinesecrestedlover

Dumbos senaste upptåg... suck.... 

https://kanin.ifokus.se/discussions/5ee02bd8ce12c4670300152b-frigaende-kanin-inomhus-han-gor-mig-galen-tips

Anmäl
2020-06-17 13:05 #54 av: Chinesecrestedlover

Dags för en uppdatering här!

Äntligen! Nu är han snart här! Efter mycket turer hit och dit med att jag blev lurad och aldrig fick hem kaninen jag tingat osv. så löste det sig med kompis tillslut!

Med hjälp av en bekant till förra ägaren, så lyckades vi tillslut få ihop transporten och min allra första angorakanin någonsin anländer imorgon. Att skaffa angora har varit en dröm under många år och nu får jag äntligen hem en fluffis Partajar

Han heter Asher och är en svart underbart söt fluffboll (eller ja, kanske inte så fluffig...han kommer nämligen vara nyklippt då han kommer hit). 

Så glad Skrattar 

Anmäl
2020-06-17 21:54 #55 av: Maleficum

Grattis! Skönt det äntligen löste sig med transporten!

Nu väntar jag bara på massa bilder! ;)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-06-17 22:03 #56 av: Chinesecrestedlover

#55 Ja, så glad...vågade inte riktigt tro på att det var sant innan jag fick veta att han påbörjat resan. Nu ska han övernatta hos "transportören" och så kommer han hem till mig imorgon. 

Kommer helt klart bombardera denna tråd med bilder senSkrattar Han är så sötKär. Fick nyligen en bild på en nyklippt sötnos från "transportören". 

Anmäl
2020-06-17 22:09 #57 av: Maleficum

Mitt lilla fluff är ju nyrakad också! (Både kaninen och hunden är nyrakade sen helgen :P).

En liten nakenfis med fluffig svans och gigantiskt fluffigt huvud! Sen får du se hur fort deras päls verkligen växer! Man hänger inte med utan det känns som ena dan  är de nakna och nästa är de fluffiga monster igen!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-06-17 22:20 #58 av: Chinesecrestedlover

#57 Åh...de är så söta när de är nerklippta Hjärta Ja, det blir spännande att se hur snabbt det går. Väldigt söta oavsett om de är "nakna" eller "fluff-monster". 

Anmäl
2020-06-18 11:25 #59 av: Chinesecrestedlover

Välkommen hem lilla söta Asher Hjärta

Asher <3
Asher - "hö-stationen"
Asher <3
Asher i sin inhägnad
Anmäl
2020-06-18 11:48 #60 av: Maleficum

Sötnos! Hoppas han och Dumbo kommer gilla varandra nu också!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2020-06-18 18:34 #61 av: Chinesecrestedlover

#60 Ja, hoppas verkligen det...men tyvärr kommer det ju ta ett tag innan de kommer kunna träffas. Asher måste ju kastreras och hormonerna måste "gå ur"...men sen hoppas jag på att mina fina grabbar blir bästa vänner Glad

Anmäl
2020-06-21 10:00 #62 av: MEML

Vilken sötis Asher är!

Bara en fråga. Jag trodde att man inte bör ha hanar tillsammans? Eller funkar det ibland då båda är kastrerade?

#47 Upptåg? Känner med dig :D Min lilla dvärgvädurs hane på sex månader är i principt frigående och oj vad han kan ställa till.

Han hoppar in i kylen när man öponar. Går på borden och inneburen. Rusar som en total galning i hela rummet. Dock blev rusningarna lite lugnare efter att han skadat tassen i burgallret mitt i ruset. Nu är det läkt.

I am that I am

I will never give up my Pride


Anmäl
2020-06-21 11:39 #63 av: Chinesecrestedlover

#62 Ja, visst är han sötSkrattar

Många har den uppfattningen men jag har haft många kastrerade hanar ihop och det har gått väldigt bra. De paren/grupperna har varit de enklaste att sätta ihop, de har oftast blivit kompisar direkt utan minsta lilla tjafs. 

En grupp jag hade bestod av två kastrerade hanar och en fertil hona, honan var den som tjafsade med grabbarna ibland, hanarna blev bästisar på en gång och de vilade alltid ihop osv. 

Jag tror betydligt mer på att det handlar om kaninernas personkemi, hur stort utrymme de har att röra sig på, att de kan gå undan från varandra då de vill osv. än att det har att göra med vilket kön de har. 

Det är inte ens säkert att fertila hanar bråkar med varandra, dock skulle jag aldrig sätta ihop hanar som inte kastrerats (för att risken finns att de skadar varandra om de ej är kastrerade). 

Ja, Dumbo är en riktig tokstolle KärHan ska verkligen på alltingGapskrattar. Han ställer nästan till det mer än gojorna och det är bra jobbat, haha. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.