Beteende, hälsa och skötsel

Skydd mot sore hocks

2019-12-04 09:34 #0 av: frer

Kaniner kan slita bort pälsen under tassarna (jag brukar rasta de utomhus så det är viktigt med skydd) och med tiden skrapa huden under hälen (speciellt minirex), då tar det ca 3-4 månader för huden och pälsen att läka tillbaka om de får rätt skydd, så för att underlätta denna process och skydda mot det vill jag visa hur jag gör. Jag köper minsta bebisstrumporna för baktassarna (0-1 mån) och klipper yttersta toppen (inte mer än så, annars blir hålet för stort) för att klorna ska få vara fria och luften cirkulera bättre och tejpar mjukt ett varv ovanför vristen med micropore tejp för att hålla strumporna på plats (om det behövs för framtassarna kanske vantar för nyfödda bebisar kan användas istället strumpor, har dock ej provat).  Om även tårna har skavsår då behöver man inte  klippa nåt hål i strumporna utan använder hela strumpan (möjligtvis med små hål för klorna). Det känns även skönare för dem med strumpor, precis som för människor. Man behöver bara byta strumporna om de blivit genomsmutsiga vilket kan ta veckor eller månader.

Anmäl
2019-12-04 10:37 #1 av: Magi-cat

Vilken bra idé! Söta kaniner! Kär

Peace

Anmäl
2020-06-29 22:32 #2 av: frer

Idag utvecklade jag vidare  min utformning av kaninstrumporna som jag kallar dem. Ni får göra likadant, jag ska meddela det internationellt också för att hjälpa kaniner som råkat slita bort håret/fått hudsår under fötterna. Jag hade en sån kanin som hade blivit jagad av en annan när de bodde i samma bur (nu får de alla ha egen bur vilket de gillar, de ser varandra genom burarna samtidigt som jag är social med dem), hennes sulors hud har läkt sig helt och pälsen vuxit tillbaka helt. Ni klipper ner en bit på resårbandet högst upp på strumpan så den delas både för att lättare ta på strumpan och/eller trä ett snöre (ihålig  gummislang i mina bilder) genom resårbandets dubbelveckade kanal och dessutom använder snörstopp så att strumpan kan spännas fast på vristen och inte sparkas av vilket den annars gör. Som ni ser har jag gjort tre små hål längst fram på strumpan så att strumpan inte glider för långt bak mot hälen samt ventilerar bättre, då skyddas även framdelen av tassen.

Jag tänker göra en till variant senare.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.