Beteende, hälsa och skötsel

Kaninen har tuggat i sig läder!?

2019-08-14 20:47 #0 av: Lellspells

Hej! Jag har länge haft en liten korg som är gjord av läder inne hos mina kaniner, dem har aldrig brytt sig om korgen tills nu. Var uppe och skulle ge dem mat igår när jag insåg att det var två stora fläckar avtuggade på den. Frågade mamma vad den var gjord utav och tydligen så var det riktigt läder. 

Dem har inte bara tuggat av det utan också ätit upp det! Vad ska jag göra nu? Jag tror att det är honan, för att hon är busigast och älskar att tugga sönder saker. Hon äter, dricker, bajsar, springer och hoppar som vanligt. 

Något tips på vad jag ska göra, bara låta det vara och se vad som händer..? :/

Anmäl
2019-08-14 21:20 #1 av: -Aida-

Du kan bara vänta och se om det händer något. Oftast gör det ju inte de men risken finns ju oavsett. Min kanin har käkat konstiga saker också, som plast, kattmat, nacho chips, gummi. Inget hände men bara att hålla ett extra öga på dom och se om de får nå avvikande beteenden. De döljer ju så bra men brukar tänka, att reagerar man på något som man själv anser vara avvikande så bör man agera direkt, för det går fort med kaniner när de väl visar något.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.