Beteende, hälsa och skötsel

Pälsen växer inte

2019-07-11 10:11 #0 av: multicorocca

Hej! 😊

Jag brukar klippa ner min lilla kanin under sommaren och det har alltid växt ut som vanligt. Nu växer det inte på ryggen. Som ni ser på bilden är det väldigt ojämnt. Hur kommer det sig? Klippte ner runtom förra veckan för att jämna ut pälsen så allt växer ut samtidigt, men som ni kan se så växer det inte där på ryggen. Har aldrig stött på det tidigare så jag undrar vad kan jag göra eller är det något som är fel?

Kaninen kastrerades för ca 5v om det spelar någon roll med hormoner.

Anmäl
2019-07-11 11:58 #1 av: Karties

Kan mycket väl vara hormonerna. Min kanin som kastrerades under fällning, så fick han stora kala fläckar över hela kroppen. Såg helt tokig ut med rosa hud och päls runt omkring på flera ställen 😂

Anmäl
2019-07-11 23:18 #2 av: multicorocca

Hahaha 😂 men växte det tillbaka? Hur lång tid kan det ta?

Växer varken där på ryggen eller vid ansiktet 🙈

Anmäl
2019-07-11 23:43 #3 av: Karties

Åtminstone på min kanin växte allting tillbaks tog 1-2 månader innan det såg vanligt ut. Du skulle sätt hur förbryllad veterinären såg ut när min kanin skulle vaccineras.

Veterinären kollad snett på en som om att jag inte tog hand om min kanin bra. Frågade även om han alltid hade kala fläckar över hela kroppen.

Så hormonrubbningar påverkar hur pälsen växer, min hane då var ny kastrerad. Var aldrig med om att under hans fällningar blev naken på vissa ställen för än han kastrerades.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.