Bilder

Hejsan, behöver hjälp!

2019-05-28 00:31 #0 av: Chriswillmakeit

- Hejsan, som ni redan märker så handlar det här om min kanin, som jag nu har haft i 5 år. Den har alltid varit en frisk, glad kanin. Men på sistone så har jag märkt att något inte stämmer med den, och det ger mig extremt mycket ångest då jag har en superstor kärlek för den. För några månader sen så har jag märkt att den har haft ögon problem. Min kanin har vanligtvis svarta ögon, men jag märkte för (tror 2-3 månader sen) att ena ögat plötsligt hade ändrat färg och blivit ljusblått, som om något hade hänt den. Vi lyckades tyvärr inte hjälpa den på rätt sätt, så ungefär 1 månad senare (typ 3 veckor sen) så hade det andra ögat också blivit ljusblått, och vi inser då att något seriöst måste ha hänt den. Kaninen är fortfarande jättepigg, och rör sig och sånt men vi tror att den har antingen blivit blind, eller att något seriöst verkar har hänt den. Vi googlade lite på vilka symptom som kan finnas till, och för att se om den ”kunde va blind” så lyste vi en ficklampa i 3 sek för att se om han reagerade, och det gjorde han inte när jag testade idag. Jag rörde även mina händer och han stod bara helt stilla, när jag dunkade de var då han plötsligt började röra sig runt lite. För mig så låter det som om något inte stämmer här, och jag är jätterädd att den mår så dåligt pågrund av oss. Är kaninen blind eller är det bara hans ålder som han gjort han sådär? Jag tycker inte jag ser en stor skillnad mellan kaninen nu jämfört med förut i form av beteende. Men den har börjat röra sig lite mindre, la jag handen i hans bur förut så följde han alltid efter den, nu så gör han bara de jättelite och reagerar inte alls. Är han blind, eller överdriver jag bara? Vilka ögon sjukdomar kan kaninen ha? Jag tror inte den ”lider” men det kan ja vara 100% fel om. Jag känner att jag behöver professionell hjälp, och det som gör det allra värst är att vi inte kan ta kaninen till veterinären då det kostar mycket. Jag bor i en låg inkomst familj och vill gärna ha hjälp med min kanin, finns det någon ”billig veterinär” här? vilka ställen är bra att besöka i Stockholm (där jag bor då) som inte kostar för mycket? Finns det någon som är villig att hjälpa oss som läser detta just nu (tex en veterinär såklart) snälla skriv till christopherdmpxx@gmail.com isåfall. Jag känner mig helt vilse gällande detta.

Anmäl
2019-05-28 06:19 #1 av: Morötterna

Jag har faktiskt aldrig hört att båda ögonen bytt färg så hårt liksom.

Ni kan altid ringa firstvet men dem kommer nig säga som jag säger nu. Om ni har ett djur måste ni kunna ge den vård. Även fast det är dyrt, ni måste kunna ta den till vet när det behövs. Jag skulle i ert läge ta till en öronspecialist som kan hjälpa er, alt ringa då firstvet först.

Anmäl
2019-05-28 10:29 #2 av: silverfiisk

Det kan till exempel vara en allvarlig bakterieinfektion, skada på hornhinnan, eller starr. Oavsett vad det är så är det inte bra och kaninen behöver komma till en veterinär.

När man har ett djur så är man enligt lag skyldig att ge den vård när den behöver det. Djur kostar pengar och det måste man vara beredd på när man skaffar det. Eftersom kaninen kanske har ont och lider så tycker jag absolut att den ska tas till en veterinär så snart som möjligt. Har ni inte råd så kanske du kan försöka starta en insamling? Det finns många bra grupper på Facebook där folk gärna hjälper till med djur.

I framtiden är det bra om du eller din familj kan spara ihop pengar så att ni har när det sker oförutsedda saker.

Lycka till!

Anmäl
2019-05-28 12:28 #3 av: Katti

Om kaninen redan har blivit blind så finns det säkerligen inget att göra för att den ska få tillbaka sin syn igen. Så vad ni behöver ta reda på är om den har ont. Har den inte det så får ni göra livet så bra som möjligt för kaninen helt enkelt.  Den verkar ju inte besvärad, så det kanske bara är lite vanligt förnuft som behövs,  som att man inte ändrar saker i kaninens omgivning o s v.

Vet du inte om det är en hona eller hane förresten?

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2019-05-30 15:41 #4 av: 91Marran

Man skaffar en kanin först när man har råd med en veterinär. Inte när man bara har råd med kanin, strö, bur och mat. Enligt lag som någon skrev så måste du ta den till veterinär om den mår dåligt. Detta är för sent att göra något åt nu, men till nästa gång du skaffar ett djur så tänk på det. Be någon i familjen att ta ett lån annars!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.