Kaninungar och avel

När börjar kaninungar äta och dricka?

2019-05-10 20:17 #0 av: Ninen44

Hej, jag har sex stycken små kaninungar som blir tre veckor den tolfte maj. Nu idag har de börjat försöka dricka ur vattenflaska och äta på hö och maskrosblad. Enligt vad jag har läst så ska de dia i några veckor till. Är detta normalt att de börjar provsmaka redan nu?

Anmäl
2019-05-10 20:27 #1 av: Alvirpo

Ja absolut, ungarna börjar provsmaka normal föda i den åldern så att de sedan gradvis kan dia mindre och äta mer. De måste under en period vänja sig med fast föda innan de är redo att helt gå över till detta - precis som alla kaniner vid byte av foder måste det ske gradvis. Att börja med detta innan de blivit 3 veckor är helt normalt och inget att oroa sig för, tvärtom är det bra om de redan som ungar försiktigt kan introduceras för saker saker som de kommer äta senare i livet, så som hö, pellet, gräs och grönsaker. Ta det bara försiktigt - kaninmagar är känsliga!

/ Angelica

People cry, not because they're weak, but becasue they have been strong for too long

Anmäl
2019-05-10 22:25 #2 av: Ninen44

Åå vad skönt:) Stackars mamma kanin som vare sig får vara ifred eller ha sin mat ifred:D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.