Allmänt

tips på att spärra av sängen

2019-05-07 00:57 #0 av: evelinabelle

Min 4 månaders gammal kaninhane har nu kommit på att han kan hoppa upp i min säng själv så nu gör han det typ hela tiden & det är ju jättemysigt att ha honom här uppe, förutom när han springer runt och gör binkies när jag försöker sova haha.

Men nu har han börjat kissa lite då och då även fast han annars är helt rumsren, troligen pågrund av att sängen luktar så mycket jag. Han har bara vart uppe i min säng i två dagar & den första dagen lämna han efter några pluttar någon enstaka gång men det slutade han med, men nu idag så kissade han, vilket kommer bli ett problem om han fortsätter. Vill ju gärna inte att min madrass ska förstöras & heller inte att han ska kissa där när jag sover eller inte är hemma.

Har ni några tips på hur man kan spärra av / blockera av sängen på något sätt eller få honom att sluta kissa i den? ( kommer inte funka att blockera med kompostgaller eller liknande) Han är en frigående kanin i mitt rum så vill inte behöva stänga in han i hagen varje gång han ska vara själv eller utan tillsyn

Anmäl
2019-05-07 01:01 #1 av: evelinabelle
863b70a0-5f8e-401c-81c1-c40866198cdc.mov

här är en liten video på charlie när han är i sängen & som ni ser så tycker han ju att det är väldigt roligt haha, men kanske då inte det roligaste för mig att vakna av varje natt och morgon haha. 

Anmäl
2019-05-07 07:48 #2 av: Malin.s

Vet inte om det kommer bli bra men du kan sätta Kompostgaller runt sängen så att det blir som att sängen är i en hage.

Anmäl
2019-05-07 21:40 #3 av: Kaninälskaren Maja

Just det här problemet hade jag också nyss! Min kaninhona hoppade upp och kissade i min säng så fort hon fick chansen så jag kom på idén att sätta en sänghimmel över sängen. På så vis kan jag stänga
av med nätet när jag sover eller inte är i mitt rum. Annars finns det videos på youtube med tips på hur man får sin kanin att sluta kissa i sängen 😃 Det funkar dock inte för mig då jag går i skolan mm. vilket gör att jag inte kan ”passa” henne hela tiden. Jag lägger in en bild här på hur det ser ut 😁

Anmäl
2019-05-07 22:02 #4 av: Kaninälskaren Maja

Anmäl
2019-05-07 22:02 #5 av: Kaninälskaren Maja

Anmäl
2019-05-08 01:29 #6 av: evelinabelle

#4 Aa jag ha kollat på lite videos på youtube om de typ men aa jag går också i skolan på dagarna så då kan man ju inte hålla nån direkt koll haha. Men det var ju smart med en sänghimmel! dock så skulle de inte passa in i mitt rum överhuvud taget haha, men kankse kan fixa något liknande att hänga upp bara när jag är borta eller nått. 

Tack för tipset :)

Har börjat lyfta ner honom nu varje gång han hoppar upp så han har bara försökt typ två gånger idag så han kanske lär sig att han inte får vara här uppe haha & när jag inte är hemma så ligger han oftast bara o sover har jag märkt så tror inte det kommer bli något stort problem ändå (: 

Anmäl
2019-05-08 06:39 #7 av: Karties

Kan hjälpa att ha en kattlåda på sängen så, det doftar som hans revir.

Han går in i tonårsperioden, så hormoner sätter igång och makering av revir. Det hjälper att kastrera honom, så blir det mindre chans för att sängen blir revir markerad.

Min kanin slutade först göra sitt i sängar och soffan efter kastrering istället.

När han var en liten unge så hände det aldrig men började vid 4 månader och blev bara värre tills 6 månader då han gick på mattor, kläder, soffan och sängen. Sen var det bara soffan och sängen tills han blev kastrerad.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.