Beteende, hälsa och skötsel

Nybliven mamma

2019-03-20 16:26 #0 av: CeciliaW12

Hej! För att göra detta inlägget kortfattat (eftersom jag annars skriver väldigt långa inlägg) så går jag direkt inpå ämnet.

Min kaninhona fick inatt/imorse ungar. Är väldigt glad över att hon lyckades göra ett så stort och fint bo eftersom hon har verkat lite förvirrad och trött de senaste dagarna. Iallafall, allt verkar ha gott fint och alla 6 ungarna lever och verkar må bra. Nu till frågan. Ska jag låta mamma sysselsätta sig genom att låta buren vara öppen som den alltid ha varit? Eller ska jag ha henne instängd i buren? Är nämligen rädd att hon glömmer bort ungarna eller så. Av säkerhetsskäl har jag henne instäng på nätterna och på dagarna. Släpper ut henne på morgonen innan jag går till skolan och när jag kommer hem från skolan. Men ska jag göra det över huvudtaget? Tack på förhand/ C

Anmäl
2019-03-20 20:35 #1 av: Linnea0001

Jag hade stängt de två första dygnen sedan fick hon gå lös.

Anmäl
2019-03-21 20:18 #2 av: Katti

Hon glömmer garanterat inte bort sina ungar! Mamman är bara hos dem ett par gånger per dygn, så låt henne komma ut om hon vill tycker jag!

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.