Beteende, hälsa och skötsel

Skygg hane efter inflytt

2019-03-20 07:19 #0 av: Ninen44

Hej, jag har en kaninhane som har blivit väldigt skygg sedan han fick bli innekanin för ett par månader sedan. Själva inflyttarn gick bra. I början fick han stå med dörren lite på glänt och en kall flaska i buren sedan minskade kylan successivt. Men som sagt, sedan han flyttade in har en blivit skygg. Han sprattlar när man bär honom. Sitter mest bakom buren (han har tillgång till en stor hage, då jag tycker buren känns lite liten) och så vill han inte bli klappad så mycket iaf inte utanför buren. Ända gången han inte springer iväg när man kommer är när han ska få mat:-)

Anmäl
2019-03-20 09:08 #1 av: Karties

Han känner sig säkert mindre trygg inomhus och bland massa människor. Vilket han aldrig upplevt innan. Försök att ransonera hans pellet och använd det som belöning under dagen. Han kommer och hälsar, vågar gå fram och upptäcka mm. Bygga upp hans självförtroende att det inte är så farligt inne.

Är ju massor av nya ljud och intryck han måste bli van med, jämfört med ute.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.