Allmänt

Ta med sin kanin?

2019-01-06 03:30 #0 av: Melden

Hejsan jag undrar om man kan ta med sig sin kanin lite överallt. Alltså ex till vänner eller om man bara ska iväg någonstans. Tycker dom de är jobbigt eller om man tränar de att gå i koppel i tidig ålder så kanske de funkar, och sitta i resväskan mm.
Om jag skaffar en kanin i framtiden så vill jag att den ska va min buddy lixom. Ta med den på fartyg och så, eller kommer detta stressa de alldeles för mycket.

Anmäl
2019-01-06 08:09 #1 av: Villekaninen

En kanin bör seltränas efter 3 månaders ålder. Att ta med en kanin i resväskan är ett stor NEJ men du kan skaffa en Transportbur då är det helt okej att ha med den överallt. Börja inte resa med den direkt utan låt den få lära känna dig Och omgivningen ett tag först. Glöm inte att du bara kan ha med dig kaninen på djurtilllåtna ställen

Anmäl
2019-01-06 10:30 #2 av: Morötterna

Resväska.? Nej, kaniner eller vilka djur som helst ska transporteras i transportbur, INTE resväska.

Börja med att selträna vid 3 månadersålder, men vissa kaniner är inte redo då så man kanske behöver vänta lite.

Tänk på att en kanin är väldigt stress känsliga. Jag skulle inte ta med på ett fartyg tex. Men om du nu kommer göra så gäller det ju att hitta fartyg där djur är tillåtna, men det kan vara så att dem tillåter ex katter men inte kaniner.

Anmäl
2019-01-06 10:55 #3 av: lykta

Skulle säga att kanin är fel djur för dig om du vill ta med överallt och resa med den. Som sagt är kaniner väldigt lätt stressliga djur och känsliga. Jag skulle aldrig ta med dom ex på ett fartyg för skojs skull. Själv tycker jag att kaniner ska ha ett "naturligt kaninliv"

Anmäl
2019-01-06 10:57 #4 av: Karties

Du kan träna din kanin att bli van att åka omkring mycket, min lilla innekanin är väldigt van att träffa nya människor och folk.

Han ger alla människor han ser pussar och gillar att mysa. Att sitta i transportburen en längre period har han inga problem med heller. Men det gäller att göra din kanin van med såna saker, kaniner blir väldigt lätt stressade för saker som är nytt och en stressad kanin är inte alls bra.

Anmäl
2019-01-06 11:02 #5 av: [Avenbok]

Nej! Det är inte okej att flytta på kaniner i onödan.
Normala kaniner blir väldigt stressade av att lämna sitt revir, då dom är flyktdjur.
Och när kaniner blir stressade funkar inte deras immunförsvar och dom blir sjuka.

Anmäl
2019-01-06 13:05 #6 av: Melden

Ursäkta jag menade inte resväska utan transportbur :)

Anmäl
2019-01-06 13:25 #7 av: Morötterna

#6 okej

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.