Sjukdomar

Öroninflammation

2018-11-09 14:48 #0 av: Kaninmatte001

Min 10-åriga kastrerade löwenhane har fått öronflammation och han är nu inne på 3:e sortens antibiotika. Alka har funkat ganska bra under behandlingen men så fort den är över blir öronen kladdiga och luktar igen. Vi har gjort en odling så vi vet vilken bakterie det är. Just nu har han en antibiotika som man droppar i öronen och den hjälper inte. Veterinären vill att jag bokar ny tid, men med över 3000 i veterinärräkningar, vad mer kan de göra?
Med tanke på hans ålder kommer vi inte göra något ingrepp som medför sövning. Hur många olika slags antibiotika kan man prova? Vet inte vad jag ska göra, känns inte värdigt att vänta tills han blir ännu sämre och allt sprutande av koksalt i öronen tycker han är obehagligt..

Anmäl
2018-11-10 10:21 #1 av: Morötterna

Kan inte detta men om jag var du, skulle jag nog börja tänka på att låta kaninen somna in med tanke på åldern och att det inte blir bättre. Iaf lycka till

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.