Mat och utfodring

Fodertillskott till senior?

2018-10-17 13:31 #0 av: Emmaatherese

Hej!

Jag har en äldre kastrerad hona hemma som börjar bli till åren, hon är runt 7-8 år (okänt pga hittekanin). Vi har i alla fall haft henne i familjen i 7 år nu. Jag fodrar inte mina kaniner med pellets utan dom får hö, gräs, grenar & örter i vardagen. Jag har dock läst en del att unga/växande kaniner kan vara i behov av t.ex. pellets, finns det något behov hos äldre kaniner i form av tillskott? Hon är pigg, fin i hullet, frisk & glad på livet så att säga. Man vill ju självklart att hon ska hållas i den fina formen hon är i idag, finns det något som kan behövas för att stötta kroppen? Kanske inte just pellets eftersom dom lätt blir feta av det & muskelmassan ska ju inte ersättas med fett, men kanske något vitamin/mineraltillskott är nödvändigt på äldre dagar? Vad säger ni? Jag är ute på främmande farhågor nu & vill mest höra mig för vad rådet är, det är vår första kanin som kommer upp i den här åldern & min kunskap är bristande när det kommer till det här området. 

Anmäl
2018-10-17 16:37 #1 av: Suns Hoppkaniner

Det finns en pellets om jag tycker är bra för gamla kaniner, Brit Seinor. Innehåller massa bra saker för lite äldre kaniner. Rekommenderar starkt då hullet inte påverkas jätte mycket :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.