Beteende, hälsa och skötsel

Kaniner bråkar

2018-09-29 09:14 #0 av: [Svea&Sabina]1

Jag har två stycken honor, dvärgvädur, på 6 månader och den ena som alltid varit blyg har blivit lite aggressiv och jagar den andra kaninen. Hon biter i min jacka ibland när jag klappar den andra kaninen och när jag klappar henne så drar hon upp huvudet och "försöker" att bita mig. Jag är inte rädd för att hon ska bita mig eller den andra kaninen, för så farligt är det inte. Men jag är rädd att jag ska behöva sära på dem om det blir värre. Dem bor i en inhägnad på 6,6 kvm och har buren i. Om jag skulle behöva sära på kaninerna så skulle en få bo kvar och en bo i en mindre bur. Jag undrar om det är tonårsperiod eller om dem bråkar för att dem inte tycker om varann. Tonårsperioden borde väl vara över och inte börja nu? Jag vill inte sära på dem för det kommer bli jobbigt och dem får inte sällskap av varann.

Anmäl
2018-09-29 12:15 #1 av: Nea00

Mina kaniner bråkar också sådär ibland, kaniner är som människor. Alltså måste det absolut inte betyda att det hatar varandra

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.