Beteende, hälsa och skötsel

Ihopsättning tips

2018-09-04 18:54 #0 av: mimao

Hej! Jag har hört så olika saker hur man ska sätta ihop kaniner. Ska man sätta ihop dom på stor eller liten yta, ska man sätta ihop dom direkt eller låta de gå bredvid varandra i burar och hagar ett tag först? Skriv alla tips om ihopsättning och vad man ska tänka på!

Anmäl
2018-09-04 19:01 #1 av: Fridaaaa

- Låt dem gå bredvid varandra ett tag. Allt från några dagar till några veckor beroende på hur de reagerar

- Sätt ihop på stor neutral plats. Många gömställen, många matställen

- Ha is i magen! Oftast jagar de varandra, så länge de inte slåss är det ingen fara

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2018-09-07 08:29 #2 av: Elslind04

Som #1 sa låt de gå bredvid varandra ett tag först, sedan brukar jag också låta de vara i utegården (har vanligtvis de lösa för de springer inte bort, men vill inte ha två lösa, de blir jobbigt om de t.ex vill gå åt olika håll!) dock måste den vara rätt stor då så de får gott med plats, brukar i början låta ena va i utegårgen och den andra utanför så brukar de "hälsa" genom gallret typ.

När de sedan ska sättas ihop gör det på något ställe där det finns gott om plats, matställen, gömställen och inte någons revir. Sätt ihop de någon dag, helst helg då du kan vara med de typ hela dagen så du ser vad som händer, inte så säkert att sätta ihop de och sedan bara gå till jobbet typ! I början kommer de jagas och rida på varandra, låt de göra det dem brukat sluta efter de första dagarna, så länge de inte bråkar på riktigt!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.