2018-08-21 16:14 #0 av: Moast

Vi söker nytt hem till våra kaniner Freddie och Stella.
Kraven på deras framtida hem är höga då vi vill ge våra kaniner det bästa möjliga.
Freddie (kastrerad) är 1,5 år och Stella (kastreras innan flytt) är 6 månader och är av raserna lejonhuvad samt teddykanin. Båda har stamtavla.

För ungefär 4 månader sedan förlorade Freddie sin kompis, det var efter det som vi beslutade oss för att skaffa Stella. Freddie sörjde under en period men lyckligtvis funkar han jättebra med Stella och därför vill vi hitta ett gemensamt hem där dem får fortsätta bo tillsammans, så han slipper förlora sin kompis ännu en gång.

Freddie har alltid varit en nervös kille som lätt blir skrämd, han tycker snabba rörelser och höga ljud är väldigt läskigt och det kan vara svårt att få honom att känna sig avslappnad och trygg. Samtidigt sitter han alltid stilla i ens knä och låter sig bli hanterad utan sprattel. Vi tror att Freddie har nedsatt syn och att detta kan vara en förklaring till hans beteende, det är därför viktigt att ha förståelse för honom och också förvarna med en lugn röst när man kommer mot honom.
Freddie har testat på kaninhoppning men kommer aldrig kunna bli riktigt duktig då han inte har tillräckligt intresse.

Stella är fortfarande väldigt ung men man kan redan se på henne att hon skulle kunna bli världens myskanin. Hon har ett fantastiskt tålamod när det gäller hantering och sprattlar nästan aldrig. Detta underlättar enormt då hennes päls kräver mycket borstning och klippning. Stella är alltid först fram och är en väldigt orädd individ som tycker det mesta är spännande.

Freddie och Stella är vana med att bo både ute och inne, vi har haft dem inne under vintern och ute på sommaren. Detta har vi inget emot om man vill fortsätta med.
Det viktiga för oss är att de får fortsätta röra mycket på sig. Båda är vana vid att gå i koppel och trivs bra med det, men dem skulle också tycka om att vara frigående inne då dem varit det en del.
Dessa kaniner passar ej till barnfamilj med tanke på Freddies nervositet.

Vi vill att det nya hemmet ska ha kunskap om kaniner och veta vad dem behöver för att må bra och hålla sig friska men också förstå skyldigheterna man har ifall dem skulle bli sjuka.