Beteende, hälsa och skötsel

Ihopsättning av 2 kaniner

2018-08-13 18:52 #0 av: Emmaatherese

Hej!

Vi förlorade vår hane sedan 6 månader tillbaka i torsdag & hämtade igår hem en ny hane till vår hona. Hon är uteboende i ett hägn om 36 kvm som vi delade upp med kompostgaller & satte dom på varsin sida. Efter en stund provade vi ihopsläpp & honan markerar tydligt agg mot honom. Hon röck päls & jagade honom så vi särade på dom & har låtit dom vara på varsin sida till ikväll. Vi provade en ny ihopsättning & samma resultat, jag avbröt henne när jag så att hon var på väg att springa till honom med svansen högt lyft. Nu har vi satt dom på motsatt sida mot vad dom satt igår.
Honan har inte alls varit såhär vid tidigare ihopsättning av hanar, men den här killen är lägre i rang & viker sig väldigt lätt för henne, till skillnad från förra som direkt visade henne att han var den dominanta. Då var det inget tjafs om saken.
Min fråga är nu, hur ofta ska vi flytta på dom för att vänja sig vid varandras dofter på båda halvorna? Hur långt ska man våga låta dom/henne gå innan man avbryter? Hanen visar som sagt inga tendenser till att svara på hennes bråk, utan han springer iväg. Båda är kastrerade, honan är 7 år & hanen är snart 1,5 år (samma ålder som den förra). Läser om ihopsättning i andra trådar & på olika hemsidor, men det är så svårt att se när nog är nog. Jag har flrstått att dom inte ska låtas rulla ihop sig till en stor boll tillsammans, men annars då?
Det är ju fortfarande nytt så det kan vara tiden som avgör, men hon har som sagt inte varit såhär mot de tvä tidigare hanarna som hon bott med.
Tacksam för hjälp & råd!

Anmäl
2018-08-15 12:17 #1 av: kennelolssinge

Hur länge är hon på honom? Tänker om hon kanske försöker ge upp om han inte svarar henne.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.