Mat och utfodring

Höbristen

2018-07-20 09:09 #0 av: Linjen

Hur tänker ni kring bristen på hö i år? Tror ni att ni kommer bli drabbade eller litar ni på att det kommer finnas importerat hö att köpa i butik? Min bonde kommer kunna sälja en del hö till mig, men kan ju givetvis inte lova en årsförbrukning. Jag funderar på om man kan göra något mer för att minska på höåtgången. Som tex samla grenar och löv att stödutfodra med under vintern. Någon mer som tänker i de banorna? Tips och ideer? 

Anmäl
2018-07-20 09:49 #1 av: Maleficum

Nu har jag bara en kanin som dessutom ha tillgång att gå ut på tomten som han vill året runt när jag är hemma med saker för honom att äta men är lite orolig att få tag på hö han faktiskt äter då han kan vara kinkig med det.

Brukar plocka saker ute i naturen men ska försöka plocka mer saker att torka som man kan ge i vinter om det blir massor av snö (har turen att ha gott om ljung och blåbärsris på tomten på landet så ska försöka plocka en hel del sånt att ha till vintern).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-07-20 10:21 #2 av: [Svea&Sabina]

#1 Eftersom att din kanin har fri tillgång till trädgården året runt, har du en kattlucka som kaninen använder?

Anmäl
2018-07-20 20:12 #3 av: Maleficum

Nej. Har altandörren öppen när jag är hemma (vilket jag är stor del av de flesta dagarna) men har filtar som hänger för som skyddar från kylan under vintern (brukar ha rätt kallt inne hos mig ändå).

Sen gillar han inte snö så är det mycket snö brukar han villa hålla sig inne ändå.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.