Mat och utfodring

Kaninungar pellets

2018-06-25 12:55 #0 av: [Svea&Sabina]

Jag har två kaninungar, dvärgvädur, på 13 veckor. Uppfödaren sa att dem ska ha 1dl pellets tillsammans på kvällen, men hon sa aldrig hur länge dem ska äta den mängden pellets. När dem har växt klart är det då jag ska gå ned till 1 matsked per kanin? Jag vet inte hur mycket pellets uppfödarens fullvuxna kaniner äter, så det ska jag fråga henne om. Hos mig är dem sällskapskaniner, så dem går i hage för att få motion. Ska jag ge en mindre mängd pellets för varje vecka eller hur ska jag göra? Det är lång tid kvar, så jag behöver inga snabba svar från dem som inte vet ordentligt.

Anmäl
2018-06-25 13:10 #1 av: tiger tok

Pröva att minska vartefter, blir de smala får du öka igen.
Ge de 1 dl/kväll i kanske två månader till, och börja sedan minska.
Här får inga av kaninerna pellets, inte heller ungarna. Honor får när de ger di. Blir kaninerna tunna får de lite grann (nån matsked).
Här bor det iof gotlandskaniner som är anpassad för att bo i just Sverige. Men har bott dvv här tidigare, och det har gått bra det med, du får anpassa efter individen.

Ha i åtanke att detta är min erfarenhet.

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.