Beteende, hälsa och skötsel

Klippa klor på sprattliga kaniner

2018-06-10 13:16 #0 av: [Kraxi]

Hej!

Jag har 2 kaniner som jag haft i cirka 6 månader nu. De är jättefina dvärgvädurskaniner med pälstypen rex och jag har fått höra att de brukar vara lite mer livliga av sig. Mitt problem är att jag inte kan klippa klorna på dem då jag inte ens kan ta upp dem. Det funkade ett tag med att linda in dem i en handduk så att de inte kan se (de kunde självklart andas), men nu funkar inte det heller. Jag vill inte ge dem panik, men vet inte hur jag ska göra för att kunna få klippa klorna på dem. 

De är väldigt nyfikna och går gärna på en och sniffar, men så fort man försöker klappa dem eller lyfta upp dem så springer de iväg direkt. Den ena är snäppet lugnare än den andra och har lyckats klippa två tassar idag, men den andra får jag inte ens tag på. Har ni några tips?

Anmäl
2018-06-10 13:36 #1 av: [Kraxi]

Tar också gärna emot tips på hur man kanske kan få de lite lugnare och så att jag kan lyfta upp dem i framtiden när jag behöver göra saker som att klippa klor och att kunna gå ut med dem nu när det är sommar. Finns det något sätt som kan träna sina kaniner till att vara mer okej med det?

Anmäl
2018-06-10 13:45 #2 av: Zachis

https://www.youtube.com/watch?v=W9KemnaTGIs

detta sätt fungerar bra på vissa kaniner

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.