Mat och utfodring

Tål kaniner ormbunkar?

2018-05-16 21:26 #0 av: Emme1980

Hittade min frigående kanin uppskuttad på vardagsrumssoffans ryggstöd glatt smaskade på en ormbunke (krukväxt). Nån som vet om det är ok? Har även orkidéer och fredskalla i vardagsrummet och kaninen går som sagt fritt där, behöver jag ta ut någon av krukväxterna?

Anmäl
2018-05-18 22:13 #1 av: Trebit

Ta definitivt bort fredskallan, som har en irriterande växtsaft och därför kan vara farlig för kaniner (ger sår i mun och svalg, vilket kan göra att kaninen slutar äta).
"Ormbunke" är lite av ett samlingsnamn för olika växter, bland för annat Spjutbräken som sägs vara ofarlig. Ta reda på vilken sort du har och kolla på Giftinformationscentralen om sorten är ok.  Orkidéer är så vitt jag vet inte heller giftiga, men är väl inte direkt bra för kaniner att äta. 
Jag rekommenderar att du håller alla växter på säkert avstånd från kaninerna, jag har också frigående kaniner och håller alla växter ur vägen på hyllor eller i amplar. För växternas skull och kaninernas!

Anmäl
2018-05-19 17:47 #2 av: Emme1980

Tack! Det var spjutbräken som väl var! Nu ska jag krukväxtsäkra vardagsrummet!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.