Beteende, hälsa och skötsel

Rinnande öga hos kanin

2018-05-16 12:35 #0 av: Kaninälskaren123

Hej allesammans
Under en tid har min kanin hona på 3 år (fyller 4 detta året) öga börjat rinna, det ser inte rött ut eller infekterat, jag brukar ta en bomulls topps runt ögat så att rinandet går bort men efter några min börjar det rinna igen ( ibland kommer det vitt gegga ut ur hennes öga också) men hon äter som hon ska och dricker som hon ska, vad ska jag göra? Har en till kanin (hane som fyller 7 i år) hans öga rinner med men det rinner bara typ när vi är ute i sele. Så min fråga är vad ska jag göra med mina 2 kaniners rinnande ögon dom rinner bara på ena ögat!! Snälla hjälp är jätte orolig

Anmäl
2018-05-16 12:40 #1 av: Maleficum

Det kan vara så att hon har råkat skada hornhinnan (om det bara är ett öga som rinner). Men för att vara helt säker är det bra att åka till veterinären så de kan färga ögat och se om (och ifa vad) som är skadat (sen får man ofta salva utskriven att droppa i ögat som hjälper med läkning och sånt, gör rätt ont att ha sår i ögat).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-05-16 12:43 #2 av: Fridaaaa

Rinnande ögon kan de även få om de har problem med tänderna

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.