Kaninungar och avel

Låna kaninhane mot betalning

2018-04-10 14:45 #0 av: Irisan

Hej!

Söker någon som kan låna ut en kaninhane som vill bli pappa Glad ? Eskilstuna med närområde.

Vår Lejonhuvade dvärgvädur/teddy kaninhona Zelda är redo för att bli mamma någon gång i maj. Hanen får gärna vara dvärgvädur/ teddy. Behöver inte vara renrasig. Vi bedriver ingen kaninavel, men Zelda blev nyligen ensam eftersom hennes sällskap - systern MeiMei rymde och förolyckades. Vi tänker behålla någon av kaninungarna som sällskap till Zelda och sälja resten till ansvarsfulla ägare som söker sällskapskaniner. 

Zelda är utekanin och jättesnäll.

Anmäl
2018-04-10 20:57 #1 av: Sjöbodens kaniner

Jag har en renrasig kaninhane som är dvärgvädur. Han är i färgen chinchilla och är världens mysigaste kanin. Har även stamtavla. Hör av dig om du vill ha bilder. Han håller även på med kaninhoppning där det går väldigt bra.

Anmäl
2018-04-11 09:30 #2 av: MEML

Har hon härstamsbevis?
Vet ni något om bakgrunden?
Rekommenderar att INTE avla på djur utan härstamsbevis eller stamtavla.

I am that I am

I will never give up my Pride


Anmäl
2018-04-11 20:44 #3 av: Linnea777

Skulle inte rekommendera dig att ta en kull bara för att ni vill spara en unge som sällskap till din hona. Det finns redan så mycket kaniner som letar hem så det är bara onödigt att sätta flera kaniner till världen utan ordentligt syfte.

Anmäl
2018-04-12 08:38 #4 av: -Aida-

Det är svårt att få kaniner sålda, en närliggande uppfödning fick ungar men inga sålda, kollar man på blocket så förstår man varför.

Anmäl
2018-04-12 09:46 #5 av: MEML

Det är bättre att skaffa en vuxen kanin till henne.

I am that I am

I will never give up my Pride


Anmäl
2018-04-12 13:58 #6 av: Irisan

Tack för era åsikter, ni vill säkert kaninernas bästa, men jag letar efter en kaninhane att hyra. Det finns många andra trådar där man kan diskutera nyttan av att ta en kull, stamtavlor, försäljning mm. Jag är ingen nybörjare när det gäller kaniner och kan ta ansvar för vad jag gör och jag vet vad som är best för mina kaniner. Så jag ber vänligen att komma med förslag på lämplig kaninhane att hyra,  mot bra betalning. Vi finns i Eskilstuna och kan åka en bit inom Sörmland. 

Zelda är i toppskick, snäll och en duktig på att hoppa, så vi hoppas på en hane som kan bidra med bra hälsa och karaktär.

Anmäl
2018-04-12 14:08 #7 av: MEML

#6 Vi vill såklart kaninens bästa.
Men du vet inte om honan har några defekter som bettfel eller något så i släkten?
Para inte! Bettfel kan ärvas(rätta mig om jag har fel)

Och kaninungarna kan få problem med att äta senare i sitt liv eller så dör dem vi födseln eller får dåliga magar. Vad som helst kan hände!

I am that I am

I will never give up my Pride


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.