Beteende, hälsa och skötsel

Hur ofta behöver en kanin äta och dricka?

2018-03-20 17:39 #0 av: Karties

Hej,

Jag undrar hur länge en kanin klarar sig utan att äta och dricka. Håller på att flyttar och min kanin ligger bara och latar sig och floppar i transportburen.

Anmäl
2018-03-21 07:50 #1 av: Agnes.stoltzz

De måste ju äta hö väldigt ofta och inte heller vara för stilla då magen blir dålig då. Hur mkt och ofta de dricker vet jag inte... Men asså lägg in en hötuss och vattenskål/vattenflaska så hen alltid har tillgång till det.

Och hur länge de klarar sig.. Utan vatten en dag ksk? Mat vet jag seriöst inte.. Äter de inte måste man ju oftast fara in till veterinären för att få hjälp att stödmata i några dagar. Min kanin behövde jag stödmata två gånger (alltså olika tillfälleb). Då hon nog inte ätit på hela natten och mådde väldigt dåligt på morgonen. Flummig text hehe...

Anmäl
2018-03-21 10:56 #2 av: Karties

Undrar lite grann hur många timmar kaniner klarar, för att kunna se om något är fel. Vet redan vilka tidpunkter min kanin äter hö men undrar ändå hur länge deras mage klarar utan att få mat i sig.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.