Beteende, hälsa och skötsel

Kanin Schampo

2018-02-10 21:02 #0 av: HamPaw

jag undrar om Kanin Schampo( http://teddytassen.se/webbshop/kanin/klosaxpalsvard/kaninschampo-beaphar-200ml-235.html ) är okej för kaniner?

jag har en långhårig Chinchilla Brokad hona som har avföring i baken ifrån ungefär en månad sen då hon just då var sjuk och var hos vet och bla bla bla hur som helst är det gamla kvar och så intrasslat i pälsen att hon inte får ut den själv.

har försökt med vatten men det får lixom inte bort det och det är så nära hden att det inte går att klippa bort, samt att det inte heller går att reda ut det med kam.

så är det okej att jag använder det eller kan det vara skadligt(bortsätt ifrån stressen då)?

Anmäl
2018-02-10 21:30 #1 av: [AnimeV4]

När jag hade marsvin rengjorde jag deras talgkörtlar genom att kleta in olja i minst ett dygn innan jag tvättade bort med Yes diskmedel och schampo. Balsam funkade också väldigt bra då det löste upp.


Anmäl
2018-02-10 22:52 #2 av: Maleficum

Du har inte tillgång till rakapparat? mindre risk att råka klippa i huden om det sitter nära och är svårt att använda sax.

Annars får man klippa "ett strå i taget" så man inte klipper i huden :)

Vid tvättning hur har du gjort då? Har du testat ta en låg balja (tex en toalåda eller liknande) och lagt en blöt handduk i och eventuellt fyllt med pyttelite vatten i och låta henne sitta med baken i vattnet en liten stund så det får mjuka upp sig?

Om det suttit kvar i en månad i pälsen tror jag nog inget schampo kommer hjälpa utan det är nog klippning som gäller.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-10 23:03 #3 av: Maleficum

Efter lite snabbsökning hitta jag ett sätt att "torr rengöra" med hjälp av majsstärkelse.

Att man helt enkelt masserar in majsstärkelse på det bajsiga området, det ska tydligen hjälpa till att lossa intorkat bajs. Kan vara lättast om man är två (en håller kaninen och en applicerar och masserar majsstärkelsen).

Kan vara värt att prova innan man försöker tvätta med vatten och ev schampo.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-12 17:59 #4 av: HamPaw

#3

Hej igen!

nu har jag börjat gå ut med henne och hittat något som funkar bättre än vatten(i flytande form!) det visade sig att prommenader i snö är hyfsat bra fläckborttagning!¨

då är det bara att ta bort kanin schampo ifrån listan och lägga till något annat, Diaree droppar som jag kan lägga till mitt akutkit! mihihi tusen tack för all hjälp iaf

Anmäl
2018-02-12 22:07 #5 av: Maleficum

Att tänka på om det är en långhårig kanin (speciellt med mycket ullhår) är att de lättare tovar sig när de blir blöta. Min angora brukar till och med få tovor mellan tårna när det varit extra blött ute :P (han får hoppa in och ut som han vill när jag är hemma).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.