Beteende, hÀlsa och skötsel

Min familj alltsĂ„đŸ˜’

2018-02-08 22:21 #0 av: Hailey-A

Hej! Jag har skrivit mycket inlÀgg om hur min familj beter sig, nu kommer ett till inlÀgg!
Vi ska kasterera kaninen pĂ„ torsdag, min pappa vĂ€grar att betala, han sĂ€ger att jag ska betala allt för att det Ă€r min kanin. Jag betalar hö, pellets, strö, sallad, veterinĂ€r, bur, hagar, alltsĂ„ mĂ„ste jag betala ALLT till min kanin. Jag Ă€r sĂ„ sjukt trött pĂ„ att mina förĂ€ldrar gör det bĂ€sta för katten men inte för kaninen. Dom kastererar katten, försĂ€krad, fixar kattlucka, betalar dyr mat, betalar veterinĂ€rbesök, klösbrĂ€dor osv, alltsĂ„ gör dom det bĂ€sta för katten, men för kaninen bryr dom sig inte om. Tex hĂ€r om kvĂ€llen sĂ„ var kaninen jobbig för att han gnagde pĂ„ gallret (gör varje dag), sĂ„ min pappa sa till mig att stĂ€nga dörren, men det kan jag inte för att dĂ„ tar ju luften slut och det blir varmt i rummet. Min pappa & brorsa slĂ€kte alla lampor i hallen sĂ„ att det blev kolsvart i kaninens rum, dĂ„ började kaninen att stampa hela kvĂ€llen och natten för att han inte sĂ„g nĂ„gonting i mörkret. Min brorsa har fĂ„tt för sig att lampan i hallen MÅSTE vara slĂ€kt nĂ€r han ska sova för att det kommer in ljus i hans rum annars, men det gör det inte. Jag vill ha tĂ€nd lampa för att det blir kolsvart i mitt rum annars (kan inte ha liten lampa för dĂ„ blir det för ljust), men min brorsa SKA ALLTID slĂ€cka lampan😒 Iallafall, nĂ€r jag tĂ€nder lampan nĂ€r han inte vet om det sĂ„ reagerar han inte pĂ„ det för att han inte vet om att lampan Ă€r tĂ€nd, alltsĂ„ Ă€r det bara nĂ„gonting han fĂ„tt för sig att lampan ska vara slĂ€ckt. Som sagt blir det kolsvart i kaninens rum nĂ€r lamporna Ă€r slĂ€kta sĂ„ dĂ„ stampar kaninen i golvet hela nĂ€tterna, jag vill inte ha en liten lampa tĂ€nd i hans rum heller för dĂ„ blir det för ljust. Eftersom att kaninen gnager pĂ„ gallret HELA TIDEN sĂ„ vill min brorsa och pappa ha stĂ€ngd dörr, men dĂ„ ser ju inte kaninen ut och det blir kolsvart till kaninen. Det hĂ€r Ă€r ett SÅ STORT PROBLEM i familjen, min brorsa och pappa Ă€r sĂ„ sjukt dryga nĂ€r det kommer till kaninen, dom verkligen HATAR min kanin pga hans beteende, han kissar och bajsar överallt, han skvĂ€tter överallt, han gnager pĂ„ gallret HELA TIDEN, han stampar i golvet pĂ„ kvĂ€llarna. SkvĂ€ttandet gĂ„r förhoppningsvis över efter kastereringen om 1 vecka, lite av hans beteende ocksĂ„.
Min brorsa ger kaninen mat HELA TIDEN, sÄ fort jag inte ser sÄ slÀnger han in en morot, flingor eller sallad till kaninen, han slÀnger in mat varje morgon nÀr jag sover. Jag har pratat med honom och han lovar att aldrig mer ge kaninen mat, men han fortsÀtter. Kaninen ska bli en utekanin sÄ fort det blir minst 10 grader pÄ natten, sÄ dÄ kommer dom förhoppningsvis bara ge blad, masgrosblad osv till kaninen/kaninerna.
Förhoppningsvis sÄ flyttar min brorsa hemifrÄn i höst/vinter sÄ dÄ slipper kaninen/kaninerna honom, ifall han ens kan fÄ ett jobb.
Min pappa bryr sig inte ett skit om kaninen, han hoppas sÀkert pÄ att den ska dö under kastereringen. Han sÀger att kaninen INTE behöver ha nÄgon kompis nÀr den blir en utekanin, han tycker att det Àr onödigt att kasterera, han sÀger att kaninen inte behöver ha mat eller vatten nÀr vi ska till veterinÀren nÀsta vecka, han sÀger att jag ger för lite mat till kaninen (jag ger 1 matsked pellets pÄ morgonen och sallad pÄ kvÀllen). Jag ska berÀtta för veterinÀren hur min familj beter sig mot kaninen nÀr vi ska dit nÀsta vecka och förhoppningsvis "skÀller" veterinÀren ut mina förÀldrar.
Min pappa och brorsa Àr dom vÀrsta djurvÀnnerna man kan ha i sin familj.
Jag ska sÀga allt om hur det ligger till i denna familj för veterinÀren, jag kommer att berÀtta om hur mycket jag sÀger Ät min familj men dom gör bara sÄ att kaninen mÄr dÄligt.
Ifall att veterinÀren kollar igenom kaninen innan kasterering sÄ kommer dom sÀkert se att kaninen inte mÄr bra.
Jag stör mig pÄ min familj, den Ànda som Àr en riktig djurvÀnn Àr jag och min mamma. Min mamma bryr sig om kaninen, hon Àr den Ànda jag tycker om nÀr det kommer till att ta hand om djur. Min pappa och brorsa kan INGENTING om djur, Àven fast att min pappa har haft alla möjliga djur sÄ Àr han en dÄlig djurvÀnn. Han vill bli av med kaninen, han vill att jag ska sÀlja kaninen, han vill INTE kaninens bÀsta, han vill inte ens att kaninen ska ha det bra verkar det som. Han tycker inte om den hÀr kaninen pga dens beteende, att den kissar och bajsar överallt och att den gnager pÄ allt, han drar sönder tapeterna och biter sönder vÀggarna. Jag lÀngtar sjukt mycket tills han blir en utekanin!!!
Jag har sÀkert skrivit otydligt eller saker som jag kommer fÄ skit för, men skriv inte ifall du ska vara elak!

AnmÀl
2018-02-08 22:30 #1 av: Katniss

Är du under 18? IsĂ„fall Ă€r kaninen enligt lag deras och dĂ€rför har de ett ansvar att ta hand om den. FĂ„r du pengar av dem eller har du ett jobb/studiebidrag? Att betala för allt kan bli vĂ€ldigt dyrt..

Personligen tycker jag du borde ha ett stort snack med din pappa o din bror o förklara vad du tycker. Vet personligen inte vad annat man kan göra, sÄ fÄr vÀl vÀnta pÄ mer svar för det antar jag

Dessutom vill jag bara frĂ„ga, vad för sallad ger du din kanin? Det kan vara en god idĂ© att ge honom olika sorters grönsaker ocksĂ„, det mĂ„r de bra av Glad

R.I.P. Anton 💔
AnmÀl
2018-02-08 22:31 #2 av: Hailey-A

Kan tillÀgga att min brorsa gör sÄ att det Àr brÄk i familjen varje kvÀll, sÄ det Àr sjukt högljudd för djuren.
Min pappa vill nog inte kaninens bÀsta för att jag inte gÄr i skolan eller gör nÄgonting om dagarna. Ifall jag skulle börja plugga hemifrÄn och trÀna för att gÄ ned i vikt sÄ skulle min pappa bli nöjd med mig och betala saker till mig. Jag tror/vet att han inte vill mina djurs bÀsta pga mitt beteende, att jag inte gÄr i skolan, sitter i sÀngen hela dagarna, har gÄtt upp 16 kg, Àter inte middag med familjen lÀngre, sitter bara pÄ mitt rum och kollar youtube. Ifall jag skulle Àndra pÄ mig sÄ skulle han börja tycka om mig mer och tycka att jag Àr vÀrd saker igen, men det Àr inte lÀtt att börja trÀna, plugga och Àndra pÄ mitt beteende pÄ en dag. Plugga skulle jag kunna göra, men att trÀna orkar jag inte, kanske gÄ ut pÄ promenader, men det har jag inte tid med för att jag har hundar att gÄ pÄ promenader med, isÄfall skulle jag fÄ gÄ pÄ promenad pÄ eftermiddagarna.

AnmÀl
2018-02-08 22:36 #3 av: Hailey-A

Jag ger kaninen kruksallad, romansallad och persilja varje kvÀll, Àven salladsmix ibland. NÄgon gÄng i veckan ger jag gurka, morot eller tomat, men det gÄr ju inte lÀngre att ge honom grönsaker med socker eftersom att min brorsa ger honom det varje morgon.

AnmÀl
2018-02-08 22:36 #4 av: Katniss

#2 har han sagt detta till dig rĂ€tt ut? 

oj.. nu hÀnger jag faktiskt inte riktigt med lÀngre (tÀnker skylla pÄ lÄngvarig sömnbrist haha) men vad menar du? varför gÄr du inte i skolan ?

R.I.P. Anton 💔
AnmÀl
2018-02-08 22:37 #5 av: Hailey-A

Glömmer vad jag ska skriva sÄ det blir mÄnga kommentarer.
Jag Àr 15 Är och jag pratar med familjen varje kvÀll men dom sÀger bara "vi skiter i din kanin, gÄ hÀrifrÄn"

AnmÀl
2018-02-08 22:41 #6 av: Katniss

#3 okej, ja det förstÄr jag ju. Hade lite samma problem sjÀlv, dÄ min pappa gav alldeles för mycket av tex morot- Àven fast det var av goda skÀl

#5 men nej.. gör det verkligen de? Usch dÄ... Varför lÀt de ens dig skaffa kanin om de behandlar den sÄhÀr?

Hoppas det löser sig! Kramas

R.I.P. Anton 💔
AnmÀl
2018-02-08 22:50 #7 av: Aleya

Ni verkar Àrligt ha större problem Àn kaninen om jag ska vara Àrlig. Kanske lÄter det hÄrt men jag tycker att jag kÀnner igen ditt resonemang frÄn en annan anvÀndare.

Nu vet jag inte vad en kastrering för en kanin kostar, men om det var du som skrev samma inlÀgg som innan gÀllande denna situationen sÄ pÄstod du ju att du fÄr pengar.
En kastrering av en hankatt gÄr pÄ ca 800. SÄ kanin kan inte vara sÄ mycket dyrare.

Vet inte varför du ska dra in veterinÀren i detta. Det Àr ju du som mest pysslar om kaninen och har koll pÄ att den mÄr bra. SÄ varför skulle den inte mÄ bra vid kastreringen om du sköter den som man ska?

Och sen vet jag inte varför du Àr bara hemma. Men av erfarenhet sÄ Àr det ganska bra att ha nÄtt att göra om dagarna. DÄ slipper man klampa som elefanter pÄ varandra och irritera sig pÄ dom man bor med. Ett tips utöver detta med kastreringen

BlommaStjÀrnorMemento moriStjÀrnorBlomma

Medarbetare för Julen

AnmÀl
2018-02-08 22:52 #8 av: Hailey-A

Det började i 6:an att jag hamnade i brÄk med en tjej och sedan blev nÀstan hela skolan emot mig, sÄ jag hade ingen att umgÄs med. Jag skolkade frÄn vissa lektioner för att det var jobbigt nÀr bÀnkkompisen inte ville sitta bredvid mig & bytte plats. Sedan började jag att vara hemma en dag i veckan och sedan skolkade jag mer och mer. Nu gÄr jag i 9:an och gÄr inte alls i skolan, frÄn att vara en av de populÀraste till att inte ha nÄgra vÀnner. Det har blivit en vana att inte gÄ i skolan, dÀrför Àr det vÀldigt svÄrt att komma tillbaka & jag har inga kompisar kvar. Jag Ängrar sÄ mycket att jag slutade att gÄ i skolan, jag grÄter ibland för jag Àr rÀdd för min framtid. Jag ska börja att plugga hemifrÄn varje dag, men har inte gjort det för att min pappa blir arg nÀr jag inte fattar ett tal. Jag pratade men min pappa hÀromkvÀllen att jag inte tycker om nÀr han skriker pÄ mig nÀr jag inte fattar uppgiften, han lovade mig att inte bli arg nÀr jag inte förstÄr ett tal. Han blir arg för att han tror att jag tÀnker pÄ annat, att det Àr dÀrför jag inte fattar uppgifterna. Jag har 2 Ärs frÄnvaro pÄ ca 3 Är, inte konstigt att jag har svÄrt för skolan. Jag önskar verkligen att jag aldrig hade börjat med skolkning, jag Àr livrÀdd för min framtid, jag kommer aldrig fÄ ett jobb sÄlÀnge jag har - i alla Àmnen (inga betyg). Vet inte vad jag ska göra! Jag börjar gymnasiet och ett halvÄr, jag kommer inte komma in pÄ ett gymnasium för att jag inte har betyg. Jag kommer behöva plugga hemifrÄn tills jag iallafall fÄtt E i alla Àmnen.
Vi har möten med socialen nÄgra gÄnger i mÄnaden, det blir ingen skillnad.
I det hÀr inlÀgget fÄr ni veta nÀstan allt om mig, men jag behöver fÄ berÀtta det hÀr för nÄgon (skriva av mig). AlltsÄ jag grÄter nÀr jag skriver det hÀr för att jag har ingen bra framtid.

AnmÀl
2018-02-08 22:58 #9 av: Hailey-A

#7 jag förstÄr inte helt vad du menar.
Jag behöver betala allt till kaninen. Jag frÄgade mig pappa ifall han skulle betala ifall kaninen skulle behöva Äka in AKUT till veterinÀr, dÄ sa han att jag sjÀlv mÄste betala vad det Àn kostar. Han gör sÄhÀr för att han Àr missnöjd med mig just nu, ifall jag hade skött skolan och gÄ ner i vikt sÄ skulle han sÀkert vela betala till kaninen. Det Àr att han inte tycker att jag Àr vÀrd nÄgonting nÀr jag inte gÄr i skolan eller att jag ens rör pÄ mig.

AnmÀl
2018-02-08 23:00 #10 av: Hailey-A

Vi ska börja med pluggandet i helgen, dÄ blir han nog nöjd med mig sÄ dÄ vill han kaninens bÀsta. Men sÄlÀnge jag inte sköter mig, sÄ fÄr kaninen inte ha det bra.

AnmÀl
2018-02-08 23:00 #11 av: Katniss

#8 Först och frĂ€mst, andas hjĂ€rtat HjĂ€rta Allt kommer bli okej, okej? Det kommer kanske vara tufft men jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att du klarar det. Om du börjar pĂ„ samma sĂ€tt som du slutade dĂ„? GĂ„ dit en dag i veckan, sedan tvĂ„, sedan tre, osv....Sedan kan du alltid ta sommarkurser för att jobba upp betyg, eller i vĂ€rsta fall gĂ„ om nian en gĂ„ng till. En av mina vĂ€nner gjorde det för att han hade fĂ„tt allvarliga sömnproblem, de löste sig tack o lov o han klarade sig bra o gĂ„r nu pĂ„ en linje han gillar pĂ„ gymnasiet Glad Absolut inget skĂ€mmigt, men du fĂ„r lite lĂ€ttare att komma in pĂ„ det gymnasiet du vill. 

NÀr Àr det ni ska söka in för denna terminen dock? Vet du vart du vill gÄ? :)

R.I.P. Anton 💔
AnmÀl
2018-02-08 23:01 #12 av: Hailey-A

Jag ska börja plugga, trÀna och sluta brÄka för kaninens skull, men ocksÄ för min egen skull, men mest för kaninens skull!

AnmÀl
2018-02-08 23:01 #13 av: Aleya

#9 Àrligt sÄ Àr det ingen idé att tÀnka sÄ enligt mig. Jag tror ÀndÄ inte att han hade velat betala.

BlommaStjÀrnorMemento moriStjÀrnorBlomma

Medarbetare för Julen

AnmÀl
2018-02-08 23:07 #14 av: Hailey-A

Jag har ingen aning om nÀr man ska söka gymnasium, jag kommer inte att gÄ gymnasiet eftersom att jag inte kommer in. Men att gÄ om nian Àr sjukt jobbigt att tÀnka pÄ, jag vill inte att folk i klassen ska veta att jag gÄr om, jag skulle bara fÄ sÄ mycket frÄgor.
Önskar att jag var ensambarn, bra förĂ€ldrar, lĂ€tt för skolan och mĂ„ bra, men sĂ„klart fick jag det sĂ€msta livet man kan fĂ„. Jag kommer inte att berĂ€tta allt för er, för det gĂ„r inte att skriva om mitt skitliv, den texten hade inte fĂ„tt plats.

AnmÀl
2018-02-08 23:08 #15 av: Hailey-A

Jo, han sÀger det. Han vill inte ge/köpa saker till mig för att jag inte Àr ett bra barn just nu.

AnmÀl
2018-02-08 23:10 #16 av: Karties

Ge inte upp och man kan alltid hÀmta sig och fÄ en bra framtid. Kommer sjÀlv frÄn en tuff barndom och extrema svÄrigheter och i skolan har jag alltid varit efter men klarat mig ÀndÄ, nu lÀser jag pÄ universitet och hittills klarat de tentor jag haft. Din framtid Àr inte mörk man behöver bara kÀmpa.

Har sjÀlv svÄrt att skaffa vÀnner dÄ jag var vÀldigt blyg i högstadiet dÄ jag ville Àndra mig och sluta vara arg hela tiden, slutade upp med att hela skolan spred rykten om mig, pratade bakom min rygg och kallade mig för saker: gjorde aldrig nÄgot dÄ jag inte ville att mobbningen skulle bli vÀrre, gick i en klass dÀr vÀnner mobbade varandra och slogs för skoj skull o lÀrare vart skadade och jag mÄdde dÄligt hela skolgÄngen men jag skolkade aldrig. DÄ det var vÀrre hemma. NÄgra frÄn min gamla skola trodde jag var en kille dÄ jag klÀdde mig sÄ jag kunde gömma mig :3

Har lÀst pÄ komvux och gjort högskoleprovet vilket gjort att jag kan studera pÄ universitet. SÄ du kan bli vad du vill sÄ lÀnge du gÄr in för det :3

AnmÀl
2018-02-08 23:17 #17 av: Karties

Det finns gymnasium som har specialklasser för de som inte klarat nian: typ förberedande inför gymnasiet, dÄ lÀser man pÄ gymnasiet medan man fixar sina betyg. Oftast Àr det andra elever som har samma problem men det Àr inte till de som har speciellabehov de har andra klasser, sÄ var det pÄ mitt gymnasium. Prata med skolans studievÀgledare sÄ kan de alltid hjÀlpa en :3

AnmÀl
2018-02-08 23:20 #18 av: vallhund

KÀra TS, jag tycker du skall ta kontakt med Ungdomsmottagningen dÀr du bor, eller kontakta BUP, du kan be om hjÀlp med det nÀsta gÄng ni har möte med soc. Det Àr uppenbart att du behöver hjÀlp med sÄ mycket mer Àn bara kaninen.

ISIS anhÀngare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

VÀrd pÄ Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis pĂ„  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
AnmÀl
2018-02-08 23:32 #19 av: Hailey-A

Tack Karties! Jag kan inte bli vad jag vill eftersom att jag inte gÄtt 6:an till 9:an helt, sÄ dÄ fÄr man inga bra jobb. Jag har inte blivit mobbad utan det pÄgick i ca 2 mÄnader som jag blev utfryst, sedan var jag populÀr igen utan att skryta för mycket (inget att skryta om) haha :D
Jag fortsatte med skolkningen (det blev en vana) och nu nÀr jag bara Àr hemma sÄ har jag tappat kontakten med kompisar, men vi hörs ibland eftersom att jag har dem flesta pÄ sociala medier. Jag skulle sÀkert kunna umgÄs med dem igen men jag vill inte för att jag inte tycker om min kropp. NÀr dem sÄg mig senast sÄ var jag jÀttesmal men nu Àr jag överviktigt, dÄ det hade blivit som en shock för dom att jag ser ut som en annan person.
Men tillbaka till vad inlÀgget igentligen handlar om! Jag ska prata med veterinÀren pÄ torsdag och se vad dom har att sÀga till mina förÀldrar. NÀr kaninen blir utekanin sÄ kommer min brorsa inte gÄ ut hela tiden för att ge den mat, speciellt inte nÀr det Àr kallt ute till hösten :)

AnmÀl
2018-02-08 23:36 #20 av: Karties

Du kan bli vad du vill, har en kompis som ville bli aritekt, hon hade inte betygen men lÀste pÄ komvux och fixade alla sina betyg och hon tog sig in pÄ linjen. Du har mÄnga Är att försöka bli det du vill ^-^

Men se till att veterinÀren berÀttar för din familj hur man tar hand om en kanin. Kanske hon/han kan förklara till din bror o far ^^

AnmÀl
2018-02-08 23:37 #21 av: Aleya

#14 nu vet jag inte varför du tror att ensambarn skulle vara bÀttre, tror att det Àr nÄgon fantasi du har. Och som sagt bottnar detta i annat Àn denna kaninen. Men du fÄr det att lÄta som om det bara gÀller kaninen.

Men nu Àr det som det Àr. Och jag rÄder dig att söka hjÀlp för att kunna förbÀttra för dig sjÀlv.

BlommaStjÀrnorMemento moriStjÀrnorBlomma

Medarbetare för Julen

AnmÀl
2018-02-08 23:52 #22 av: Hailey-A

#18 Jag vet att jag behöver hjÀlp, men jag vill inte gÄ till psykologer (har gjort det innan). Bara om jag skulle börja plugga och gÄ ner i vikt sÄ hade jag blivit glad igen. Just nu Àr jag sÀkert inne i en depression. Jag har funderat mÄnga gÄnger de senare veckorna att inte lÀngre finnas pÄ denna jord, men har blivit rÀdd för vad som hÀnder min familj ifall jag inte skulle finnas en dag. Jag har ingen lust alls att ta livet av mig just nu (lÄter grovt), men ifall mitt liv gÄr Ät helvete sÄ har jag inget val.
Min dröm Àr att bo pÄ en gÄrd med mina förÀldrar och ha frigÄende höns och kaniner i en STOR hage.
Jag tittar pÄ hemnet minst 50 gÄnger om dagen för att se ifall det kommit upp nÄgon gÄrd i nÀrheten som vi skulle kunna ha rÄd med.
Just nu bor vi i en stor villa i ett villaomrÄde, men jag trivs inte alls hÀr, jag fÄr Ängest varje dag för att jag pÄminns av dÄliga minnen som ger mig oro/obehagshet. Jag vill bo pÄ en gÄrd eller friliggande villa för att inte ha massor med mÀnniskor runt om mig hela tiden, jag vill kunna gÄ ut i bikini utan att nÄgon ska lÀgga mÀrke till mig. Problemet Àr att mina förÀldrar trivs hur bra som helst hÀr och skulle inte vela flytta hÀrifrÄn. Jag visar hus/gÄrdar pÄ hemnet varje gÄng jag hittar en bra villa/gÄrd, för att dom ska bli mer intresserade av att flytta. Jag visade ett perfekt hus idag, min pappa tittade pÄ bilderna pÄ huset och lÀste om det, men bara för skoj skull, inte för att han Àr intresserad.
Han tyckte att huset lÄg bra till och att det var ett vÀldigt fint och bra hus, men han vill bo kvar hÀr.
Innan jag visar hus för mina förÀldrar sÄ lÀser jag om huset, tittar hur lÄngt det Àr till deras jobb frÄn huset, hur mycket det kostar per Är, vad första pris Àr sÄ att vi skulle ha rÄd osv osv. NÄgon gÄng vet jag att dom kommer att bli intresserade för att det verkar redan som att dom Àr lite intresserade nÀr jag visar villor och gÄrdar. Varför mina förÀldrar inte vill flytta hÀrifrÄn Àr för att dom precis mÄlat klart huset och renoverat lite, sÄ nu Àr dom nöjda med huset. Ifall dom inte hade mÄlat om huset sÄ Àr jag sÀker pÄ att dom hade velat flytta, det kan funka nu ocksÄ. Hoppas min dröm gÄr i uppfylelse innan jag flyttar hemifrÄn:D SjÀlvklart vet jag att det inte bara Àr att flytta, men det Àr bara en dröm:)
Nu gÄr jag in pÄ olika Àmnen i inlÀgget, men det Àr "kul" att fÄ skriva av mig :D

AnmÀl
2018-02-08 23:55 #23 av: Hailey-A

Aleya, jag skrev att jag inte vill ha negativa kommentarer. Jag vet att du sÀger sanningen och hur det Àr, men just nu behöver jag bara positiva saker i mitt liv för att jag blir ledsen för allt just nu.
Jag ska Àndra pÄ mig sjÀlv sÄ bra jag kan för att kunna bli lycklig igen.

AnmÀl
2018-02-09 00:29 #24 av: Aleya

#23 nu sa jag det inte som nÄtt negativt att du behöver hjÀlp.
Och mitt rÄd: Undvik att tÀnka att: gör jag det och det sÄ blir det bÀttre.
Det funkar inte sÄ om du har depression. Det Àr bara att skjuta pÄ problemet.
Och mitt rÄd Àr att undvika att skjuta fram det för lÀnge. Saker blir inte lÀttare att hantera eller lösa dÄ

BlommaStjÀrnorMemento moriStjÀrnorBlomma

Medarbetare för Julen

AnmÀl
2018-02-11 11:09 #25 av: Ulvelin

kontakta nÄgon vuxen som kan hjÀlpa dig innan det blir vÀrre

AnmÀl
2018-02-11 23:31 #26 av: Hailey-A

Jag kan inte leva lĂ€ngre. Jag klarar inte av min brorsa, han förstör hela familjen. Jag vill ha att han flytta hemifrĂ„n IDAG! Mina förĂ€ldrar hatar bĂ„de mig och han pga honom. Jag kan inte ens Ă€ta middag med mina förĂ€ldrar lĂ€ngre för att min brorsa gjort sĂ„ att vi brĂ„kar hela tiden, han förstör vĂ„ra liv. Min pappa kommer att dö i förtid pga min brorsa, det sĂ€ger han sjĂ€lv. Och jag blir sĂ„ sjukt ledsen nĂ€r min pappa sĂ€ger att han inte vill vara med om en hjĂ€rtattack, och det skulle vara min brorsas fel ifall det skulle hĂ€nda honom. Jag vill inte att nĂ„got sĂ„nt ska hĂ€nda min pappa, hellre att jag fĂ„r vara med om hemska saker Ă€n att mina förĂ€ldrar ska det. Mitt liv suger, jag Ă€r sĂ„ avundsjuk pĂ„ familjer som har det bra och normala syskon. Mina tre syskon som flyttat hemifrĂ„n Ă€r dem bĂ€sta syskonen man kan ha, men brorsan som bor hemma Ă€r den vĂ€rsta man kan ha. Önskar att han aldrig föddes, det hade varit sĂ„ skönt att fĂ„ vara ensambarn som bor hemma, jag och mina förĂ€ldrar hade haft sĂ„ mycket kĂ€rlek dĂ„, men nĂ€r min brorsa Ă€r hemma Ă€r detta helvetet och det Ă€r bara hat.
Jag vet att jag tar i med orden, men jag hatar mitt liv pga min brorsa.
Varför skulle just jag och mina förĂ€ldrar fĂ„ det sĂ„hĂ€r ? Önskar att mina förĂ€ldrar fĂ„tt ett normalt barn och inte sonen dom har idag.
Usch!
Jag önskar varje dag att han ska dö eller ÄtminstÄnde flytta hÀrifrÄn. Han gÄr i sÀrklass sÄ han kan inte flytta hemifrÄn eftersom att han inte kan fÄ jobb lika lÀtt som normala.
Mina förÀldrar Àr missnöjda med mig och min brorsa, jag vet att dom hatar oss pga vÄra beteenden. Jag beter mig illa varje kvÀll pga min brorsa, han provocerar mig HELA tiden och gör saker som gör mig arg. Jag blir arg för minsta lilla nu för tiden. NÀr han tar mitt vatten i kylskÄpet sÄ blir jag jÀvulen, han har gjort mig till en mÀnniska jag hatar att jag mÄste visa för min familj varje kvÀll. Som för 5 minuter sedan sÄ tog min brorsa mitt vatten ur kylskÄpet, jag skrek pÄ honom och "slog" honom sÄ att min pappa kom upp och skrek pÄ mig. Han sa att han hatar min kanin och att kaninen ska sÀljas NU DIREKT!!
Min pappa hatar kaninens beteende. Kaninen bajsar, kissar och skvÀtter överallt. Kaninen gnager sönder lister och sliter bort tapeterna frÄn vÀggarna. Jag har sagt till min pappa att kaninens beteende Àndras efter kasterering, alltsÄ att han slutar skvÀtta överallt och att vi kan göra honom rumsren, men han sÀger att han inte vill ha kaninen för att han redan förstört massor hÀr hemma. Sen vi skaffade kanin sÄ Àr det brÄk VARJE DAG, vi brÄkar om kaninen varje dag.
Pappa sÀger att vi kan skaffa utekaniner i sommar, sÄ fort vi fÄtt sÄlt pÄ den hÀr kaninen sÄ kan vi köpa bur och fixa en stor hage. Vi klarar alltsÄ inte av att ha innekanin i 3-4 mÄnader till.
Nu handlar det inte om att kaninen fÄr mat hela tiden, för det har familjen slutat med. Nu handlar det om att kaninen förstör huset, vi mÄste tapetsera om i köket och ett sovrum.
Den hÀr kaninen var ett spontant köp, vi Äkte in till en djuraffÀr och sÄ köpte vi en kanin utan att ha bestÀmt det innan. Pappa blev kÀr i en kanin sÄ vi köpte den, vi hann alltsÄ inte prata om ifall den skulle vara ute eller innekanin, hur den skulle bo osv. Vi var i stan och jag frÄgade ifall vi kunde Äka till fÀboden och det gjorde vi, dÄ kom vi ut till kaninerna och hittade Zingo. AlltsÄ inget planerat köp alls!
Ifall vi skaffar kaniner igen sÄ ska vi ha fixat ALLT innan.
Jag vill att kaninen ska fÄ ett bra hem, för att hÀr kommer han inte ha det bra sÄlÀnge han Àr innekanin. Och som sagt kan vi inte vÀnta till sommaren, han mÄste bli sÄld inom 1 vecka, vet inte vad vi ska göra annars. Vi mÄste hitta ett hem till honom NU! Vi ska lÀgga upp en annons pÄ blocket imorgon:) Vi fÄr vÀll vÀnta tills vi hittar ett bra hem, men att ha en okastererad innekanin Àr inte alls kul. Och pappa kommer inte vela kasterera honom ifall han ÀndÄ ska bli sÄld.

Skriv inga "hatkommentarer" för dÄ mÄr jag bara ennu sÀmre.
TÀnk dig för innan du skriver nÄgot negativt till mig, jag kommer fÄ en klump i magen flera dagar framÄt ifall jag fÄr mer "hat".

AnmÀl
2018-02-11 23:41 #27 av: Hailey-A

FÀboden kan ta tillbaka kaninen, men vi kan inte vÀnta till sommaren.
Vi mÄste hitta ett hem, synd bara att det inte finns nÄgon som vill köpa honom:(

AnmÀl
2018-02-12 00:59 #28 av: V:s79

Vars bor du? Vi har plats för en till kanin. V

AnmÀl
2018-02-12 01:01 #29 av: V:s79

VÄra bor inne och fÄr vara ute lösa i huset ett antal timmar per dag tills du kan hitta ett permant hem eller vill ha honom tillbaka.

AnmÀl
2018-02-12 01:19 #30 av: Aleya

#26 bra att ni har insett att kaninen förtjÀnar bÀttre hem. Och Àrligt: skaffa inte en ny. För det lÀr bli cirkus igen. Skaffa det endast om du flyttat hemifrÄn

Och sen: sluta önska livet ur folk. Och skylla pÄ att det Àr ungefÀr enbart din brors fel att familjen inte funkar. Ni har ALLA en del av det.
Det gör inte saker bÀttre.
Och kommer inte hjÀlpa dig. Du lÀr inte bli nöjd bara för att din bror Àr död.

BlommaStjÀrnorMemento moriStjÀrnorBlomma

Medarbetare för Julen

AnmÀl
2018-02-12 09:13 #31 av: Hailey-A

#30 Du förstÄr inte hur han Àr. NÀr bara jag och mina förÀldrar Àr hemma sÄ Àr det bara kÀrlek, men nÀr min brorsa ocksÄ Àr hemma sÄ sÄ Àr det brÄk HELA tiden, inte en minut Àr det lugnt. SÄ det Àr hans fel

AnmÀl
2018-02-12 09:13 #32 av: Hailey-A

#29 jag bor i Uppsala

AnmÀl
2018-02-12 10:36 #33 av: cissi_1993

Det Ă€r uppenbarligen inte bara din brors fel ni Ă€r en familj som inte fĂ„r tillrĂ€ckligt med stöd du mĂ„ste prata med en kurator dĂ„ jag inte tror att nĂ„gra av dina problem kommer lösas om din bror dör eller om du blir ett "bĂ€ttre" barn. 

AnmÀl
2018-02-12 10:44 #34 av: Aleya

#31 du har klagat pÄ han innan. Om jag minns rÀtt skyllde du pÄ att du inte gick i skolan pÄ han. (Detta var ett tag sedan)

SÄ ne, det Àr inte bara hans fel.
Sluta nu och tramsa och skylla allt pÄ en enda person.

Fixa nu detta med att kaninen fÄr ett nytt hem sÄ den slipper vara en av problemen. Och sen bör du skaffa hjÀlp. Du kan inte hÄlla pÄ att skylla pÄ personer och att det gÀller att dom ska leva eller dö.
Eller vara förbannad pÄ folk över kainen eller tro att allt blir bÀttre om du gör si eller sÄ.

Du har problem. Om Àn det lÄter hÄrt sÄ Àr det sÄ. Och du Àr en del av problemet hemma. Inte bara din bror, din pappa eller mamma. Eller kaninen.

SÄ fokusera nu pÄ att lösa det för kaninen.

BlommaStjÀrnorMemento moriStjÀrnorBlomma

Medarbetare för Julen

AnmÀl
2018-02-12 13:46 #35 av: Hailey-A

Ni förstÄr ingenting! Min bror har grov ADHD som gör sÄ att han Àr arg HELA TIDEN och lyssnar aldrig pÄ vad man sÀger.
NÀr han sover över hos en kompis sÄ Àr det bara jag och mina förÀldrar hemma, det Àr sÄ mycket kÀrlek i familjen nÀr min bror inte Àr hemma, sÄ jo det Àr hans fel att det Àr brÄk varje dag.
Vi försöker att sÀlja kaninen men vem vill ha en kanin som drar sönder tapeter, kissar, bajsar & skvÀtter överallt? Om vi inte fÄr sÄlt pÄ honom innan veckans slut sÄ fÄr vi försöka att skÀnka bort honom. Vi kan inte ha kvar honom! Finns det nÄgon som skulle tÀnka sig att köpa honom? Finns i Uppsala.
Vi kan inte vÀnta till vÄren för att ge honom tillbaka till fÀboden, fÀboden tar bara emot okastererade kaniner och vi kommer inte kunna ha en okastererad innekanin i 3-4 mÄnader till.
Dom som köper kaninen fÄr sjÀlva kasterera honom ifall han blir sÄld innan veckans slut, annars kommer vi att kasterera honom denna vecka men fortfarande försöka att sÀlja honom.

AnmÀl
2018-02-12 13:47 #36 av: Hailey-A

Och sluta sÀga att jag har problem och behöver gÄ till en psykolog, jag har inget problem! Det Àr min brorsa som gjort vÄran familj till den vÀrsta pga hans ADHD.

AnmÀl
2018-02-12 13:51 #37 av: Hailey-A

Innan han började att bete sig sÄhÀr (för 2 Är sedan) sÄ var vi en jÀttebra familj och hade massor med djur! Vi kan inte ha djur nÀr min brorsa bor hemma, katten kommer vi att ha kvar men inget annat djur som bor inne. Jag och mina förÀldrar vill skaffa hund, men jag vÀgrar att skaffa hund sÄlÀnge min bror bor hemma. Han matar djuren sÄ sjukt mycket, han ger katten mat hela tiden, hon Àr sÀkert överviktig!
Han tvingar henne att Àta! Och han "sparkar" ut henne för att han vill att hon ska gÄ ut (hon har kattlucka)!
Han förstör för djuren och oss! Han gör sÄ att vi inte kan mÄ bra! Min mamma mÄr skitdÄligt pga min brorsas beteende, hon grÄter flera gÄnger i mÄnaden pga han! SÄ sluta sÀga att det inte Àr han som förstör vÄran familj, ni hade inte klarat av min brorsa i en Ànda dag!

AnmÀl
2018-02-12 19:33 #38 av: V:s79

#30 synd att det Àr lite vÀl lÄngt. Men jag hÄller med det bÀsta för kaninen Àr nog att placera om honom iaf hans skull. Har du testat annonsera pÄ flera stÀllen utan napp? FÀboden kunde inte ta honom förrÀn till sommaren? Ni har ingen i nÀrheten som kan lÄna honom tills dom kan ta honom, tÀnkte slÀkt, vÀnner kollegor till dina förÀldrar? Har ni kollat alla möjliga alternativ?

AnmÀl
2018-02-12 20:00 #39 av: cissi_1993

fast du sĂ€ger sjĂ€lv att du Ă€r deprimerad det Ă€r inget som gĂ„r över för att din bror dör eller flyttar. Hela din familj behöver mer stöd en vad ni har i dag det Ă€r inte bara du med det mĂ€rks pĂ„ ditt sĂ€tt att skriva att du inte mĂ„r bra (eller sĂ„ Ă€r du vĂ€ldigt ung). ta kontakt med Ungdomsmottagningen. 

AnmÀl
2018-02-12 22:33 #40 av: Hailey-A

Jag Àr 15 Är! Jag Àr inte deprimerad, men jag mÄr dÄligt pga min brorsa. Och jo, nÀr han inte Àr hemma sÄ Àr jag hur glad och lycklig som helst, men sÄ fort han kommer hem sÄ Àr det brÄk sÄ jag blir ledsen/arg pÄ att han bor hÀr.

AnmÀl
2018-02-12 22:38 #41 av: Aleya

#40 och man kan fÄ depression Ànnu tidigare Àn 15.
Tycker #39 hade en vÀldigt bra poÀng i sitt inlÀgg.

BlommaStjÀrnorMemento moriStjÀrnorBlomma

Medarbetare för Julen

AnmÀl
2018-02-12 22:50 #42 av: Hailey-A

Nu avslutar jag detta inlÀgg!
Vi har satt ut kaninen till salu pÄ flera stÀllen och hoppas pÄ att han blir sÄld innan nÀsta tisdag. 300kr för kanin, bur och tillbehör. Om ingen hör av sig sÄ sÀnker vi priser mer :) Hellre ett bra hem Àn att fÄ pengar :)

AnmÀl
2018-02-13 09:14 #43 av: vallhund

Tror du pÄ allvar att alla dina problem beror pÄ din bror/andra? Du behöver gÄ i samtalsterapi, ev behöver ni alla gÄ i familjeterapi.

Tror du pÄ allvar att du kan sÀlja en kanin som inte Àr rumsren?

ISIS anhÀngare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

VÀrd pÄ Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis pĂ„  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
AnmÀl
2018-02-13 10:01 #44 av: Hailey-A

Jag sa att inlÀgget Àr avslutat och att jag inte vill ha hat för att jag visste att ni inte skulle förstÄ.

AnmÀl
2018-02-13 10:02 #45 av: Hailey-A

Jag avslutar ALLA mina inlÀgg

AnmÀl
2018-02-13 10:07 #46 av: Hailey-A

Jag kommer inte gÄ in pÄ ifokus pÄ nÄgra mÄnader, sÄ skriv inte i mina inlÀgg:)

AnmÀl
2018-02-13 10:26 #47 av: tiger tok

#46 jag vet att du inte vill ha detta svar.
Men du kommer att börja mÄ bÀttre oavsett om ni flyttar till en gÄrd eller inte, om din bror eller du flyttar osv osv. Men det krÀver att du börjar plugga, trÀna, jobba upp din sjÀlvkÀnsla eller vad det nu Àr som Àr det egentliga problemet. Man kan inte skylla allt dÄligt pÄ andra.
Alla hÀr inne försöker att hjÀlpa dig lösa problemen du har, men att kalla oss hÀr inne hatiska och att vi inte fattar nÄgot, dÄ Àr det faktiskt inte vi hÀr inne som Àr otrevliga i detta fall.
Jag hoppas att det löser sig för dig, din familj och kaninen, jag gör verkligen det.

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem sÀger!!"
AnmÀl
2018-02-13 10:46 #48 av: Hailey-A

Jag sÀger att ni inte förstÄr för att ni sÀger att jag inte kan skylla pÄ min bror. NÀr det bara Àr jag och mina förÀldrar hemma sÄ Àr jag lycklig, men nÀr min brorsa kommer hem sÄ Àr det brÄk och jag fÄr Ängest.

Jag ska börja trÀna och plugga, ska faktiskt börja med pluggandet idag:)
Jag kommer att fÄ bÀttre sjÀlvförtroende nÀr jag börjar att plugga och trÀna, men att min bror förstör hÀr hemma kommer inte gÄ över fören han flyttar hemifrÄn.

Jag vet att vi inte kommer att fĂ„ sĂ„lt pĂ„ en orumsren kanin som skvĂ€tter, men det Ă€r ju för att han Ă€r okastererad. FĂ€boden sa att det sĂ€kert finns plats för honom till vĂ„ren, men dom tar bara emot okastererade kaniner och vi kan inte ha en okastererad innekanin! Önskar att han var en utekanin, dĂ„ hade vi kunnat lĂ€mna tillbaka honom direkt. Jag ska ringa och frĂ„ga ifall dom kan ha honom inne i ett varmt rum (rummet dĂ€r dom har marsvin, hamstrar & fĂ„glar) för att vi inte kan ha kvar honom till vĂ„ren nĂ€r han Ă€r okastererad. Ångrar verkligen att vi köpte honom, det har stĂ€llt till med mycket besvĂ€r. Älskar Zingo, han Ă€r vĂ€rldens mysigaste och hĂ€rligaste kanin, men hans revirtĂ€nk Ă€r för jobbigt nĂ€r han Ă€r innekanin. Vi kan ju igentligen bara kasterera honom och ha kvar honom tĂ€nker sĂ€kert ni, men han Ă€r inte min rastyp, jag vill ha lite större kaniner och verkligen inte en lejonhuvad. Det var min pappa som bestĂ€mde att vi skulle ha Zingo, jag ville inte tjafsa med honom i affĂ€ren, han sa att vi inte ska ha "en vanlig" kanin. Och han har inte ett bra hem hĂ€r till vĂ„ren eftersom att min mamma ger honom knĂ€ckebröd varje morgon och min brorsa ger honom morot, dom har blivit bĂ€ttre pĂ„ att inte ge kaninen mat, men det hĂ€nder fortfarande, men mer sĂ€llan.
Sen jag lade hö pÄ golvet sÄ Àter han sitt hö, men inte sÄ mycket sÄ att jag mÄste fylla pÄ varje dag, men han Àter hÀlften varje dag. Tror att han inte gillar att Àta ur en höhÀck eller att han fÄr billigt hö frÄn mataffÀren :/ Vi har inte Äkt in till fÀboden pÄ lÀnge och mina förÀldrar vill inte Äka dit nÀr inte jag Àr med. Jag har inte Äkt till stan pÄ 2 mÄnader för att jag fÄr Ängest, jag Àr rÀdd att bli sjuk nÀr jag inte Àr hemma, dÀrför Äker jag inte hemifrÄn ifall det Àr lÀngre Àn 10 min. NÀr det Àr soligt och min brorsa inte Àr med till stan, dÄ kan jag Äka in till stan, men min brorsa följer alltid med till stan och det Àr aldrig soligt. Jag fÄr Ängest nu under vintern för att det Àr mörkt, sÄ dÄ fÄr jag ennu mer Ängest av att Äka ivÀg nÀr det inte Àr sol. Och min bror har ont i huvudet och migrÀn flera gÄnger i mÄnaden, jag tycker att det Àr obehagligt och dÀrför vill jag inte att han ska följa med till stan för att jag Àr rÀdd att han ska fÄ migrÀn nÀr vi inte Àr hemma.
SnÀlla nÀmn ingenting om min bror i kommentarerna, fÄr Ängest/otrohet dÄ!

AnmÀl
2018-02-13 10:49 #49 av: Hailey-A

Jag har dÄlig pellets och hö frÄn mataffÀren hÀr hos oss för att jag inte kan Äka in till stan under vinterhalvÄret. Och mina förÀldrar vill inte Äka till fÀboden nÀr jag inte Àr med! Dom sÀger "varför ska vi köpa saker till ditt djur nÀr inte du Àr med?". SÄlÀnge min bror bor hemma sÄ kommer jag inte kunna Äka till stan under vinterhalvÄret.

AnmÀl
2018-02-13 10:57 #50 av: Aleya

#48 du drar upp ett problem frÄn förr: du skyller pÄ din bror och sen skyller du pÄ att du har Ängest och Àr rÀdd att du ska bli sjuk.

Du mÄr rÀtt och slÀtt inte bra och du lÀgger all skuld pÄ en person.

Man kan inte gÄ och ha sÄdana problem som du har och leva ett hÄllbart liv. Du har problem om Àn du inte vill se eller höra det. Jag kan bara hoppas att du fÄr hjÀlp. Men du borde fÄ kontakt med BUP.

För det Àr inte hÀlsosamt dom saker du skriver. NÀr jag var i din Älder var sjuk det sista jag tÀnkte pÄ. SÄ jag hoppas att dina förÀldrar inser problemet. Eller det borde dom ha insett dÄ du slutade gÄ i skolan.

Jag hoppas att du fÄr hjÀlp. För en som Àr 15 ska inte behöva ha tankar och kÀnslor som du.

BlommaStjÀrnorMemento moriStjÀrnorBlomma

Medarbetare för Julen

AnmÀl
2018-02-13 12:29 #51 av: Karties

Du kan bestÀlla bra foder och hö frÄn nÀtet och göra det till hemleverans, kan tÀnka mig att du inte lÀmnar huset dÄ du inte Äker till stan eller gÄr i skolan sÄ kommer du inte ha nÄgra problem med hemleveransen. Jag gjorde sÄ med en 8 kg fodersÀck, dÄ jag inte skulle orka bÀra den xD

NÀr min kanin fick massa annat godsaker nÀr jag var över hos förÀldrarna hade jag köpt en liten hösÀck med Havrehö frÄn oxbow vilket min kanin verkligen Àlskade, han fick vÀlja mellan frukt och höet sÄ sprang han till hösÀcken. Man kan bestÀlla frÄn nÀtet :3

Funkar vÀldigt bra och speciellt nÀr man Àr lika lat som mig och ibland inte har tid eller möjlighet att gÄ till en djurbutik. Finns alltid massa möjligheter sÄ lÀnge man försöker komma pÄ nÄgot och internet hjÀlper vÀldigt mycket nÀr man Àr blyg och har Ängest för saker.

AnmÀl
2018-02-13 12:35 #52 av: Hailey-A

Okej, tack sÄ mycket Karties!
Jag ska nog bestĂ€lla höet frĂ„n oxbow, jag har tittat lite pĂ„ det höet frĂ„n innan :) Är det ett hö som jag kan ha tills han blir sĂ„ld? Eller Ă€r det bara hö ifall kaninen inte vill Ă€ta annat hö? AlltsĂ„ kan man ha det höet hela tiden?

AnmÀl
2018-02-13 12:37 #53 av: Hailey-A

Det finns mÄnga olika sorters hö, vilken bör jag anvÀnda?

AnmÀl
2018-02-13 12:52 #54 av: Karties

Timotej hö Àr ju bÀst och det Àr ett hö de kan Àta hela tiden, körde bara oxbow hö under en kort period dÄ det kostar mycket pengar och det var nÄgot min kanin Àlskade nÀr han sjÀlv inte hade nÄgon lust att Àta hö. SÄ jag blandade det vanliga höet med oxbow :3

AnmÀl
2018-02-13 13:49 #55 av: vallhund

Sök hjÀlp av en psykiatriker eller psykolog.

ISIS anhÀngare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

VÀrd pÄ Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis pĂ„  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
AnmÀl
2018-02-13 14:00 #56 av: Hailey-A

#55 men lÀgg av!

AnmÀl
2018-02-13 14:01 #57 av: Hailey-A

Jag har sagt att detta inlÀgg Àr avslutat! HejdÄ skapar nytt konto om nÄgra mÄnader, sÄ sluta skriv för jag kommer ÀndÄ inte se vad ni skriver!

AnmÀl
2018-02-13 14:05 #58 av: Aleya

#57 du tror inte att man kan lista ut att det Àr du?

Men det kÀnns hopplöst att ge dig rÄd om nÄtt. Du blev lika avig i en annan trÄd. Som sagt hoppas jag att du söker hjÀlp.

BlommaStjÀrnorMemento moriStjÀrnorBlomma

Medarbetare för Julen

AnmÀl
2018-02-13 14:06 #59 av: Karties

Ett tips Àr att du fÄr lÀra dig att allt inte Àr ditt brors fel i livet man har ocksÄ en pÄverkan och nÀr det gÀlle ens egna liv och skola sÄ Àr det man sjÀlv.

Man fÄr vÀlja mellan att kÀmpa eller ge upp, och det Àr dina beslut som har lett till att du inte gÄr i skolan. Har egna erfarenhet hur jobbigt saker kan vara och orÀttvist, jag sökte aldrig hjÀlp vilket var fel av mig att inte göra. Det skulle sÀkert underlÀtta massor nÀr det kommer till sjÀlvförtroende och vÄga stÄ upp för mig sjÀlv. IstÀllet skyllde jag allt pÄ mig sjÀlv och tryckte ner mig sjÀlv Ànnu mer. Du gör tvÀrtom och sÀger allt Àr ditt brors fel men han har sjÀlv har det tufft ocksÄ. vilket gör att du skjuter ifrÄn dig ditt ansvar, det kommer aldrig funka i lÀngden har bara gÄtt i klasser med andra som har adhd och hÄllit lektioner men jag Àr kompis med en som har grov autism och har sjÀlv sÀtt vilka svÄrigheter han har Àven fast han Àr jÀttegullig nÀr han inte fÄr panik.

Försök att prata med en kurator eller en studievÀgledare för att fÄ hjÀlp med skolan. Och man behöver inte göra allt sjÀlv.

Jag Àr van med att bli nedtryckt, slagen och konstant hör vilket dÄligt barn jag var, det var min uppvÀxt sÄ jag har inte samma erfarenheter som du. Men du har en Àlskande familj och det finns massor av hjÀlp som du kan fÄ för att mÄ bÀttre, livet har masso av utmaningar och mÄnga har det sÀmre. Livet Àr aldrig rÀttvist och det kommer det aldrig vara och det hjÀlpe inte att önska, man sjÀlv fÄr göra sin egna vÀg o kÀmpa :3

AnmÀl
2018-02-13 15:36 #60 av: Hailey-A

#59 tack för ditt stöd! Tar Ät mig massor av det du skriver:)

AnmÀl
2018-02-13 15:50 #61 av: Karties

Jag hoppas att allt gÄr bra :3

AnmÀl
2018-02-13 16:48 #62 av: QueenH

Finns om du vill prata <3

AnmÀl
2018-02-13 17:34 #63 av: Lona

TS, jag fÄr ont i magen nÀr jag lÀser dina inlÀgg.LedsenHjÀrta
Ta det inte pÄ fel sÀtt, det Àr inte ditt fel, men ingen ska behöva mÄ som du gör nu.
Oavsett vems fel det Àr att ni har det som ni har det och att du mÄr som du gör sÄ behöver du/ni fÄ hjÀlp. Man kan vÀnda och vrida pÄ saker och relationer i all oÀndlighet, oftast Àr det inte en enda persons fel i en dysfunktionell familj - ibland Àr det ingens "fel", det har bara gÄtt snett av en eller annan anledning.

Jag mÄdde förjÀvligt nÀr jag var tonÄring, hela familjen kraschade och jag gav mig sjÀlv hela skulden. Nu, 30 Är senare, kan jag se att det inte var mitt fel och att det var en följd av olika saker som ingen kunde styra över (förutom att skolan och BUP kunde agerat fasen sÄ mycket bÀttre Àn de gjorde).

Men som sagt, du mĂ„r inte bra, dina förĂ€ldrar mĂ„r sĂ€kerligen inte bra, och inte din  bror heller. Det Ă€r egentligen inte ditt ansvar att reda ut det hĂ€r och ta tag i saken men tyvĂ€rr Ă€r det nog sĂ„ att du mĂ„ste "skrika pĂ„ hjĂ€lp".
Finns det nÄgon vuxen som du har bra kontakt med? Dina Àldre syskon eller annan slÀkting (fast det Àr nog bÀttre med nÄgon utomstÄende), en granne, en kompis förÀlder, en lÀrare eller annan person pÄ skolan...?
Om du tycker att det Àr jobbigt att prata om och har svÄrt för att uttrycka hur du menar sÄ skriv ett brev till personen, ungefÀr som du har skrivit hÀr.
Det Àr ok om det blir svamligt och virrigt, det framgÄr tydligt att du inte mÄr bra ÀndÄ.

Jag har faktiskt inte bra koll pÄ vart man vÀnder sig som tonÄring numera men Ungdomsmottagningen borde kunna hjÀlpa dig, eller Ätminstone hÀnvisa dig vidare.
Du kan ocksÄ kontakta BRIS, det gÄr att göra anonymt om man vill. Du kan ringa, maila eller chatta med dem. De har Àven ett forum pÄ sin hemsida.
https://www.bris.se/
Tel 116 111  Öppet varje dag 14-21  Det Ă€r gratis att ringa och syns inte pĂ„ telefonrĂ€kningen

SnÀlla, ta tag i det hÀr och hur du mÄr. Det Àr otroligt svÄrt att ta sig ur sÄnt hÀr sjÀlv, du behöver fÄ hjÀlp och stöd!
Ta hand om dig, du fÄr gÀrna PMa om du vill. KramHjÀrta

"Glass löser allt!" /KĂ€lla GlassgĂ„rd, Öland
Toktantens dagbok - Om hÀstar, hundar och livet i största allmÀnhetBlomma

AnmÀl
2018-02-13 17:50 #64 av: cissi_1993

sÄ bra att Karties kom och sa saken pÄ ett sÀtt som vi andra inte kunde.

AnmÀl
2018-02-13 19:00 #65 av: vallhund

https://psykologi.ifokus.se/

https://tonaringar.ifokus.se/

ISIS anhÀngare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

VÀrd pÄ Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis pĂ„  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
AnmÀl
2018-02-13 22:43 #66 av: Hailey-A

#61 ja, det hoppas jag med <3 Jag har gĂ„tt hos BUP och kurator, men det var om skolan. Jag skulle behöva söka igen, men den hĂ€r gĂ„ngen om mitt mĂ„ende. Min storasyster som inte bor hemma, henne Ă€r det sĂ„ skönt att prata med! Jag blir sĂ„ mycket gladare nĂ€r jag smsar med henne om mitt mĂ„ende. Hon stöttar mig, sĂ€ger att jag kan fĂ„ bo hemma hos henne i nĂ„gra dagar nĂ€r det Ă€r brĂ„k hemma, henne skriver jag alltid till nĂ€r jag Ă€r ledsen eller arg. VĂ€rldens bĂ€sta syster ❀❀❀
#65 tack för lÀnkarna :D

AnmÀl
2018-02-15 19:05 #67 av: Ulvelin

har du hittat hem till kaninenHjÀrta

AnmÀl
2018-02-15 23:15 #68 av: Hailey-A

#67 nej, men det Àr mÄnga som hör av sig! Ingen vill köpa en okastererad. Det var en person som ville para med sin hona, men hon har inte hört av sig igen.
Min pappa frÄgade eleverna pÄ sin skola idag ifall nÄgon vill ha honom, alla sa JAAA!!, men eleverna mÄste ju frÄga sina förÀldrar först.
Imorgon sÄ ska min pappa frÄga eleverna pÄ allvar. En av tjejerna han jobbar med har nÄgra lejonhuvad kaniner, sÄ han ska frÄga henne ifall hon vill ha en till och sÄ ska han höra med hennes förÀldrar. Annars letar vi vidare :)
Han kostar 300kr med bur och tillbehör, ifall vi inte hittar ett hem innan veckans slut sÄ försöker vi att skÀnka bort honom till ett bra hem:)
Ifall nÄgon vill ha honom och att det Àr ett bra hem sÄ fÄr dom honom gratis ifall det blir snabb affÀr!
Jag vill inte ha kvar honom eftersom att min bror ger honom mat för ofta och kaninen Àter knappt hö pga det. DÀrför hoppas jag pÄ ett bra hem till honom:D

AnmÀl
2018-02-16 18:42 #69 av: crystalguurl

Det finns annars omplaceringshem om du vill kolla upp det! DÀr tar de emot din kanin och tar hand om den tills den hittar ett nytt hem. Vet endast Djurens Chans just nu, men finns sÀkert fler :)

AnmÀl
2018-02-16 18:42 #70 av: crystalguurl

Det finns annars omplaceringshem om du vill kolla upp det! DÀr tar de emot din kanin och tar hand om den tills den hittar ett nytt hem. Vet endast Djurens Chans just nu, men finns sÀkert fler :)

AnmÀl
2018-02-17 15:14 #71 av: Hailey-A

Det kommer en och hÀmtar Zingo idag:) SÄn lÀttnad att han fÄr ett nytt hem :D Han ska fÄ bo pÄ en gÄrd och tydligen bli pappa:) Vet inte ifall det Àr sÄ bra att ta kull med en kanin som inte har stamtavla och kommer frÄn en djuraffÀr, men det Àr deras val (dom kommer att ha kvar de flesta ungarna) :D

AnmÀl
2018-02-17 16:09 #72 av: Hailey-A

Han blir hÀmtad imorgon istÀllet, dom har mycket med lamningen:)

AnmÀl
2018-02-17 19:04 #73 av: MEML

Skaffa inte en kanin till dÄ.

I am that I am

I will never give up my Pride


AnmÀl
2018-02-17 22:52 #74 av: Hailey-A

#73 lÀgg av! Ifall det Àr utekaniner sÄ gÄr det ju bra, det Àr innekanin som inte funkar.

AnmÀl
2018-02-18 06:11 #75 av: Aleya

#74 den kaninen lÀr bli en bricka i ert kaos igen, och sÄ börjar allt om dÀr det började.
Som jag skrev innan: skaffa inte kanin eller nytt djur innan du har skaffat eget.

Jag tror inte att du skulle kunna hantera att det blir som det varit en gÄng till.

Satsa nu istÀllet pÄ att du ska börja mÄ bÀttre och klara av skolan. Djur kan vÀnta.

BlommaStjÀrnorMemento moriStjÀrnorBlomma

Medarbetare för Julen

AnmÀl
2018-02-18 09:52 #76 av: Hailey-A

Aleya! Sluta tjata om skolan, jag har börjat plugga nu.
Jag ska ta med mina förÀldrar till fÀboden och sÄ ska dom fÄ prata med Àgarna pÄ fÀboden.
Vi fÄr se ifall jag skaffar kanin igen, ifall min familj inte fattar nÄgonting sÄ blir det inget.

AnmÀl

Det finns en till kommentar till den hÀr diskussionen. Den Àr bara synlig för medlemmar pÄ iFokus. För att lÀsa kommentaren, logga in eller registrera dig pÄ iFokus.