Beteende, hälsa och skötsel

Kanin som stampar

2017-11-26 22:41 #0 av: socius

Hej! Jag ska eventuellt ta in en kanin men han har olaten att han stampar nästan varje natt oavbrutet. Båda tidigare ägare har upplevt samma problematik. Han är en underbar gosig kille i övrigt och ägarna har prövat allt möjligt. Har googlat runt som en galning men har inte fått någon riktig hjälp utan en massa tillfälliga lösningar bara.

Med vänlig hälsning

Anmäl
2017-11-27 08:20 #1 av: bunnyone

Hur bor han?
Kaniner är ju mer känsliga än oss och kan känna av saker som inte vi gör. Jag hade en kanin som, när jag växte upp på landet, stampade när det blåste eller skulle bli oväder. Vi tror han kände av det och inte tyckte om det Glad tog vi in honom blev han lugn direkt. 
Stampandet använder ju kaniner egentligen för att varna för en fara, men tamkaniner har väldigt få eller inga fiender så många använder stampandet för att visa misstycke eller protestera över något. 

Det kan vara något som oroar honom i hans miljö eller omgivning; har han tillräckligt många gömställen där han kan gå undan? Knäpper det i golvet eller slår en gren mot rutan - är mycket som kan irritera en liten kanin Glad

Anmäl
2017-11-27 15:16 #2 av: tiger tok

Blir han ordentligt aktiverad och har mycket plats?
Är det ett alternativ att ha honom frigående?

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2017-11-30 21:50 #3 av: ...3333

Är det något ljud som är igång på nätterna? Mina kaniner reagerar alltid på ljud när det kommer till stampningar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.