Beteende, hälsa och skötsel

Aggresiv dvärgkanin

2017-11-23 22:00 #0 av: [Campam]

Hej, jag behöver erfaren hjälp!

Jag har en kanin som nu är drygt 5 månader och varje gång vi sätter fram handen till honom (i buren eller golvet) så gör han utfall, speciellt mot barnen. Han har aldrig bitit mig men barnen och sambon har blivit bitna. Han är svår att fånga i buren och ännu värre när han är lös på golvet. Men när vi håller honom så gör han ingenting. Kan klippa klorna utan problem t.ex.

Han var jättemysig i början. Kunde sitta och tvätta en på handen men sen hände nåt... han började bita äldsta sonen (5år) fast han bara hade honom i knät.

Läste att detta kan vara en ”tonårsperiod”?

Han stampar ofta och verkar liksom irriterad :(

Hur ska vi göra? Ingen har varit dum mot honom eller så! Aldrig blivit skrämd. Kommer detta gå över?

Vi är så kluvna till hur vi ska göra, vi kan inte ha en aggresiv kanin i en barnfamilj men vill inte ge upp på honom förtidigt heller om det nu bara är en period!

Någon som har erfarenhet eller tips på vad vi kan göra?

Anmäl
2017-11-24 06:54 #1 av: tiger tok

Han har inte ont någonstans då?

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2017-11-24 15:54 #2 av: [Campam]

Nej tror inte att han har ont för han är snäll när man väl håller honom och i buren ser han pigg och glad ut. Äter och dricker som vanligt! Det är mest när vi ska plocka upp honom som han blir elak.

Anmäl
2017-11-25 21:36 #3 av: Noraniki70

Jag skulle kastrera honom så fort som möjligt. Tror det är hormoner som spökar.

Anmäl
2017-11-26 10:36 #4 av: Emmai

De kan bero på en mängd olika anledningar. Men tror att de kan vara hormoner som spökar när du säger att han kan vara i tonåren. Jag skulle isåfall kastrerat så fort som möjligt, då brukar kaninen bli lugnare.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.