Allmänt

Kastrera utekanin på vintern?

2017-11-07 15:09 #0 av: MsSallylover

Jag ska kastrera en hankanin nu i veckan. Jag är inte riktigt helt säker på hur jag ska göra bäst för honom i hans bur när vi kommer hem. Har läst att man helst inte ska ha något strö, vad kan man då istället ha i en utebur som ändå håller värmen relativt bra? Har tyvärr ingen möjlighet att ha honom inomhus en längre tid... Är ju som tur är inte jättekallt här i göteborg än, men går nedåt noll grader på nätterna. Tips mottages tacksamt :)

Anmäl
2017-11-07 15:10 #1 av: Fridaaaa

Du kan inte vänta till våren istället?
Underlättar mycket för kaninen och dig

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2017-11-07 17:46 #2 av: -Greta

Jag hade toalätt och halm i buren efter min hane kastrerades i november förra året. Han behövde sövas av annan anledning så passade på att kastrera då iaf för slippa söva flera gånger. Bodde i Norrbotten då och blev svinkallt veckan efter, typ 15-20 minusgrader. Gick bra ändå och han verka inte påverkas nämnvärt av kylan :) Toalätt är ju ändå lite större bitar än typ spån som dammar mer/fastnar i sår. 

/Greta

Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.