Kaninungar och avel

Kulldagbok (tjuvparning)!

2017-09-05 19:23 #0 av: Hästbäst

I ett tidigare inlägg så skrev jag om att min ena hane tagits sig in till honorna en stund och självklart lyckades den parningen... Finns ju dock inget att göra nu då min hona (typ just nu, i alla fall på bilden, bilden på boet var tidigare idag nu är det såklart mycket bättre) håller på att föda eller diar/håller på vid de så vi får väl helt enkelt glädjas åt de😂😍.

Hanen är en viltgrå satinrex som heter Amor och honan en svart/Madagaskar WT, VÖ satinrex som heter Hope, så det kommer bara komma satinrexar. Här är länken till hemsidan (dock ganska dålig uppdatering men kommer snart, det finns lite fakta om kaninerna i alla fall) http://alvbronskaniner.weebly.com

Tror ni ungarna kommer klara sig ute nu? Vi bor i Örebro län och det är runt 8-10 grader på nätterna. Har ni några tips på hur vi kan göra det varmare, tex hänga runt filtar? De bor på en inglasad altan.

Kom gärna med kullteman🙂

Måste gå ner och kolla till henne nu❤️, men återkommer lite senare🙂

Anmäl
2017-09-05 19:58 #1 av: Hästbäst

Nu har de kommit, så pigga så och i olika färger. ÅTTA st ungar fick jag det till! Det blir en riktig stor kull detta, våran största kull om den klarar sig (hon har fått 10 ungar som första kull, de frös tyvärr ihjäl, sedan fick hon 6 sedan 5 och nu typ 8!).

Det ska bli ung 11 grader och regn halva natten....Vi har lagt in lite alpackaull på boet för vi vill verkligen inte att de ska frysa ihjäl, sedan har vi lagt påsar med halm under buren så det inte ska dra nerifrån och filtar framför och på bolådan. Allt för att de små ska klara sig❤️. Vi har även tänt värmelamporna i taket (får dock gå upp var tredje h i natt pga timern).

Ni får gärna säga till om ni är intresserade av någon, alla blir som sagt satinrexar. Hjälp gärna till med kullteman också, vi har haft artister och blommor tidigare så gärna något annorlunda med många val eftersom det ändå kom ganska många.

Anmäl
2017-09-05 20:09 #2 av: Hästbäst

Här kommer bilderna

Anmäl
2017-09-06 07:22 #3 av: tiger tok

Disney tema?
Finns en tråd med förslag på Disney namn här inne

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2017-09-07 06:47 #4 av: Hästbäst

Lite bilder från IGÅR på de,då de alltså var 1 dag gammla. Så söta de är och väldigt spralliga när de inte sover såklart😂

#3 Ja det är ju roligt! Jag tänkte lite på Pokémon namn också men är så dåligt på sådant. Någon som vet några bra Pokémon namn som inte är så svåra att uttala?

Anmäl
2017-09-07 10:49 #5 av: MEML

Sötnosar! Men har du haft syntetull i boet? Ta bort det då ungarna kan fasta i det!

I am that I am

I will never give up my Pride


Anmäl
2017-09-07 14:14 #6 av: Hästbäst

De blir sötare och sötare för varje dag😍 De är 2 dagar idag

#5 Aa verkligen, och ja, jag har syntetludd i boet men jag tror det är större chans att de fryser ihjäl än att de stryper sig, var mer om det en gång innan när honan födde ute. Om man drar i sär luddet lite så är det nog inte lika stor chans att de stryper sig.

Anmäl
2017-09-08 06:38 #7 av: tiger tok

Lite förslag på lejonkungen namn:
Simba
Nala
Mufasa
Sarafina
Scar
Timon
Pumba
Zazu
Shenzi
Bonzai
Flin

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2017-09-08 07:15 #8 av: Hästbäst

#7 Tack så mycket! Jag gillar speciellt Simba, Nala, Sarafina, Scar, Timon och Pumba, får titta på lite fler disneynamn så får jag nog ihop lite fler🙂.

Anmäl
2017-09-09 18:23 #9 av: MEML

#6 Tycker ändå du ska ta bort det!, borsta mamman och det håret lägger du i boet, mer halm också.

I am that I am

I will never give up my Pride


Anmäl
2017-09-09 21:07 #10 av: Hästbäst

Ungarna är idag 4 dagar gamla. Färgerna börjar synas tydligare, det verkar vara 2 blåa WT, en svart WT och några Havanna, kanske någon Isabella tror jag. De kommer antagligen få namn efter stjärnor då jag hittade några fina och lite ovanliga. Här är länken till deras kullsida har uppdaterat lite mer där nu http://alvbronskaniner.weebly.com/kullen.html .

#9 Ser ingen anledning att ta bort luddet, det skulle vara onödigt att rota i boet. Dessutom fungerar det bra som ett lock som man enkelt stänger igen med. Honans päls skulle aldrig kunna fungera som luddet, det skulle inte vara lika fast. Halm kommer jag nog lägga in lite mer, som en mur när de blir större så de inte tar sig ut och fryser ihjäl.

Anmäl
2017-09-10 19:25 #11 av: Hästbäst

Dygn 5

Jag har märkt att det börjat lukta lite konstigt i boet så vi bestämde oss för att ta ut ungarna och kolla igenom boet. Vi passade samtidigt på att ta lite bilder på de som ni nu kan hitta här: http://alvbronskaniner.weebly.com/stjaumlrnkullen.html (jag får inte lägga ut de bilderna här pga reglerna). Ni får jättegärna hjälpa mig med vad de kan ha för färger

Tyvärr så hittade vi en unge under boet😭. Det var den åttonde ungen och den var helsvart/blå. Den finns med i inlägg #2 längst ner på bilden. Som tur verkar alla andra ungar må bra! Vi gav två stycken lite extra dia från mamman, men de är pigga och krya🙂.

Anmäl
2017-09-10 20:29 #12 av: MEML

#11 Älskar den brun/vita!KärHjärta

I am that I am

I will never give up my Pride


Anmäl
2017-09-11 12:41 #13 av: Hästbäst

Dygn 6
Alla ungar mår bra! De har börjat få päls. Man kan se på de rosa områdena att de börjat få lite mer vit päls där.

#12 Ja den är verkligen superfin😍. Den minsta Isabella (typ) kaninen är min favorit. Är svag för minstingarna😅

Anmäl
2017-09-13 07:26 #14 av: Hästbäst

Dygn 7 (igår)

Här kommer gårdagens uppdatering, glömde det igår:

En vecka idag, de har fått ännu mer päls, man ser mer vit päls på de för varje dag som går. Idag så var boet nästan helt öppet men det var ganska varmt ute också så det kanske berodde på det. Alla ungar verkar vara pigga och krya.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.