Beteende, hälsa och skötsel

Kopierande av beteende - fler än två kaniner?

2017-08-05 16:56 #0 av: Sussi Sörensen

Mina pälsbarn, Tuss 9 år och Muffin 4 år (kastrerade frigående) fick träffa barnen på förskolan och tycke uppstod. Tuss (den siamesfärgade hittekaninen) kom på att vända baken till så de lite osäkra barnen skulle våga klappa honom. Muffin (omplaceringskanin) kopierade hans sätt och la sig bredvid för att låta sig klappas (gnuggas) av barnen.
Tuss har många erfarenheter med sig kring både att bli klappas av mindre och äldre barn men även att bland annat att vara kompis med 7 olika hundar. Muffin är mer flyktbenägen men har med tiden blivit mer cool och lik Tuss i att hantera olika saker.
Med tanke på Tuss stigande ålder och erfarenheter och det Muffin lärt sig av Tuss , funderar jag på hur man bäst kan ta tillvara på hans erfarenheter utöver Muffins kopierande. 
Funderar på metoden som man använder att träna jakthundar där yngre hundar efter hand lär sig mycket genom att iaktta de äldre tränade hundars beteende och respons. Någon som har erfarenhet av att dels sätt ihop fler än 2 kaniner - funkar det? Hur bör man då göra?
Skulle jakthundsmetoden även fungera som metod för kaniner om man tar hem yngre kaniner? Tuss lärde sig ex att komma på invissling av hundvisselpipa vilket även Muffin lärt sig. Funkar det så i hoppning med eller andra aktiviteter för kanin? 
Tack på förhand! 
Med vänlig hälsning Sussi

Anmäl
2017-08-05 17:10 #1 av: Sussi Sörensen


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.