Beteende, hälsa och skötsel

Kaninen vill ENBART vara på förbjudna ställen...

2017-07-28 10:37 #0 av: Feerai

Hej!

Vi har hela lägenheten öppen för vår kanin (60 kvadratmeter), foderboll, pinnar att gnaga på, tunnel att springa i och bollar. Men trots detta finns det bara två väldigt specifika ställen han vill vara på; de enda två ställena vi tar bort honom ifrån: Under soffan och på soffan, specifikt där det INTE ligger en handduk utlagd för honom att vara på.

Varför beter sig kaniner så här, och kan man på något sätt hålla dem borta med något som luktar illa för honom eller dylikt? Han har ju ytterligare 59 kvadratmeter att vistas på, men han envisas med att ENBART ta sig tillbaks dit där vi ständigt lyfter bort honom.

Och hur farligt är damm för kaniner? Det blir ju mycket svåråtkomligt damm under soffan efter ett tag, vilket egentligen är det enda problemet med att han är där.

Tack på förhand!

Anmäl
2017-07-28 11:07 #1 av: Wellcraft

Att vara under soffan liknar de naturliga gångarna under mark som vildkaniner bygger.
Finns det något likvärdigt krypin som kan erbjudas istället?
Damm är inte bra, men är kaninen under soffan så finns det även risk att den gnager på soffan.

Soffan är nog jätteskön att slappa i (och kissa på..), dessutom har kaninen bra sikt från den. Likaså här, finns det någon annan mysig utsiktsplats som kan erbjudas istället?

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2017-07-28 11:44 #2 av: Feerai

Tack för svar!

Har du några förslag på vad man skulle kunna erbjuda för andra ställen att vara på? Gärna något relativt enkelt om det är möjligt, då han totalt ignorerar allt annat vi köpt till honom, och istället kissar i soffan och äter damm under soffan ;)

Anmäl
2017-07-28 11:59 #3 av: tiger tok

Ett lågt katt-träd kanske? Med platta högst upp och litet hus under?

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2017-07-28 12:17 #4 av: Feerai

Bra idé! :) 

Anmäl
2017-07-28 12:39 #5 av: Feerai

Om någon har fler idéer så skriv gärna :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.