Beteende, hälsa och skötsel

Plötsligt stampar?!

2017-07-12 01:00 #0 av: EmmaLisaH

Jag har just kommit hem igen efter att jag har sovit borta en natt och då lämnat kaninen hemma. Men hon har ändå haft sällskap från min Mamma som har matat och klappat lite. Och nu precis innan jag skulle gå och lägga mig så hör jag att kaninen stampar. Detta är något hon aldrig har gjort förut, men nu har hon stampat lite då och då i nästan en timma. Vad kan detta bero på? Jag vet att kaniner oftast stampar när dom blir rädda, men inget har ändrats inne hos henne så finns inga skäl till att vara rädd. Kan det vara att hon mår dåligt på något sätt?

Anmäl
2017-07-12 01:22 #1 av: Tismon

Kanske hör något och vill "varna dig"

Allt är en väntan.

Anmäl
2017-07-12 09:19 #2 av: MOJ

Hon kanske hör eller ser någonting som tex fågel,katt osv. 

Anmäl
2017-07-12 10:14 #3 av: Noraniki70

En av våra stampar lite random, så att säga, och vi kan inte alltid se vad som skrämt honom. Han hade en stampattack härom dan - för en Ollonborre som surrade förbi:)
Vi brukar försöka avleda honom när bi inte hittar nån orsak och han inte vill sluta. Har hans kompis som markör, hon stampar bara när det är nåt " på riktigt" . Kolla igenom miljön och kaninen och se att allt verkar ok, hittar du inget så försök avleda honom om det går.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.