Allmänt

Getingbo i kaninburen

2017-06-26 17:40 #0 av: Linjen

Hej. Upptäckte nyss att det var ett getingbo i kaninhuset. Som tur var så hade dom byggt i taket på ett löstagbart litet kaninhus, så jag kunde lyfta ut det lite försiktigt och kasta ut. Men nu ser jag att dom svärmar utanför och jag är orolig att dom ska börja bygga igen.

Jag har delat av buren så att kaninerna inte kan gå dit just nu. Men jag kan ju knappast använda kemikalier för att hindra getingarna att bygga igen? Finns det något som är ofarligt för kaninerna men avskräcker getingarna? Hur känsliga är kaniner för getingstick? Är jätte rädd att dom ska bli stuckna om getingarna kommer tillbaka.

Anmäl
2017-06-26 19:46 #1 av: MOJ

Min förra kanin blev stucken av en geting, och hon tyckte att det var väldigt obehagligt. Hon skrek och fick panik. Men vi märkte ingenting på henne sen.

Men det är väl olika, men jag skulle försöka undvika att dom blir stuckna. 

Anmäl
2017-06-26 21:29 #2 av: Linjen

#1 Men usch, stackars liten. Jo det borde ju göra väldigt ont på dom små liven. Jag ska kolla om dom är kvar imorgon innan jag låter kaninerna vara där igen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.