Bur och aktivering

Trix - kommandon

2017-06-03 03:26 #0 av: Cochon

Hej!

Jag har nyligen börjat klickerträna mina tre kaniner. Dem tycker det är super kul och jag likaså. Har dock kommit till en punkt där jag nog behöver ta ett beslut väldigt snart. Ska jag sätta kommando på rörelsen eller ska jag bära mig åt på annat vis? Någon här inne som har koll på hur pass god ordförståelse kaniner har? Tänker att alternativet vore ju att göra små "skyltar" med kommandon eller handtecken så att det blir en mer visuell kommunikation. Självklart kan jag testa mig fram, men alltid intressant att höra andras erfarenheter.

Anmäl
2017-06-03 09:08 #1 av: MOJ

Jag brukar klappa på mitt ben samtidigt som jag säger kom här, vid inkallning. Det funkar bra. Jag har testat att bara säga kom här, men då förstår dom inte så jag tror att ett tydligt tecken med händer är enklast. Så är det iaf för mig (:

Anmäl
2017-06-04 18:17 #2 av: Cochon

Har testat handtecken idag, säger dock ordet samtidigt. Det verkar funka kanon. Trixen fastnar och han kan skilja på stå och snurra runt ett varv. :D men känner mig tämligen säker på att han inte lyssnar på orden, hahha.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.