Beteende, hälsa och skötsel

Smörja in i förbyggande syfte?

2017-05-04 19:10 #0 av: Yatzy99

Hej!
Ni som sett mitt tidigare inlägg jag skrev för några dagar sen vet att kaninen här hemma haft ett tidigt stadie av trycksår (endast bortskavd päls). Köpte inotyol och provade och tycker nu det verkar blivit bättre.

Nu till min fråga. Han är frigående i mitt rum och jag kommer snart ersätta madrassen som jag tillfälligt lagt på golvet med en matta. Det är dock ett stort rum och han kommer fortfarande utsättas för mycket golv så vad jag undrar är om man kanske bör fortsätta smörja in fötterna med inotyol i förbyggande syfte? Menar inte varje dag utan med jämna mellanrum. Vet nämligen inte annars vad man kan göra för att förhindra att han får det igen (förutom att göra underlaget så mjuk som möjligt såklart)...

Anmäl
2017-05-05 23:20 #1 av: Noraniki70

Brukar passa på att smörja hälarna med Inotyolsalva när jag klipper klorna på dom. Dom går delvis frigående inne och speciellt den ena som är rexpälsad har jättekänsliga hälar.

Anmäl
2017-05-06 18:22 #2 av: Yatzy99

Men då tror jag att jag också försätter smörja dom lite då och då. Tack för svar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.