Beteende, hälsa och skötsel

Promenad med kanin?

2017-04-19 01:51 #0 av: LilliesKanin

Hej, jag vill snart skaffa kanin, ska vara innekanin för jag bor i lägenhet och har inte tillgång till en trädgård med utehage eller bur ute. 

Undrar mest är det ett MÅSTE att gå på promenader med sele osv för i mitt område är det inte lämpligt eller passande att gå med kanin, bor i storstan och tycker inte att det skulle vara kul om min kanin blev överkörd av en cyklist... 

Kommer absolut ta med min kanin ut om jag åker till skogen eller stranden, men eftersom det inte händer så ofta vill jag bara veta om det är jätteviktigt att gå på promenader eller om man bara kan låta kaninen hoppa runt i lägenheten och leka.

Anmäl
2017-04-19 06:20 #1 av: tiger tok

Nej det måste man inte, men det är bra om man gör det så ofta man kan!
Och kaninen ska få grenar att gnaga på från vissa träd, som du måste plocka ;)

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2017-04-19 15:37 #2 av: tixEntry

Nej, det är inget måste. Om du har kaninen helt eller delvis frigående inomhus räcker det. Det är självklart kul för kaninen att få komma ut ibland, men ta inte ut kaninen i stan om det är mycket bilar, folk och oljud så den slipper blir skrämd.

Du får då skaffa mycket stimulering inomhus, med grenar att gnaga på och tunnlar, hus och gömställen. :)

Anmäl
2017-04-19 19:11 #3 av: MOJ

Man måste inte gå ut med sin kanin, men det är viktigt att den får motion en gång om dagen. Det kan vara att få springa fritt i lägenheten. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.