Kaninhoppning och selar

Börja hoppa med kaniner

2017-04-07 19:27 #0 av: Emmai

Hejsan! Jag funderar på att i sommar bygga lite fler hopphinder, har bara ett, så jag sedan kanske, om dom vill kan börja hoppträna dom!
Dom är dock 5 år, är de försent? Den ena gillar att hoppa upp o ner mellan buren o hagen, när man har de öppet. Och när han ska släppas ut i hagen/gå i koppel brukar han själv hoppa ut/in ur buren. Och de är kanske 20-30cm högt. Funderar som sagt att börja bygga några hinder, för att sedan prova hoppa med kaninerna. Dom brukar springa runt i hagarna, och en av dom, den aktivaste, som gillar o hoppa är den som springer runt mest ;)
Man vill ju helst inte bygga hinder i onödan, men jag gillar ändå att bygga o pyssla.. så de blir väl bara kul, men helst vill man ju att dom kommer till användning också!
Vad tror ni, ska jag prova bygga några hinder o sen hoppa med dom? Eller är dom för gamla? Kommer de bli svårt att lära dom hoppa när dom är så gamla?
Tacksam för svar! :D

Anmäl
2017-04-07 20:07 #1 av: Katniss

Nej,det tycker jag inte. Började träna anton vid den åldern.. han var jätteduktig och kämpade på (för godisets skull 😂)
Men börja smått o stressa dem inte 🙂

R.I.P. Anton 💔
Anmäl
2017-04-09 10:15 #2 av: sossos

Kör på med bygget! Är aldrig för sent så länge kaninen vill. Finns många klipp på youtube om hur du lär kaninen att hoppa. tycker de inte är kul kan du säkert sälja hindrerna. Men tänk på att de ska vara rivbara åt båda håll och inte ha utstickande spikar eller liknande ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.