Beteende, hälsa och skötsel

Lite orolig över Mira.

2017-04-05 14:56 #0 av: [EM L]

Hej!

Kommer med ett problem som finns hos dom flesta kaninägare.

Min älskade lilla Mira vägrar att äta hö ur en höhäck, höboll, ja allt som gör att hon ej ska kissa på höet.

Hon äter lite hö. Men inte mycket. Pluttarna är små och mörka.

Om hon har det löst så äter hon mängder. Men då drar hon allt hö dit. Och höet måste slängas. Har haft hö i hela buren flera gånger och då drar hon inte bort höet till sin kissplats. Jag småstädar hos henne flera gånger om dan och när hon hade hö i hela buren så hade hon ett tjockt lager med spån under. Hon älskade det och vill gärna att hon ska få det så.

Så min frågan är om jag kan ha löst hö i hela buren om den småstädas flera gånger om dagen? Kiss och bajshögar tas bort då.

Anmäl
2017-04-05 17:16 #1 av: eelliieeee

Alla mina kaniner har hö i hela burarna med ett lager spån under och så har jag alltid haft till mina kaniner de senaste 10 åren. Har en toalett till dem också där de gör sina behov så det inte kommer massa kiss eller bajs i höet. Ger dem nytt varje dag och ser till att det alltid är fräscht så jag tror absolut att du också kan ha det! Det viktigaste är att din Mira får i sig mycket hö och då kan det få vara lite stökigt :D

Anmäl
2017-04-05 17:59 #2 av: [EM L]

Ja=) Tack!

Anmäl
2017-04-05 19:36 #3 av: sossos

Varför inte? :P

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.