Beteende, hälsa och skötsel

Ny familjemedlem

2017-04-04 17:55 #0 av: Kaninalskarn

Hej! Om drygt 2 veckor ska jag hämta hem en liten dvärgvädurs tjej som kompis till min hermelin. Jag vet att han funkar bra med andra kaniner då jag hade en hona förut som tyvärr gått hädan. Nu vill jag bara veta, hur ska jag få nya honan att trivas så mycket som möjligt? Ska jag hålla på mycket och hålla henne sällskap (självklart gör jag det i vanliga fall med min hane! (: ), eller ska jag lämna henne ifred de första dagarna så att hon får vänja sig vid nya omgivningen (hon kommer då att få bo i en tillfällig bur med hage bredvid min hanne) och hälsa på min nuvarande kanin? Supertacksam för svar, ha en bra fortsatt dag!

Kram Josephine

Anmäl
2017-04-05 20:46 #1 av: Cathérine

Bättre ta det lugnt i början så att hon kan vänja sig. Sen kan du sitta i hennes närhet och bjuda på något t.ex. en bit gurka. När hon vågar ta det ur din had kan du försöka klappa henne.  Försök långsamt så att hon inte bli rädd. Lycka till

Anmäl
2017-04-06 20:27 #2 av: Kaninalskarn

Tack!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.