Beteende, hälsa och skötsel

Kanin som ofta är lös i magen

2017-03-24 00:50 #0 av: Lilloanne

Min lille kaninherre på 6 år har alltid varit känslig i magen. En gång fick han oerhörd diarre och fick dropp av veterinär. Men sen har det varit bra, ingen mer diarre. Men han är ofta lös i magen. Ibland en gång i veckan, ibland mer sällan. Han mår bra på allt annat vis och älskar sin pellets och det hö han får. Men jag funderar ändå på om jag ska testa att byta foder? Vad ska jag isåfall börja med att byta, pellets eller hö? Har ni några tips på bra pellets? Den jag har nu heter Dogman - det gör höet också.

Anmäl
2017-03-24 07:01 #1 av: Katti

Sluta helt med pellets så lovar jag att han kommer bli mycket bättre i sin mage, troligen helt bra! Pellets är inte på något sätt livsviktigt för kaniner, det finns inte en enda vildkanin som äter pellets Glad.

Kaniner mår ypperligt på bara ett bra hö och lite grönsaker. På sommarhalvåret är det så klart bättre med färskt grönt, men hö ska finnas i buren även då om kaninen vill ha det. Det är viktigt med en gradvis ölvergång till färskt, men det ger sig ju naturligt om man plockar mer och mer när det nu på våren spirar i markerna!

När det gäller hö så är det bättre att försöka få tag på sånt som inte har legat i en påse en längre tid. Det är viktigt att det är grönt och luktar gott! 

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2017-03-24 07:31 #2 av: tiger tok

Precis, trappa ned på pelletsen tills du inte ger något alls, och hö från bönder brukar vara bra, kanske kan du köpa från någon i bonde i närheten?

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2017-03-24 11:20 #3 av: tinybus

Säger som de andra, sluta med pelletsen och försök att få tag på ett grövre hö. Dogman hö är ju kända för att vara mest damm, så är inte så konstigt att magen blir knas när den itne får några ordentliga fibrer att jobba med.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.